18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Palauttaako tuttu kenttä Jimenezin voittojen tielle?

Miguel Angel Jimenez tähyilee kauden avausvoittoaan Tsekissä. © Getty Images

Vaikka matkaa Malagasta Celadnassa sijaitsevaan Prosper Golf Resortiin on melkoisesti, pelaa Miguel Angel Jimenez torstaina käynnistyvässä Czech Openissa kuin kotikentällään. Onhan Jimenez ollut isossa roolissa golfkeskuksen molempia kenttiä suunnitellessa.

Kentistä vanhempi toimi ensimmäisen kerran Euroopan kiertueen turnauksen näyttämönä kaksi vuotta sitten. Tuolloin Tsekin avointen ykkönen oli OskarHenningsson. Ruotsalaisten menestystä Celadnassa täydensi viime kaudella Peter Hanson, joka voitollaan vankisti valintaansa myöhemmin syksyllä pelattuun Ryder Cupiin. Hanson kukisti toisen uusintareiän birdiellään Gary Boydin ja Peter Lawrien.

Jimenez oli kaudella 2010 pelatussa Czech Openissa seitsemäs. Vaikka PGA Championshipissä ilman merkittävää (64:s) menestystä jäänyt espanjalainen ei ole voittanut tänä vuonna yhtään turnausta, ei hänen esityksiään ole liiemmin moittiminen. Kahden kakkostilan lisäksi ”Mekaanikon” tilastoista löytyy reikäpelin MM-kisojen viides sija.

Prosper Golf Resortin kentät kuin omat taskunsa tunteva Jimenez kuuluu Tsekin kisan ehdottomiin voittajasuosikkeihin. 47-vuotias karismaattinen konkari on sekä kiertueen ansiolistan (11:s) että World Rankingin (34:s) perusteella myös Czech Openin kuumin nimi.

Näyttävässä maisemassa ja rinteisessä maastossa sijaitsevien kenttien väylät ovat tarkkalyöntisen suunnittelijansa linjan mukaisesti kapeita ja tiukasti puiden vartioimia. Old Coursen nimikkoreikä on 15, jonka avaukset lyödään upealle saariviheriölle.

Kisan muita potentiaalisia menestyjiä ovat mm. viimeaikoina nousukuntoa osoittaneet DavidHowell, Thongchai Jaidee sekä Jeev Milkha Singh. Pitkään varjojen mailla ollut Howell johti Irish Openia 54 reiän jälkeen, mutta putosi lopulta 11:nneksi.

Mikko Korhosella olisi Tsekissä uran parhaan suorituksen paikka, mikäli hän aikoo vielä välttää joutumisen Euroopan kiertueen karsintoihin. Korhosella on 115 parhaan joukkoon matkaa 112000 euroa, joten muutamilla tyydyttävilläkään sijoituksilla ei ole luvassa korttia ensi kaudeksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje