18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Noren voittoon kotiyleisön riemuksi

Neljäs European Tour -voitto toi Alexander Norenille 250 000 euron palkintopotin. Hän noussee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla 70:n joukkoon. Kuva: Getty Images

Alexander Norenilla (-12) ei ollut hädänpäivää sinetöidessään uran toisen voittonsa Ruotsin ET-turnauksessa. Hän iski kisan finaalikierroksella tuloksen 71, ja jätti vahvaa jaksoa pelaavan SörenKjeldsenin neljän lyönnin päähän.

Tukholmassa syntynyt 32-vuotias pelaaja teki päätöspäivän ensimmäisellä ja viimeisellä reiällä birdien. Kakkosen bogi jäi sunnuntain ainoaksi, kun hän värkkäsi 15 peräkkäistä paria rei’illä 3-17.

”Olen erittäin tyytyväinen”, viime vuonna molempien ranteiden jännetulehduksesta kärsinyt Noren sanoi. ”Nyt voin hieman rentoutua, sillä tämä tuuliolosuhteiltaan kovin viikonvaihde, minkä olen kokenut. Minun ei tarvinnut kuitenkaan kuljeskella karheikoissa, joten en tuntenut erityisiä paineita.”

Noren ei tuntenut oloaan luottavaiseksi ennen kilpailua, sillä hän ei ole päässyt viime aikoina sinuiksi tuulen kanssa. ”Täällä on lisäksi lyötävä ’oikeita’ lyöntejä, päästäkseen paikoille. Asiat sujuivat paremmin viikon edetessä.”

”Olen pelannut muutaman hyvän turnauksen, mutta en ole onnistunut viimeisinä päivinä. Kun on ollut tilaisuus menestykseen – kuten Wentworthissa – olen sortunut lopussa vaisuun esitykseen.”

”Caddieni auttoi minua rauhoittumaan ja pysymään rutiineissani”, ns. medical extensionilla kauden aloittanut Noren jatkoi.

”Tässä pelissä on nautittava hyvistä päivistä, koska huonoja päiviä tulee niin usein.”

Irish Openin viikko sitten voittanut Kjeldsen pääsi jälleen parrasvaloihin, vaikka Norenin uhkaajaksi ei hänestä ollutkaan.

”Tulin tänne päättäväisellä asenteella pelaamaan hyvin”, Kjeldsen sanoi. ”En oikein tiennyt, miten paljon viime viikon menestys oli verottanut, mutta Alistair (caddie) auttoi minua paljon. Tiistain lounastunnilla päätimme, että on aika palata takaisin töihin.”

Ruotsalaisille kisa oli menestys, sillä kuuden joukkoon yksi kolme sinikeltaista. Sebastian Söderberg ja Malmön oma poika Jens Dantorpjakoivat kolmannen sijan Ranskan Alexander Levyn kanssa. He jäivät voittajasta kuuden lyönnin päähän.

Vaativan ammattilaiskisan raakuus konkretisoitui viikonvaihteessa 18-vuotiaalle amatöörille Marcus Kinhultille kovalla tavalla. Hän pysytteli kisan kärjessä kaksi ensimmäistä päivää, mutta putosi jatkokierroksilla (77-75) sijalle 33.

Roope Kakko (+3) ei saanut peliään toimimaan sunnuntaina. Päätösreiän birdie oli laiha lohtu neljä bogia ja yhden tuplan tehneelle espoolaiselle, joka joutui tyytymään 60. sijaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje