5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Oosthuizen loisti Afrikan tähtenä, Korhonen 26:s

Mikko Korjhosella oli aihetta hymyyn Etelä-Afrikassa. Kuva World Cupin finalista Kiinasta vuodelta 2008.

Mikko

Mikko Korhosen ensimmäinen kisa ET:lla vuonna 2011 oli varsin lupaava. Korhonen selvisi urakasta kuudella bogeylla, joka oli kaikista pelaajista yksi alhaisimmiista määristä. Birdejä syntyi neljän kierroksen aikana 14, puttipeli ei ollut Korhosen mieleen.

”Siitä jäi asioita hampaankoloon. Eilen otin kolme kertaa kolme puttia, tänään heilutin putteria viheriöllä peräti 33 kertaa.Kisasta jäi silti hyvä maku,” Korhonen viestitti.

Jo sunnuntaina hän matkustaa yhdessä Roope Kakon kanssa lentoteitse Johannesburgiin, jossa seuraava kisa käynnistyy torstaina.

”Valmistautuminen käynnistyy välittömästi. Maanantaina menemme harjoituskierrokselle. Siellä pelataan kahta kenttää, joten niihin tutustuminen ottaa aikansa, vaikka olenkin ko.kisan aiemmin pelannut.”

Etelä-Afrikan voittojen määrä lähestyy sataa…

Louis

Africa Openin voitosta lähtivät uusimaan British Openin hallitseva mestari Louis Oosthuizen, Englannin nouseva nuori tähti Chris Wood sekä Espanjan Manuel Quiros. Oosthuizenillä kävi tuuri. Hän löi villin avauksen vasemmalle, josta hän kuitenkin onnistui pääsemään toisellaan viheriölle. Pitkä birdieputti upposi ja se tuotti hänelle 158.500 euroa.

Oosthuizen siirtyi samalla rahalistan kärkeen (227.000). Kärkiviisikossa ovat etelä-afikkalaisista myös Charl Schwartzel, Ernie Els ja Retief Goosen.

Kaikkien aikojen voittolistalla Etelä-Afrikka on kuudentena, viikonlopun jälkeen ykköstiloja on 96. Eri voittajia maalla on peräti 27. Ernie Els on kiirjoituttanut nimenäsä voittopokaaleihin 26 kertaa, Retief Goosen 14. Oosthuizenin kaikki kolme ykköstilaa ovat tulleet viimeisen yhdeksän kuukauden aikana.

Kärkikymmenikössä oli pitkästä aikaa norjalaispelaaja. Eirik Tage Johansen sijoittui kahdeksanneksi.Hän samoin kuin Manuel Quiros pääsivät Tourille karsintojen kautta. Quiros ansaitsi 92.000 euroa jaetusta kakkostilasta. Voitto olisi antanut hänelle työpaikan, erittäin vahvan kortin Tourille vuoden 2013 loppuun. Quirosin ja Johansenin esimerkit antavat lisäuskoa myös suomalaisten tekemiseen.

Voitokkaimmat maat Euroopan Tourillla;

tilanne päivitetty 9.1.2011. Suluissa eri voittajat, alla pelaaja jolla eniten ykköstiloja:

Englanti 257 (81)

Nick Faldo (30)

Espanja 157 (28)

Seve Balllesteros (50)

Skolanti126 ( 21)

Colin Montgomerie 31

USA 120 ( 52)

Tiger Woods (38)

Australia 106 (36)

Etelä-Afrikka 96 (27)

Ruotsi 89 (28)

Robert Karlsson 11

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)