16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Pebble Beachin kisan voitosta Ryder Cup -konkareiden kaksintaistelu?

Päätös sivuuttaa Saudi-Arabian ET-kilpailu saattaa koitua Paul Caseyn onneksi.

Paul Casey (-15) lähtee Pebble Beachin turnauksen neljännelle kierrokselle kolmen lyönnin johtoasemassa. Seuraa päivän viimeiseen peliryhmään englantilaiselle tekee kakkosena oleva Phil Mickelson, joka jahtaa kilpailussa jo viidettä voittoaan.

Casey oli alun perin ilmoittanut osallistuvansa viime viikolla Saudi-Arabiassa pelattuun Euroopan kiertueen turnaukseen, mutta pyörsi sittemmin päätöksensä. Asioiden taustalla oli humanitääriset syyt, sillä hän ei katsonut UNICEF:in lähettiläänä viisaaksi harjoittaa ammattiaan maassa, joka polkee ihmisoikeuksia.

Kolmesti Yhdysvaltoja Ryder Cupissa kurittamassa ollut Casey ei kertomansa mukaan olisi matkustanut tämänviikkoiseen PGA Tourin kilpailuun Kaliforniaan, mikäli olisi säilyttänyt Saudi-turnauksen kilpailuohjelmassaan. Päätös saattaa palkita Caseyn vielä isosti, kun sunnuntai ehtii iltaan Pebble Beachin kuuluisalla kentällä.

Vaikka Casey, 41, on koonnut urallaan mukavasti 15 voittoa pääkiertueilla, kalpenee hän saavutustensa puolesta seitsemän vuotta vanhemman Mickelsonin rinnalla. Vasurilla on viiden majorin ohella 40 muuta voittoa, ja edelleen suuria tavoitteita, vaikka olisi ensi vuonna ikänsä puolesta oikeutettu siirtymään seniorikiertueelle.

Ryder Cup -esiintymisiä Mickelsonilla on Caseyhyn verrattuna nelinkertainen määrä, mutta voittoja kuitenkin vain samat kolme.

Mickelson on voittanut Pebble Beachillä neljästi, mutta kukkulan kuningas on vielä toistaiseksi Mark O’Meara, joka juhli Tyynenmeren tyrskyissä viittä ykköstilaa. ”Lefty” – voitti sunnuntaina tai ei – on hilannut itsensä ryhdikkäillä otteillaaan kesäkuussa pelattavan U.S. Openin varhaisiin voittajasuosikkeihin.

Vaikka kolmen lyönnin marginaali on kohtalainen johtoasema, se ei huippugolfissa Pebble Beachin tapaisella areenalla ole paljon. Tässä valossa Mickelson lähtee lähes tasavertaisena voittajasuosikkina kolmen kentän turnauksen finaalikierrokselle.

Eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuvat myös seitsemättä sijaa jakavat Skotlannin Russell Knox ja Espanjan Rafael Cabrera Bello. He ovat tilanteessa yhdeksän alle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje