11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Patu Erofejeff: Tämä on mahtava viikko!

Patu Erofejeff pystyi koko viikon pelaamaan omaa peliään. Kuva AOP

Patu Erofejeff elää 29-vuotisen elämänsä ehkä hienointa viikkoa. Upea suoritus European Tourin raskaassa karsinnassa ja esikoisen syntymä ajoittuvat todennäköisesti 2-3 vuorokauden sisälle. Laskettu aika oli keskiviikkona.

”Kihlattu odottaa kotona jalat ristissä. Toivottavasti käy niin kuin ensisynnyttäjille yleensä, eli menee vähän pitkäksi ja ehdin mukaan synnytykseen”, jännitti Patu autossa matkalla lentokenttähotelliin.

Erofejeffin valmentaja Mika Piltz oli jo ennen karsintoja korostanut Patulle, että mikä olisi parempaa kuin pelata itselleen ET-kortti ja saada esikoinen samalla viikolla. Nämä ajatukset pyörivät myös Patun mielessä viikon aikana.

”Voin rehellisesti sanoa, että oksensin joka aamu ennen rangelle menoa, lähes joka kerta vielä saman puskan juureen. Nyt ymmärrän entistä paremmin, miltä kihlatusta on tuntunut: pahoinvoitia, jännitystä ja vastuuta samassa paketissa.”

Erofejeff pelasi tasaisen varmaa ja nousujohteista golfia koko viikon, vaikka oli pelaajana elämänsä kovimmassa paikassa. Reiluun viikkoon mahtui kolme harjoitusrundia ja kuusi kilpailukierrosta.

”Nyt pelasin kisoissa samalla tavalla kuin harkkarundeilla. Jos olen rehellinen, onnistuminen oli osoitus mentaalipelistä, en ollut itseni tiellä missään vaiheessa. Olisin voinut pelata jopa vielä paremmin”, mies analysoi suoritustaan.

”Olin jo toisen karsintavaiheen jälkeen erittäin luottavainen oman pelini suhteen. Kyse oli ainoastaan siitä, että pysyn omassa pelissäni.”

Jaettu neljäs sija kasvatti mukavasti myös tilipussia 6250 eurolla ja Erofejeff totesi, että se tuli tarpeeseen.

”Rahat menevät lähinnä vuokriin ja velkojen lyhentämiseen.”

Nyt edessä on tulevaisuuden suunnitelmien tekeminen. Erofejeff sanoo, että ryhtyy kartoittamaan tilannetta rauhallisesti.

”Toivottavasti asiat loksahtavat hiljalleen kohdalleen ja pääsen tekemään töitä jatkossakin mukavien ihmisten kanssa samalla tavalla kuin tähänkin saakka.”

Erofejeffille European Tour on täysin uusi kokemus. Mikko Ilosesta ja Mikko Korhosesta on taatusti hänelle valtavasti apua, kun hän hyppää uusiin kuvioihin.

”Korhosen Mikko oli tällä viikolla koko ajan kärkikahinoissa mukana ja se antoi minullekin kentällä jotenkin rauhallisen ja turvallisen tunteen, niin ihmeelliseltä kuin se tuntuukin. Sama tilanne on varmaan ensi vuonnakin.”

Peter Erofejeff ei ollut alkuillasta vielä päässyt juhlimaan onnistumaan ja mies epäili, ettei suuria juhlia ole edessäkään.

”Noiden yhdeksän kierroksen jälkeen ei ole sellaista juhlamieltä ja nyt on tärkeintä päästä nopeasti kotiin. Ehkä lentokenttähotellissa otan pari kaljaa”, mies lopetti ja piti edellä ajaneen Mikko Korhosen auton takavalot tarkasti tähtäimessään.

Korhosen autossa oli navigaattori, jonka avulla hotelli löytyy. Niin varmasti ensi vuonnakin.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje