18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Olesenille kolmas voitto ET:llä – Ilosen urakka päättyi pettymykseen

Thorbjørn Olesen vastaanotti ensimmäisenä onnittelut pro-am-partneriltaan Kelly Slaterilta. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen ei saanut kaivattua lentoa peliinsä Alfred Dunhill Links Championshipin finaalikierroksella. Tulos 74 pudotti hänet kolmen kentän turnauksessa sijalle 43. Eroa voiton vieneeseen Thorbjørn Oleseniin jäi 11 lyöntiä.

Ilosen peli oli jo kierroksen alkupuolella tahmeaa. Hän teki päivän kolmannen boginsa St Andrewsin Old Coursen kuudennella reiällä, mutta nousi kierroksen puolivälissä tekemillään birdiellä ja eaglella tilanteeseen par.

Kun tämän jälkeen ainoat parista poikenneet reikätulokset olivat peräkkäiset bogit sisääntulon keskivaiheilla, jäivät suomalaisen ilonaiheet sunnuntaina varsin ohuiksi.

”Etuysillä olisi tosiaan pitänyt tehdä tulosta. Otin kahteen otteeseen kolme puttia, kolmas tiplu oli bunkkeriseikkailu. Pelillisesti ote piti näiden jälkeenkin hyvin. Paikkoja oli riittävästi, putit osuivat kuitenkin reunoille. Ei ollut minun päiväni”, 23 370 euroa tienannut Ilonen myönsi.

”Keli kylmeni kierroksen edetesssä ja teki sisääntulosta haastavan pitkän. Kuvailisin viikkoa kuitenkin mukavaksi, vaikka tulos jätti paljon toivomisen varaa.”

Ilosen tukikohta säilyy seuraavankin viikon ajan Brittein saarilla.

”Nyt on vuorossa pari päivää huilia, torstaina käynnistyy British Masters Woburnin kentällä Englannissa.”

Vaikka Olesenin pelilliset hienoudet jäivät vähiin finaalikierroksella, ei hänellä ollut suurempaa hätää koko päivänä. Kolmen lyönnin johtoasemassa 54 reiän jälkeen ollut tanskalainen jätti Brooks Koepkan ja läpi turnauksen kärjen tuntumassa pelanneen Chris Stroudin kahden lyönnin päähän.

Chris Wood, Bernd Wiesberger, Kiradech Aphibarnrat, Benjamin Hebert ja ulosmenon ilmiömäisesti 28 lyönnillä Kingsbarnsissa lauantaina pelannut nuori ruotsalainen Joakim Lagergren jakoivat neljättä sijaa.

Kausi on ollut Kööpenhaminassa asuvalle Olesenille kaikkea muuta kuin helppo; alkuvuodesta tehty käsioperaatio piti hänet kolme kuukautta sivussa kilpailuista. Voitto Skotlannissa maistuikin juutille tavallista paremmalle.

”Tuntuu uskomattomalta seistä tässä tämä pokaali sylissäni, ja vielä St Andrewsissa”, 25-vuotias Olesen hehkutti. ”Kausi on ollut todella vaikea, joten haluan kiittää valmentajiani, perhettäni ja ystäviäni, jotka ovat antaneet minulle kaiken tukensa.”

”Kolme ensimmäistä kierrosta sujuivat loistavasti, mutta sain pidettyä paketin koossa myös viimeisellä kierrroksella.”

Olesen oli lähteä sunnuntaina turhan vauhdikkaasti matkaan, mutta osasi rauhoittaa tilanteen ajoissa.

”Meinasin sortua kakkosella liian hyökäävään peliin, ja sellainen kostautuu links-kentillä hyvin nopeasti. Kokemuksesta muistin, että nyt kannattaa pysyä kärsivällisenä, ja se onnistui.”

Neljän päivän urakastaan 708 171 euroa kuitannut Olesen nousee World Rankingin seuraavassa päivityksessä 75:n joukkoon. Euroopan kiertueen Race to Dubai -listalla hän on nyt sijalla 25.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)