Poulter ryöpyttää uudessa kirjassaan Nick Faldoa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Poulter ryöpyttää uudessa kirjassaan Nick Faldoa

Ian Poulter tulistui Faldon kommenteista. Kuva: Getty Images

Moni pelaaja on menettänyt kunnioituksensa Nick Faldoa kohtaan, kertoo uudessa kirjassaan reikäpelin mestarismies ja ikitaistelija Ian Poulter.

Poulterin uuteen kirjaan nimeltään ”No Limits” on ujutettu mukaan Ryder Cupin jälkimainingeissa syntyneet mietinnöt Nick Faldon kommenteista koskien Euroopan joukkueessa seitsemän kertaa esiintynyttä Sergio Garciaa.

Faldon mukaan Garcia oli vuoden 2008 kilpailussa hyödytön joukkueelleen.

<a href=Nick Faldo ja Sergio Garcia vuoden 2008 Ryder Cupissa. Kuva: Getty Images">

Nick Faldo ja Sergio Garcia vuoden 2008 Ryder Cupissa. Kuva: Getty Images

”Sergio otti kritiikin hienosti vastaan, mutta moni muu pelaaja raivostui siitä”, Poulter kirjoittaa The Telegraphin mukaan.

”En voi uskoa, että hän sanoin niin. Se oli halpamaista ja ajoitus oli mahdollisimman huono”, hän jatkaa.

”Kommentti on naurettava. Faldoko sanoo jonkun olleen hyödytön? Hän oli 2008 kapteeni ja joukkue kärsi ruman tappion. Hän oli kapteeni. Kuka siis olikaan hyödytön?” Poulter johdattelee.

Poulterin mukaan Faldon komentit saivat useat pelaajat näkemään 11 kertaa Ryder Cupissa pelaajana ja kerran kapteenina esiintyneen 57-vuotiaan lajilegendan uudessa valossa. Hänen mukaansa Faldo on edelleen katkera vuoden 2008 tappiosta, mutta muiden haukkumisen sijaan miehen tulisi katsoa peiliin.

”Faldo on menettänyt pelaajien kunnioituksen. Valhallassa (2008 Ryder Cup) useat pelaajat olivat tyytymättömiä moniin asioihin, mutta me emme kritisoineet asioita julkisesti. Hän saa huomata, että se asia voi nyt muuttua.”

Garcia hävisi vuoden 2008 kilpailussa kaksi ottelua ja pelasi kaksi tasan. Kisa on espanjalaisen huonoin Ryder Cup -suoritus. Faldo on ainoa Euroopan joukkueen kapteeni, joka on hävinnyt Ryder Cupin vuoden 1999 jälkeen.

Faldo kritisoi Garciaa Golf Channelin lähetyksessä syyskuussa. Hän on jälkikäteen myöntänyt sanavalintojensa olleen turhan ärhäköitä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje