11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Oliver Fisher voittojahdissa Tsekissä

Oliver Fisher oli amatöörivuosinaan lähes Rory McIlroyn tasoinen supertähti. © Getty Images

Oliver

Oliver Fisher on saanut pahassa syöksyssä olleen pelinsä kääntymään kolmessa viimeisessä kisassaan. 22-vuotiaan englantilaisen ainoa jatkoonpääsy 18:ssa kisassa tuli jo talvella Qatarissa, jossa hän oli 74:s. Viimeisissä kisoissaan Ruotsissa (35.) ja Irlannissa (45.) näkyi jo hieman valoa. Tsekissä, maan pohjoisosissa Prosper Golf Resortissa Fisher on saanut peliin liittyvät palikkansa paikalleen.

Yhteistulos 10 alle oikeuttaa kärkipaikkaan Skotlannin Steven O´Haran kanssa. Kolmantena olevat pelaajat ovat kahden lyönnin päässä. Sunnuntaina voiton saa lähes varmasti pelaaja joka ei ole maailmanlistalla 150:n ensimmäisen joukossa. Fisherìn ja O`Haran sijaluvut ovat päälle 500:n.

”Nautin todella paljon pelaamisestani tällä hetkellä. Minulla on loistava caddie ja tunnen, että pelini riittää parhaimmillaan kisan voittoon”, kahdesti kakkoseksi sijoittunut Fisher kertoi ET:n sivuilla.

Fisher oli juniorina supertähti. Hän voitti kolme kertaa Nick Faldo Seriesin ja nousi Walker Cupiin kaikkien aikojen nuorimpana . ET:lle hän lunasti korttinsa karsintojen kautta hetmiten 18 vuotta täytettyään. Täysiä kausia päätourilla on takana jo neljä, kolmannen jälkeen hän joutui karsintoihin. Kuluva on ollut siis täydellinen pannukakku, rahalistan sijoitus on 224:s.

Sunnuntain jälkeen Oliver Fisherin maailma voi näyttää täysin toisenlaiselta.

NIck

Nick Doughertyn tuska jatkuu. Hän karsiutui jo 21:n kerran peräkkäin, ansiot ovat siis nollassa elokuun loppupuolen lähestyessä. Avaustensa kanssa täysin pihalla oleva Dougherty oli Fisherin tavoin junioritähti. Hän on pelannut ET:lla jo vuosikymmenen, voittanut kolme kertaa (mm. Dunhill Links Championshipin) ja sijoittunut parhaimmillaan rahalistalla 11:ksi. Lopullista läpimurtoa tähtiin ei ole kuitenkaan kuulunut. Tämänvuotisilla näytöillä Nick Faldon suojatteihin junioriona lukeutuneelle Doughertylle koettaa kylmät karsinnoissa jollei tahti oleellisesti parane.

Mikko Korhonen 74-71-74 on yhdeksän lyönnin päässä kärkikymmeniköstä sijaluvulla 59:s. Lauantaina tuloskorttiin merkattiin 16 parin lisäksi kaksi bogeyta. Sunnuntaina huippukierros voi nostaa vielä 30:n joukkoon. Kauden paras sijoitus Korhosella on 24:s. Nykyiset vajaan 50.000 euron tulot pitäisi kuitenkin nelinkertaistaa loppukaudella karsintojen välttämiseksi. Siihen tarvitaan pari vahvaa top-ten sijoitusta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje