27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Noren piti pintansa

Nordea Mastersin voitto jäi toisen kerran peräkkäin Ruotsiin. © Getty Images

Alexander Norenin päätöskierros (77) Nordea Mastersissa sujui paikoin nihkeästi, mutta sillä ei ollut merkitystä lopputuloksen kannalta. Toiseksi sijoittuneen Richard Finchin olisi pitänyt rikkoa Norenin lauantaina tekemä 63 lyönnin kenttäennätys, jotta hän olisi yleensä päässyt ruotsalaisen kanssa uusintaan.

Norenin (-15) uran kolmas voitto Euroopan kiertueella heltisi seitsemän lyönnin erolla. Hän aloitti finaalikierroksen birdiellä, mutta tämän jälkeen peliin alkoi tulla virheitä. Ennen kahta viimeistä reikää Noren oli tehnyt jo viisi bogia ja yhden tuplabogin. Päätöspäivän isossa johtoasemassa ei tunnetusti ole helppo tehdä aivan parasta jälkeä.

”Mietin, ettei ole väliä kuinka olen pelannut 17:lle saakka. Minun oli selvittävä siitä reiästä, ja onnistuin. Olen niin helpottunut, en miettinyt koko päivänä muuta kuin 17. reikää”, Noren sanoi.

Nautinnollinen kotivoitto

Hän teki monen kompastukseksi koituneella saariväylällä parin, ja yleisön riemuksi vielä viimeisellä birdien.

”En ole nähnyt ennen vastaavaa tuulta Ruotsissa. Jokainen reikä oli supervaativa ja mailavalinnat vaikeita.”

Tukholmalaisyleisö osasi ottaa kaiken ilon irti kotivoitosta. Norenin kannustus oli äänekästä ja katsomossa ilmeistä päätellen suurimmalla osalla varmasti yksi kesän parhaista päivistä.

”Voitto kotimaassa tuntuu vielä mahtavammalta. Kaikki kannustavat sinua, tunne jota ei voi saavuttaa missään muualla. Olen todella onnellinen”, kesäkuussa Saab Wales Openin voittanut Noren hehkutti.

Richard

Richard Finch pelasi finaalikierroksen parhaan tuloksen. &copy Getty Images

Hän on pohjoismaiden ainoan ET-turnauksen viides ruotsalaisvoittaja. Viime vuonna kisan ykköseksi pelasi Richard S. Johnson (+7), joka sijoittui tällä kertaa 44:nneksi.

Kaikki kunnia silti Finchille, joka alitti sunnuntaina Bro Hofin vaativissa olosuhteissa ainoana pelaajana 70 lyönnin rajan.

”Pelasin 16 reikää elämäni parasta golfia”, 17:llä triplabogin tehnyt Finch sanoi. ”Päivä oli kova. Kenttä on ilman sellaista tuulta muutenkin tarpeeksi haastava.”

Miljoonan euron raja lähestyy

Norenin kanssa johtopallossa pelannut Bubba Watson ei saanut peliään kulkemaan sunnuntaina. Hän aloitti Norenin tavoin kierroksensa birdiellä, mutta teki sen jälkeen kolme bogia putkeen. Sisääntulon kaksi bogia ja yksi tupla nostivat päivän tuloksen 78 lyöntiin.

Watson (-3) jakoi Nordea Mastersissa kuudennen sijan mm. Dustin Johnsonin kanssa. Villin kortin kisaan saanut Niklas Lemke (-5) oli kolmas.

Tukholmassa 250 000 euroa tienannut Noren nousi Euroopan kiertueen Race to Dubai -listalla kahdeksanneksi, 912 564 euron kokonaisansioillaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje