16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Paul Casey Bahrainin valtiaaksi

Paul Casey sai haltuunsa ensimmäisen Volvo Golf Champions pokaalin.

Bahrainin ET-kilpailusta muodostui ennakko-odotuksista huolimatta käytännön birdiekilpailu. Pelaajat osuivat kentän suurille ja muodokkaille viheriöille normaalia suuremmalla prosentilla, jonka jälkeen mitattiin birdie-puttien upottamista. Kilpailun loppumetreillä voittoon oli mahdollisuudet Caseyn lisäksi myös Hansonilla ja Jimenezillä. Kolmen pelaajan uusinnalta vältyttiin Casyn upottaessa n. kolme metrisen par-puttinsa viimeisellä viheriöllä. Paul Caseyn (-20) viikko oli kaikin puolin napakymppi. Voitto varsinaisen kilpailun lisäksi tuli saavutettua myös keskiviikon ja lauantain pro-am:issa. Lauantain ryhmäkilpailussa Darren Clarken ja amatööripelaajan kanssa takasi Clarkelle ja Caseylle (molemmat autoharrastajia) tuliterät Volvon S 60 malliset henkilöautot. Voitosta englantilainen kuittaa 283 330 euroa. Täpärästi ja monien mielestä kohtuuttomasti Ryder Cupista ulos jätetty Casey lähti kilpailuun world rankingin yhdeksänneltä sijalta. Voitto tulee nostamaan englantilaisen listan sijalle viisi tai kuusi ja Race 2 Dubai rankingissa kolmanneksi. Eurooppalaisista Caseyn edellä rankingissa ovat vain Lee Westwood ja Martin Kaymer. Voitolla Casey päätti myös uransa pisimmän voitottoman jakson. Edellisestä voitosta kerkesi kulua 20 kuukautta. ”Tavoitteena on luonnollisesti ensimmäisen majorin voittaminen. Miten voit kuitenkaan voittaa majoria jos normaalin kisan voittaminenkaan ei onnistu”, Casey korosti voittonsa tärkeyttä. ”Pidän itseäni jopa melko onnekkaana, että sain ylipäänsä voittoputin. Peter pelasi fantastisesti eikä juurikaan tehnyt virheitä viimeisellä kierroksella – ennen viimeistä reikää”, englantilainen antoi tunnustusta pelikaverilleen. Voittotulos 20 alle parin oli ennakko-odotuksia reilusti parempi. Ennen kilpailun alkua useat pelaajat jopa kauhistelivat Montgomerien luomuksen viheriöiden muotoja. Norsujen hautausmaata muistuttavat viheriöt The Royal Golf Clubilla ovat kuitenkin kooltaan suuria. Liekö pelaajien kommenteilla vaikutusta asiaan, mutta lipunpaikat pidettiin melko kohtuullisena läpi viimeisten päivien. Peter Hansson (-19) kävi tiukointa taistelua voitosta Paul Caseyn kanssa. Yhdessä viimeisessä parissa pelanneet eivät juuri saaneet eroa toisiinsa läpi kierroksen, vaan ratkaiseva lyönnin ero syntyi vasta viimeisellä reiällä Hansonin sortuessa tärkeässä paikassa bogiin. Viimeisen reiän avaus päätyi oikealle raffiin, josta vahva ruotsalainen sai survottua pallonsa griinibunkkeriin. Sand save ei kuitenkaan onnistunut ja ruotsalaisen oli tyytyminen jaettuun toiseen sijaan Jimenezin kanssa.

Miguel Angel Jimenezin puttaaminen wedgellä oli terävää perjantaina. Putteri ei toiminut halutulla tavalla viikonloppuna.

Miguel Angel Jimenezin puttaaminen wedgellä oli terävää perjantaina. Putteri ei toiminut halutulla tavalla viikonloppuna.

Miguel Angel Jimenez (-19) jaksaa vielä 46-vuotiaana. Velhomainen scooraaja osui kaikista pelaajista tarkimmin viheriöihin viikon aikana. Perjantaina katkennut putteri kertoi paljon viikon tarinasta. Normaalin vahvalla puttipelillään espanjalainen olisi todennäköisesti kruunattu kilpailun voittajaksi. Viimeisen reiän kierähtänyt birdie-yritys tiputti Jimenezin ulos voiton uusinnasta. Neljännen sijan sai yksin haltuunsa vahvan viikon pelannut Stephen Gallacher. Skotti sai yhteistuloksekseen -18 jääden kärjestä kaksi lyöntiä. Dunhill Links Championshipin voittajana muistettu Gallacher lieni suurin yllättäjä muuten erittäin nimekkäässä kärkikymmenikössä. Ruotsalaisten vahvaa panosta täydensivät Robert Karlsson (-17) viidennellä, ja Johan Edfors (-16) jaetulla kuudennella sijallaan. Edforsin kanssa samassa tuloksessa oli myös Korean suurin lupaus Noh Seung-yul. Alexander Noren (-15) oli neljäs länsinaapuri joka mahtui kilpailussa kymmenen joukkoon sijoittuessaan jaetulle kahdeksannelle sijalle. Mikko Ilonen oli lyöntiensä kanssa hyvin kartalla läpi viikon. Ilonen osui keskimäärin 15,25 kertaa griiniin kierroksella, mutta aikaansaamattomuus lähipelissä piti lahtelaisen aisoissa. Viimeisen kierroksen tarina kertoi paljon – 16 viheriöosumaa, 35 puttia ja tulos 71 (-1). Lopputuloksissa Ilonen löytyi 41.sijalta, josta kassaan kolahti kuitenkin lohduttavat 10 880e. ”Peli on ihan ok mallilla, nyt ei vaan tullut onnistumisia lähipelissä. Ensiviikon Qatarin kisan jätän väliin, jonka jälkeen vuorossa on Dubain ja Intian kisat. Menestystä lähden tavoittelemaan kahden seuraavan kisan aikana. Bahrainin kisaan tulen mielelläni mukaan myös ensivuonna”, Ilonen suunnitteli kisan jälkeen. European Tourin Desert Swing on tunnetusti tasoltaan erittäin kova. Nimimiehet valtaavat kärkipaikkoja, joka tekee myös menestymisestä entistä vaikeampaa. Dubain kisassa on mukana jälleen melkoinen tähtikaarti. Viivalla on koko maailman kärkikolmikko Westwood, Kaymer ja Woods. Desert Swing jatkuu ensiviikolla Qatarin kilpailulla, jossa voittoa puolustaa Robert Karlsson. Kisassa vetonaulana mukana on myös John Daly. Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)