[11][17]

[11][17]

Nick Watney ykkönen Malesiassa

Nick Watney oli liekeissä Kuala Lumpurissa. Kuva Fedex Cupin finaalikisasta, jonka hän voitti alkusyksystä © Getty Images

Kuala Lumpurissa pelattiin odotuksien mukaan tasainen kovan tulostason kisa. Bo Van Belt ja Robert Garrigus johtivat kolmen kierroksen jälkeen, sunnuntaina aurinko hymyili Nick Watneylle, joka teki päivän mittaan 11 birdietä ja sai tuloksekseen 61 huolimatta viimeisen reiän bogeystaan.Van Belt oli toinen, bogeyttoman kierroksen (63,-8) pelannut Tiger Woods neljäs.

Watneylle jättipotti, 1,3 miljoonaa taalaa oli jo syksyn toinen, hän kuittasi myös Fedex Cupin ensimmäisen finaalikisan. 30-vuotias Watney nousee takaisin 20:n ensimmäisen joukkoon World Rankingilla ykköstilansa myötä.

Tiger Woods kämmi mahdollisuuksiaan pitkälti kolmannen päivän sisääntulossa, kuuden reiän jaksoon hän teki kolme bogeyta ja tuplan. Woodsin kausi alkaa olla paketissa, hän pelaa vielä maanantaina näytösottelun Rory McIlroyta vastaan Kiinassa, marraskuun lopulla on ohjelmassa oma perinteinen kutsukisa Kaliforniassa. Kaudella 2011 Tiger oli ennen kisaansa World Rankingilla 50:n heikommalla puolella, nyt kakkosena. Odotukset vuoden 2013 osalta ovat huomattavasti korkeammalla kuin tähän kauteen lähdettäessä.

Kaudella 2013 Malesian kisa tulee olemaan virallinen PGA Tourin osanen, mikä on melkoinen aluevaltaus kiertueelle.

3.pv

Tiger

Tiger Woodsin ote kärkeen kirposi kolmannen kierroksen sisääntulossa &copy Getty Images

Australian Perthissa viikko sitten voittanut Bo Van Belt nousi huippukierroksellaan 62 kärkeen CIMB Classicissa Kuala Lumpurissa. Van Belt voitti kisan viime vuonna, joten kaksi perättäistä ykköstilaa Malesiassa olisi iso tapaus PGA Tourilla vain yhden virallisen kisan voittaneelle konkarille.

Van Belt olis ennen viimeistä reikää 11 alle, birdie olisi tuottanut ( par-71) tulokseksi 59. Tuplabogey laski muut kantaan, Robert Garrigus tuli viimeisen reiän birdiellään samaan tulokseen.

Tiger Woods oli kolmannen kierroksen puolivälin jälkeen tehnyt viisi birkkua ja noussut kärjen kantaan. Kuuden reiän jaksoon hän teki kuitenkin kolme bogeyta ja tuplan. Kärkipari on viiden lyönnin päässä, ero kurominen umpeen helpolla kentällä on Woodsille sunnuntaina kova rasti.

Woods voitti keväällä ja kesällä seitsemästä perättäisestä PGA Tourin kisastaan kolme. Tuon jälkeiset kilpailut ovat tuottaneet Tigerille petttmyksiä. Hyvistä yrityksistä huolimatta voittosaldo ei ole kasvanut.

Teemu Tyry

title_55095

Peter Hanson on pysynyt World Rankingilla parhaana ruotsalaisena jo pitkään. Perjantaina Skånesta kotoisin oleva voimapussi tehtaili yhdeksän birdietä Lake Malaren-kentällä Shanghaissa nousten johtoon. 35-vuotias Hanson on voittanut viidesti ET:lla, BMW Mastersin ykköspalkinnon (888.000) suuruiset shekit ovat jääneet kuitenkin vielä kuittaamatta.

Kisa on vasta puolivälissä, joten pelikaveriksi lauantaina asettuvalla Rory McIlroylla ei ole kiirettä.

”Pelasin varsin hyvin, huomattavasti paremmin kuin avauspäivänä”, kuittasi McIlroy päivänsä.

Hyvin vaisusti kuluvalla kaudella pelannut Robert Karlsson (71-64) on kolmantena, rahalistan kakkostilaa hallussaan pitävä Justin Rose (68-68) tavoittelee McIlroyn ohittamista viikonloppuna, jotta ero tähän supistuisi. Mikäli McIlroy voittaa, Rosen mahdollisuudet rahalistan voittoon sulavat varsin pieniksi.

2.pv

title_49491

Jamie Donaldson oli iso tähti amatöörinä ja vuosituhannen vaihduttua Challenge Tourilla. Siirtyminen ET:lle tapahtui jo ensimmäisellä CT-kaudella 2001. Vaikka potentiaaliseksi menestyjäksi tiedetty Donaldson kolkuttelikin lukuisia kertoja kärjen kannassa, hän saavutti uransa ensimmäisen voiton vasta 11 vuotta Tourilla aherrettuaan Irish Openissa heinäkuussa.

Tämä toi paikan viikonlopun BMW Mastersiin, jossa walesilainen oli tulessa koko matkan ajan. Kymmenen birdietä toivat tulokseksi 62 , eroa Peter Hansoniin ja Francesco Molinariin on neljä lyöntiä. Rory McIlroy on viiden lyönnin päässä, Justin Rose kuuden.

”Tänään oli sellainen päivä, jolloin kaikki lyönnit menivät kohteisiin joita tavoittelin. Kenttä sopii minulle hyvin, täällä pääsee lyömään aggressiivisesti, jos välttää avauksissa bunkkerit”, Donaldson kertoi kierroksensa jälkeen.

”Minun täytyy jatkaa samaa, määrätietoista lyömistä myös seuraavilla kierroksilla”, Donaldson evästi itseään mediatilaisuudessa.

BMW Mastersissa kisan ykkönen kuittaa 888.000 euroa. Mikäli Donaldson onnistuisi johtonsa pitämään, hän lähes tuplaisi kauden 2012 ansionsa. Tätäkin merkityksellisempää olisi nousu World Rankingilla nykyiseltä 51:lta sijalta tukevasti 40:n ensimmmäisen joukkoon. Vaikka loppuvuosi sitten menisikin penkin alle, pysyisi Donaldson varmuudella 50:n joukossa vuodenvaihteeseen ja saisi paikan kauden 2013 Mastersiin, johon hän ei ole aiemmin osallistunut.

Tigerilla hyvä kiri Kuala Lumpurissa

title_64793

The MINES Resort & Golf Clubilla pelataan PGA Tourin siipien suojassa kulkeva CIBM Classicia, joka ei kuitenkaan ole virallisesti Tourin osanenen ennen vuotta 2013. Troy Matteson (-8) johtaa, 48 pelaajan kisassa Tiger Woods nousi sisääntulossa viidellä birdiellään viidennelle tilalle.

”Kierrostulokseni olisi hyvin voinut olla 7-8 alle parin. Ulosmenon jälkeen huomasin olleeni kahdeksan kärjestä, siinä vaiheessa tuntui siltä, että nyt on kiireesti saatava birdejä aikaan”, Woods kertoi tuntemuksistaan.

”Tällä kentällä täytyy jatkossakin olla tehokkaana, uskon, että voittotulos tulee menemään 20:n kovemmalle puolelle”, Tiger arvioi.

Kisan voittaja saa 1,3 miljoonaa taalaa. Ykköstilaa ei kuitenkaan lasketa PGA Tourin tilastoihin, ei myöskään palkintorahoja.

Teemu Tyry

Rory

European Tourilla pelataan vielä viitenä viikonloppuna. Neljä kisoista BMW Masters, HSBC Champions, Singapore Open ja Dubai World Championships ) on palkintorahalla ( 6-8 milj. D) ja osallistujien tasolla mitattuna todella kovia, samalla viikolla käytävät Hongkongin ja Etelä-Afrikan kilpailut puolestaan pieniä.

Rory McIlroy johtaa ET:n listaa lähes 500.000 euron erolla ennen Justin Rosea. Pohjois-Irlantilainen pelaa loppukaudesta viidestä mahdollisesta kisasta ainakin neljä. HSBC Champions-kisan listoillakin hänen nimensä on, nuorukaisen omat nettisivut kertovat McIlroyn jättävän kuitenkin tuon taiston väliin.

Selvää on kuitenkin se, että McIlroylla on mahdollisuus yltää Luke Donaldin viimevuotisen mallin mukaisesti PGA Tourin ja ET:n rahalistojen voittoon. Hän pelaa loppuvuodesta yhden-kaksi kisaa enemmän kuin Rose. BMW Masters kilpailun voitto kasvattaisi eron vähintään 900.000 euroon, jonka kiinnikurominen olisi käytännössä lähes ylivoimaista Roselle.

McIlroy on kuluvalla kaudella voittanut neljästi USA:ssa. PGA Championshipin lisäksi plakkarissa on kaksi Fedex Cupin finaalikisaa, sekä Honda Classic maaliskuulta. PGA Tourilla McIlroy on pelannut 16 kisaa ja ansainnut yli kahdeksan miljoonaa. Tiger on listan kakkonen, eroa on lähes kaksi miljoonaa taalaa.

Varsin paljastavaa PGA Tourin ja WOrld Tourin kisojen yhteismerkitykselle on se, että McIlroy on pelannut kaudella ET:lla vain kaksi kissa. BMW Championshipissa hän karsiutui, British Openissa sijoitus oli 60:s.

Kylmä fakta on sekin, ettei yli viisi vuotta ammattilaisena ET:lla pelannut McIlroy ole koskaan voittanut Europpassa pelattua European Tourin kisaa.

title_54419Edellisessä kilpailussaan Turkin Belekissä McIlroy oli varsin kesyä poikaa häviten kaikki kolme peliään. Tyttöystävä Caroline Wozniacki oli matkassa mukana ja sai tästä lisäpotkua. Hän voitti Moskovan turnauksen, ykköstila oli tanskalaisen uran 20:s WTA Tourilla.

Vaikka McIlroy jättäisikin HSBC Champions-kisan väliin, tulee hänelle heti BMW Mastersin jälkeen työpäivä. Vastaan Kiinassa käytävässä lyöntipeliottelussa asettuu Tiger Woods, joka on ollut niskanpäällä miesten tänä vuonna pelattujen yhteisten kierrosten aikana.

Turkissa Tiger kukisti Rory varsni selkeästi, tuolloinkin pelattiin lyöntipeliottelu.

Kun Tiger Woods menetti otteen peliinsä naisseikkailujensa tultua julki, huhuttiin välinevalmistaja Niken halusta korvata Tiger pohjois-irlantilaisella. Tämä siirto ei vuonna 2010 kuitenkaan toteutunut. Nyt näitä huhuja on liikkeellä entistä vahvempina. Sekin lienee mahdollista, että Rory McIlroy ja Woods olisvat kaudella 2013 molemmat Niken miehiä.

Woodsia McIlroy ei kohtaa enää kuluvalla kaudella kuin siinä tapauksessa, että hän kuitenkin osallistuisi HSBC Champions-kisaan