11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Piristynyt Howell nousussa

David Howell oli lauantaina rautaa. © Getty Images

David Howell sai Irish Openin kolmannelle kierrokselle seurakseen todellisen yleisömagneetin Rory McIlroyn. US Openin ylivoimaisen voittajan läsnäolo olisi hyvinkin voinut tuoda Howellin esitykseen ylilatautumista, mutta toisin kävi. Siinä missä McIlroyn (72) peli takelteli, näytti Howell pitkästä aikaa parasta osaamistaan.

Maailmanlistalla sijalla 282 oleva Howell esitti lauantain sateisessa ja tuulisessa säässä häikäisevintä peliä. Tulos 64 kiidätti hänet tilanteeseen -11, millä irtoaa kisan jaettu paalupaikka yhdessä Richard Greenin ja Simon Dysonin kanssa.

Howell on voittanut ammattilaisurallaan viisi turnausta, joista neljä Euroopan ja yksi Australian kiertueella. Näistä merkittävin lienee marraskuussa 2005 saavutettu HSBC Championsin ykköstila, jossa hän kyykytti itsensä Tiger Woodsin kolmella lyönnillä. Myös uran toistaiseksi viimeisin voitto vuoden 2006 BMW PGA Championshipissä on upea meriitti.

Pian Wentworthin kisan jälkeen Howellin peli alkoi luisua jyrkkään alamäkeen. Hän putosi maailmanlistan yhdeksänneltä tilalta sijan 500 tuntumaan. Britin viittä alavireistä vuotta ovat osaltaan selittäneet myös monet loukkaantumiset.

”En ole ollut ihan parhaassa iskussa vähään aikaan, joten oli mielenkiintoista nähdä kuinka peli sujuu Roryn [McIlroy] kanssa”, Howell sanoi. ”Annoin itselleni tänään mahdollisuuden menestykseen ja se on pääasia.”

Richard

Richard Green on usein finaalikierroksella parhaimmillaan. &copy Getty Images

McIlroy (-3) upotti menestyshaaveensa viimeistään siinä vaiheessa, kun hän teki päivän toisen tuplaboginsa Killarneyn kentän kahdeksannella reiällä.

”Nyt tuntuu siltä kuin tarvitsisin pari drinkkiä tai jotain. Osumassa lapa jää jonkun verran auki, mutta se on helppo korjata”, McIlroy sanoi.

British Openissa top-10:een sijoittunut Dyson nousisi voitollaan maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon. Tämä tietäisi hänelle myös pikakomentoa ensi torstaina Ohiossa käynnistyvään Bridgestone Invitationaliin.

”Odotan finaalikierrosta todella innokkaana. Luulen, että maila ei ole tuntunut kädessä yhtä hyvältä koko vuotena”, Dyson sanoi.

Myös vasuri Richard Green muistutti lehdistötilaisuudessa eräästä faktasta: ”Minulla on finaalikierroksen miehen maine, joten toivottavasti tämä pätee huomennakin.”

Stephen Gallacher (-9) on Killarneyssä neljäntenä. Sören Hansen, Marcel Siem sekä Irish Openin voittoa puolustava Ross Fisher jakavat viidettä sijaa tilanteessa -8.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje