14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lindellin hyvä ote kirposi ET-kilpailun lopussa – viikko jätti silti hyvän maun

Oliver Lindell oli tyytyväinen kisaviikkoonsa Atzenbruggissa. Kuva: Getty Images

Austrian Openin voittaja Marc Warren kantoi kilpailussa omaa bägiään.

Top 10 -sijoitusta lähellä Wieniä käydyssä European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailussa jahdannut Oliver Lindell (-4) koki takaiskun neljännen kierroksen loppusuoralla. Hän pelasi kaksi viimeistä reikää kolme yli parin pudoten tuloslistalla yhdessä hujauksessa kymmenisen pykälää.

Porvoolainen käytti sunnuntain kierrokseen Diamond Country Clubin kentällä 74 lyöntiä, ja päätyi jaetulle 25. sijalle. Eroa Austrian Openin voiton vieneeseen Marc Warreniin kertyi yhdeksän lyöntiä.

Hän aloitti kierroksensa birdiellä, ja tehtaili päivän neljästä birdiestä kaikkiaan kolme kentän ensimmäisellä puoliskolla. Etutysin hyvää esitystä varjosti seitsemännellä reiällä tullut tuplabogi.

Lindell teki sisääntulon alussa bogin, mutta nousi 16. reiän birdiellä taistelemaan vielä top-kympistä. Kahdeksannen sijan jakaneet pelaajat karkasivat lopulta neljän lyönnin päähän, ja haaveeksi jäi myös uran paras ET-sijoitus. Nuorukainen on yltänyt ET:llä parhaimmillaan sijalle 21. Tämä tapahtui vuoden 2018 Nordea Mastersissa.

”Aika tyhjä olo. Viikko oli kyllä hyvä, ja ihan tyytyväinen saa olla kokonaistulokseen. Se miten se muodostui, ei nyt niin hirveän mukavalta tunnu, mutta nopeasti vain ajatukset ensi viikkoon. Viime vuonna onnistuin Euramissa (Euram Bank Open) kivasti, kun olin neljäs, ja kenttä osui silmään”, Lindell sanoi.

Värikkäästi neljällä birdiellä ja kahdella bogilla 71 lyönnin kierroksensa aloittanut Roope Kakko (T31) ei saanut sunnuntaina toivomaansa loppukiriä, vaikka lyönnin puolesta siihen olisi ollut mahdollisuus.

”Tänään oli pelillisesti ylivoimaisesti paras päivä, mutta en tällä kertaa osannut kääntää sitä hyväksi scoreksi. Griinit olivat hidastuneet eilisten sateiden jälkeen, ja kadotin vauhdin ja sitä kautta linjat. Pari kolmeputtista seitsemän metrin päästä reiästä söivät tulosta”, lyönnillä Lindellille hävinnyt Kakko sanoi.

”Kuitenkin nousujohteinen viikko, ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, kun sain tänään lyömisestä kiinni, ja mielikin rauhoittui siinä samalla.”

Kisan muut suomalaiset, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki, Antti Ahokas, Janne Kaske ja Kim Koivu, karsiutuivat.

Konkariosastolle kuuluvalle Marc Warrenille (-13) voitto ET:llä oli uran neljäs. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Saksan Marcel Schneideriin kertyi yksi lyönti. Warrenin, 39, voitot ovat tavanneet olla niukkoja. Kaksi ensimmäistä tulivat uusinnan jälkeen, edellisen, lähes kuusi vuotta sitten tulleen voiton marginaali on ollut suurin, kaksi lyöntiä.

Poikkeukselliseksi Warrenin voiton tekee se, että hän kantoi kilpailussa itse omaa bägiään. Skotlantilaisen voittoa voidaan myös pitää isona yllätyksenä viimevuosien otteet huomioiden. Hän valahti neljässä vuodessa maailmanlistan top 50:stä sijan tuhat huonommalle puolelle. Tuona ajanjaksona Warren karsiutui peräti 46 kilpailussa.

Hän menetti viime kauden päätteeksi ET-korttinsa, mutta teki nyt paluun pääkiertueelle voittajakategorian haltijana.

Austrian Open katkasi neljä kuukautta kestäneen kilpailutauon European Tourilla. Kisat jatkuvat jo tulevana keskiviikkona Itävallan Ramsaussa niin ikään ET:n ja CT:n yhteisturnauksella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje