18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Nordea Masters vaihtaa paikkaa ensi kaudella

Pelaajat hullaannuttavat Nordea Mastersin yleisöä ensi vuodesta lähtien jo kesäkuun alussa. © Getty Images

Onnistuneen ammattilaiskilpailun järjestäminen riippuu paljon muiden turnausten ajankohdasta. Kun British Openin ja World Touriin kuuluvan Bridgestone Invitationalin välinen etäisyys on vain kaksi viikkoa, ei näiden kahden huipputurnauksen pihteihin jäänyt Nordea Masters kyennyt enää houkuttelemaan riittävän nimekkäitä pelaajia Ruotsiin.

”Uutta ajankohtaa pohdittuamme katsoimme parhaaksi siirtää Nordea Mastersin lomakauden ulkopuolelle kesäkuun alkuun”, turnauksen toimitusjohtaja Fredrik Hellkvist sanoi Golf.se-sivustolla. ”Silloin ihmiset ovat vielä kotona ja kukkiva Tukholma kauneimmillaan.”

Tämän lisäksi Nordea Mastersin pelipäivät siirtyvät päivää aikaisemmaksi keskiviikosta lauantaihin. Muutoksella uskotaan olevan merkitystä niiden pelaajien kohdalla, jotka osallistuvat kesäkuun puolivälin tuntumassa US Openiin: jo lauantaina päättyvä turnaus antaa Yhdysvaltoihin matkaaville pelivaraa lentojen ja levon suhteen.

Uusia ulottuvuuksia

”Pelipäivien muutos oli Euroopan kiertueen näkökulmasta poikkeuksellinen ratkaisu, mutta toivottavasti me saamme sen avulla houkuteltua tänne parempia pelaajia.”

Koska Nordea Mastersin ensimmäinen kierros osuu vuonna 2012 samalle päivälle Ruotsin kansallispäivän kanssa, on kisakoneistolla tarkoitus järjestää Bro Hofissa juhlapäivän oheen erilaisia tapahtumia konsertteineen.

”Toivottavasti onnistumme tekemään siitä todellista golfin juhlaa. 6.6. on vapaapäivä, joten ihmisiä saattaa olla silloin paljon liikkeellä.”

Hellkvistin mukaan kilpailun siirtoa pohdittiin myös syksyyn, mutta siitä luovuttiin PGA Tourin play offien vuoksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje