26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

PGA Tourin pelaajat eivät näytä tienneen kiertueiden yhdistymisestä mitään

PGA Tourin komissaarilla Jay Monahanilla (vas.) riittää selitettävää tällä viikolla Torontossa. Kuva: Getty Images

PGA Tourin, DP World Tourin ja LIV Golfin yhdistyminen tuli puun takaa huippupelaajille.

Tiistaina huippugolfin maailma jyrisi ennennäkemättömin voimin, kun PGA Tour, DP World Tour ja LIV Golf ilmoittivat fuusioitumisestaan. Kaikesta maailmalle levinneestä tiedosta on luettavissa, että huippupelaajat eivät tienneet asiasta mitään.

PGA Tour on pelaajien kiertue, kuten komissaari Jay Monahan pelaajilleen lähettämässään tiedotteessaan totesi. Kiertueiden yhdistyminen näyttää olleen hyvin pienen porukan junailema, ja siksi uutispommi tuli täytenä yllätyksenä maailman parhaille pelaajille.

Collin Morikawa (maailmanlistan 18.) kiteytti asian eilisessä twiitissään.

Samoilla linjoilla oli Tyrrell Hatton (maailmanlistan 16.). Hänen reaktionsa kertoi karua kieltään, kuinka pimennossa pelaajia on pidetty asian käsittelyssä.

Kaksinkertainen major-voittaja Justin Thomas lähetti eilen lyhyen videopätkän puhelimestaan, joka tulvi viestejä.

Sanavalmiiksi henkilöksi tiedetty Eddie Pepperell pohti asiaa hieman enemmän tiedon tullessa julki.

”Paljon asioita tullaan silittelemään jatkossa. Mielestäni tämä on hyvä asia ammattilaisgolfille, mutta seuraavan puolen vuoden aikana on löydettävä linja, johon kaikki ovat tyytyväisiä”, Pepperell twiittasi.

”Jay Monahanin täytyy antaa vastauksia pelaajilleen! USA:ssa on varmasti pelaajia, jotka ovat raivoissaan, koska he ovat pysyneet lojaaleina PGA Tourille. Mielestäni Monahanin johtaminen koko tämän sekasorron ajan on ollut surkeaa”, Pepperell jatkoi.

Englantilaispelaaja sanoi myös ystävyyssuhteiden olleen koetuksella viimeisen vuoden aikana. Osan hän ottaa omaan piikkiinsä, mutta peräänkuulutti myös parempaa johtamista muilta osapuolilta.

Max Homa (maailmanlistan 7.) otti asian huumorin kannalta. LIV Golfissa joukkuekisat ovat olleet merkittävässä roolissa ja joukkueiden nimet ovat herättäneet ihmetystä ja hilpeyttä golfareiden keskuudessa.

LIV-pelaajat ylistivät päätöstä

Viime vuonna saudirahoitteinen LIV Golf repi huippugolfin riekaleiksi. Kiertueelle siirtyneet pelaajat voidaan nähdä nyt tehdyn yhdistymisen voittajina. He saivat miljoonansa LIV:lle siirtymisestä ja pääsevät jälleen palaamaan PGA Tourille ja DP World Tourille.

Phil Mickelsonista tuli LIV-pelaajien ruumiillistuma. Hän hehkutti eilistä sanoin ”uskomaton päivä tänään”.

Bryson DeChambeau yhtyi kollegansa näkemyksiin sanoin ”suunnattoman suuri päivä golfille”.

LIV Golfille siirtyneistä nuoremman polven tähdistä Joaquin Niemann julkaisi Instagramin tarinoissaan kuvan fuusioitumisesta, mitä hän ryyditti popcorn-emojeilla.

Kilpagolfin nimekkäimmät ja seuratuimmat henkilöt, Rory McIlroy ja Tiger Woods ovat olleet toistaiseksi vaitonaisia aiheesta. Varsinkin McIlroy on ollut PGA Tourin kasvot ”taistelussa” LIV Golfia vastaan.

Molemmilta odotetaan ulostuloa. PGA Tourilla pelataan tällä viikolla Canadian Open ja tämän päivän lehdistötilaisuudessa McIlroyn oletetaan kertovan mielipiteensä asiaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • ruukku says:

    Ei sinänsä kauheasti ole sympatioita näille miljonääreille, mutta varmasti harmittaa jos jäi ottamatta ilmaiset sata miljoonaa, jotka olisi saanut ilman isompia seuraamuksia. Tosin jos kaikki huiput olisivat siirtyneet ei tätä yhdistymistä olisi välttämättä edes tapahtunut.
    Pidemmällä aikavälillä varmaan ainakin parhaat/kiinnostavimmat golffarit tulevat tästä hyötymään rahallisesti, jos yleisen kiinnostus lajiin ei laske. Vaan miten käy pelaajille kärjen takana. Toivottavasti näiltä satoja miljoonia tienaavilta löytyy edes jonkin verran soliraarisuutta myös näille pelaajille.

  • TuTa says:

    LIV tourin ansioksi voi laskea sen että PGA alkoi kustantamaan myös kiertueella ei pärjääville kulukorvauksia kunnolla. Pelaajayhdistys ei ollut onnistunut pariin vuosikymmeneen tätä tekekemään kun ei ollut kilpailua.