”Norsun” upottanut Samooja paras suomalainen Madridin ET-kisan avauskierroksella - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

"Norsun" upottanut Samooja paras suomalainen Madridin ET-kisan avauskierroksella

Kalle Samooja onnistui parsimaan hyvän kierroksen Espanjan avoimissa. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja järjesti takaysin alussa kunnon tehoiskun.

Kalle Samooja lähtee suomalaisittain parhaista asemista Madridissa meneillään olevan European Tourin kilpailun toiseen päivään. Hän pelasi Open de España -turnauksen avauskierroksella tuloksen 67 (-4), ja on 18 reiän jälkeen jaetulla 21. sijalla.

Kentän 10. reiältä kierroksensa käynnistänyt Samooja aloitti kuudella parilla, kunnes hän kirjasi etuysin (10–18) lopussa peräkkäiset birdien ja bogin.

Kierroksen paras vaihe osui takaysin (1–9) alkuun, jossa Samooja iski neljän reiän aikana sarjan: birdie-par-birdie-eagle. Jatkossa turkulaiselle merkittiin pelkkiä par-tuloksia, ja eaglen jälkeen tulostaululle ilmestynyt -4 piti pintansa loppuun saakka.

”Pelifiilikseen ja rautoihin nähden sain parsittua kasaan varsin hyvän kiekan. Ykkösellä upotin ’norsun’ grinin ulkopuolelta noin 20 metristä. Nelosella (oli) myös hyvä eagleputti keskitasolta ylätasolle”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Olihan siellä jokunen muukin paikka, mutta griinit paranee aamuksi, jolloin säkittely on helpompaa”, kello 10.50 Suomen aikaa toisen kierroksen aloittava pelaaja jatkoi.

Samooja on Espanjan avointen komean kärkituloksen, 61, pelannutta Englannin Ross McGowania kuusi lyöntiä perässä. Seitsemättä sijaa jakavat neljä kilpailijaa ovat vain kahden lyönnin päässä.

Toinen iltapäivällä startannut suomalainen, Sami Välimäki oli 13 reiän jälkeen tilanteessa neljä alle, mutta sortui lopussa kolmeen bogiin. Tuloksen 70 (-1) pelannut Välimäki jakaa 69. sijaa, joten häneltä vaaditaan perjantaina lähtökohtaisesti pari-kolme lyöntiä parempaa suoritusta jatkopaikkaan.

Tuloksella 69 (-2) kilpailunsa aamukierroksellaan avanneet Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen jakavat 52. sijaa.

Kärjessä Ross McGowanilla on lyönnin etumatka isäntämaan Sebastian Garcia Rodrigueziin (62). Toinen espanjalainen, maailmanlistan ykkönen, Jon Rahm (63) on kolmantena. Ylivoimainen voittajasuosikki on voittanut Espanjan avoimet kahdella edellisellä kerralla.

Club de Campo Villa de Madrid -kentällä eaglen ja kahdeksan birdieä tehtaillut McGowan, 39, on voittanut urallaan kaksi kilpailua European Tourilla. Ensimmäinen tuli syksyllä 2009 Espanjassa ja jälkimmäinen lähes tarkalleen 11 vuotta myöhemmin Italiassa.

Suomalaisten lähtöajat kilpailun toisella kierroksella (Suomen aikaa):

10.00 Grant Forrest SCO-Sami Välimäki-Justin Harding RSA (10)
10.50 Kalle Samooja-David Horsey ENG-Ashley Chesters ENG (1)
14,10 Tapio Pulkkanen-Ross McGowan ENG-Mike Lorenzo Vera FRA (10)
14.50 Andrea Pavan ITA-Chris Paisley ENG-Mikko Korhonen (10)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje