4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pandemia iskemässä tuntuvasti ET:n kilpailupalkkioihin − "Pelaajien on totuttava olennaisiin muutoksiin"

ET-pomo Keith Pelley kertoi pelaajille kiertueen lähitulevaisuuden suunnitelmista. Kuva: Getty Images

Kiertueen pääjohtaja Keith Pelley varoittaa, että ensi kauden kalenteri näyttää tuntuvasti erilaiselta mihin on viimevuosina totuttu.

Koronaviruspandemian pitäessä maailmaa pihdeissään, kurittaa terveyskriisi taloudellisesti myös golfin isoja kiertueita. European Tourin pääjohtaja Keith Pelley ilmoitti tällä viikolla pelaajille lähettämässään kirjeessä, että kun kisat pääsevät jälleen käyntiin, tarjolla on pienempiä turnauspalkkioita ja joitakin rajoituksia totuttuihin etuihin.

”Palkintosummat tulevat mitä ilmeisimmin olemaan erilaisia. Pandemialla on syvä vaikutus kiertueen talouteen, sama koskee sponsoreitamme ja kisojen tv-lähetystoimintaa”, hän sanoi.

Huippuluokan lounge-tilat ja autokuljetuspalvelut ovat nekin vaihtumassa hieman vaatimattomampiin versioihin, jos ovat tarjolla ollenkaan.

”Kiertue on kasvanut tuntuvasti viimeisten vuosien aikana, puhuttiin sitten turnauspalkkioista, pelimahdollisuuksista, turnausten tasosta tai televisioitavasta tuotteesta. Koronavirus on katkaissut tämän momentumin, joten pelaajien on totuttava olennaisesti muuttuneeseen aikatauluun ja turnausten infrastruktuuriin, kun pelit jatkuvat.”

Viikko sitten European Tour joutui lomauttamaan puolet Wentworthissa työskentelevästä turnausten henkilökunnasta. Pelley sekä kiertueen muut johtajat ovat myös suostuneet tilapäiseen palkkojen alentamiseen helpottaakseen ET:n taloudellisesti tilannetta.

European Tour on toistaiseksi siirtänyt tai peruttanut 14 tämän kauden ohjelmaan kuuluvaa kilpailua. Myös kolme myöhäisempään ajankohtaan siirrettyä major-turnausta on pakottanut kiertueen tekemään tiettyjä uhrauksia kisakalenterissaan.

Huhujen mukaan ET kaavailisi paluuta takaisin tositoimiin elokuun alussa. Kiertue on väläytellyt joitakin ehdotuksia menetetyn ajan korvaamiseksi esimerkiksi järjestämällä useita turnauksia samassa paikassa, ja muun muassa pitämällä kaksi kilpailua samalla viikolla tai kolme turnausta kahden viikon välein.

Teemme kaikkemme turnauskalenterin eteen, mutta jokaisen tulee varautua, että vuoden 2021 ohjelma näyttää täysin erilaiselta kauden 2019 tai kauden 2018 kalentereihin verrattuna.

Yhden mallin mukaan pelattaisiin kolme tai neljä kilpailua peräkkäin Isossa-Britanniassa, edellyttäen että Ison-Britannian ulkopuolelta tulevat pelaajat asettaisivat  – mikäli tilanne sitä vielä vaatii – itsensä ennen kyseisiä turnauksia kahden viikon karanteeniin.

Euroopan kiertueen nokkamies ei myöskään luvannut, että seuraavan vuoden kisakalenteri näyttäisi siltä mihin on viimevuosina totuttu.

”Teemme kaikkemme turnauskalenterin eteen, mutta jokaisen tulee varautua, että vuoden 2021 ohjelma näyttää täysin erilaiselta kauden 2019 tai kauden 2018 kalentereihin verrattuna”, Pelley sanoi.

Viime kuussa PGA Tour kertoi suunnitelmistaan auttaa jäseniään, maksamalla heille förskottia perustuen pelaajan vallitsevaan sijoitukseen FedEx Cupin listalla. Pelleyn mukaan European Tourilla ei ole mahdollisuuksia ryhtyä vastaavaan eleeseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje