11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Nick Dougherty hurjana Sveitsissä

Viimevuonna tähän aikaan Kaymer voitti kolme kisaa putkeen.. © Getty Images

Viimevuonna

Keväästä asti vaisusti pelannut Martin Kaymer oli torstaina jopa pienoinen yllättäjä siirryttyään aamupäivällä Omega European Mastersin johtoon. 26-vuotias saksalainen nousi talvella reikäpelin MM-kisojen hopean jälkeen maailmanlistan ykköseksi, mutta tämän jälkeen otteet kentällä ovat olleet vähintäänkin keskinkertaisia. Näkyvin ”tiplu” oli PGA Championships jossa Kaymer puolusti voittoa. Nimen peräään iskettiin tuolloin perjantain jälkeen kirjaimet MC.

12 lyöntipelikisaa ovat tuottaneet vain kaksi top-ten sijoitusta, näistäkin toinen tuli Malesiasta. Sijaluku WR:lla on vaihtunut viidenneksi.

Crans Sur Sierren kisakenttä on varsin uusi tuttavuus Kaymerille. Hän osallistui vuonna 2007 jolloin karsiutui jatkosta, muina vuosina kisa on jäänyt väliin. Torstaina Kaymer oli terävänä varsinkin lähipelissä. Putteja kertyi 13 viheriöosuman kautta vain 27. Kaymer missasi viisi kertaa viheriön, näistä hän selvitti itselleen parin neljä kertaa.

Nick

Rory McIlroy teki saman tuloksen 65.

Iltapäivän yllättäjäksi ja kisan kärkeen kiilasi lopulta Nick Dougherty (63) joka on karsiutunut kaikissa kauden mittaan pelaamissaan 21:ssa kilpailussa. Englantilaisen tilinauhan osoittaessa nollaa, mikään muu kuin voitto ei kerralla nostaisi häntä tässä vaiheessa varmojen kortinuusijoiden joukkoon. Avauspäivä oli vaikuttavaa lähipelin ilotulitusta. Kahdeksan birdien kierros vaati vain 22 puttia. Väyliin engnlantilainen osui kauden aiempaan tasoonsa nähden mallikkaasti (8/13). Koko vuoden statsit näet kertovat osumia lyhyeksi leikattuun tulevan vain 40 prosentin todennäköisyydellä.

Joonas Granbergilla oli viheriöosumia kymmenen. Birdejä hän teki oivalla prosentilla näistä neljä kertaa. Mitalin toinen puoli oli se, että Granberg puttasi ainakin kerran kolme kertaa viheriöllä ja missaamistaan kahdesta viheriöstä hän onnistui tekemään parin vain kerran, joka prosentiksi muutttuna tekee 12,5%. Tämä on pahin mahdollinen erhe ja scoren tapappaja.. Cut-raja tullee olemaan sama kuin kentän par, joten perjantain iltapäiväkierroksellaan Granberg tullee tarvitsemaan luvut 66 jotta pelit lauantaina jatkuisivat.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje