[11][17]

[11][17]
Muu

Minea Blomqvist-Kakon major-haaveet haihtuivat Ranskassa

Virheiden sävyttämä päivä tylsytti parhaan terän espoolaisen pelistä. Maailman eliittiin haastajakiertueelta nousseen Brooks Koepkan veli, Chase, on mukana Sveitsin CT-turnauksen voittotaistelussa.

Naisten haastajakiertueen Jabra Ladies Openissa kakkosena ennen päätöskierrosta ollut Minea Blomqvist-Kakko (-3) ei saanut pidettyä hyvää virettä yllä loppuun saakka.  Hän pelasi kisassa lauantaina tuloksen 74, ja putosi lopullisella tuloslistalla kahdeksanneksi.

Blomqvist-Kakon kierros sisälsi kaksi birdieä ja viisi bogia. Päivän kirjavin vaihe koitti reikien 10–15 jaksossa, johon mahtui vain yksi par-tulos.

Evian Resortissa pelatussa turnauksessa oli varsin houkuttelevat panokset, sillä kisan kahdelle parhaalle oli luvassa osallistumisoikeus syyskuussa samassa golfkeskuksessa pelattavaan kauden viidenteen majoriin Evian Championshipiin.

Paluun Evian Resortiin syksyllä tekevät Jabra Ladies Openin voittanut Isabelle Boineau sekä ranskalaiselle uusinnassa hävinnyt Johanna Gustavsson. Kaksikon 54 reiän tulos oli 206 (-7).

Voitto oli loppusuoralla tyrkyllä päivän kovinta tulosta (66) sivunneelle Gustavsonille, mutta ruotsalainen sortui kahdella viimeisellä reiällä peräkkäisiin bogeihin.

Linda Henriksson (+10) sijoittui 52:nneksi. Tiia Koivisto, Leena Makkonen ja Krista Bakker karsiutuivat.

LETAS-kiertue jatkuu ensi viikolla Hillside Golf Clubilla naisten kotimaisen kilpailukauden ykköstapahtumalla EVLI Finnish Ladies Openilla. Perjantaina käynnistyvän turnauksen palkintopotti on 35 000 euroa.

Roosilla vaisu kolmas kierros Swiss Challengessa

Patrick Roos käytti 75 lyöntiä Sveitsin Lucernessa lauantaina jatkuneen Challenge Tour -kilpailun kolmannella kierroksella. Hän on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kaksi yli takanaan jatkoonpäässeistä ainoastaan Ranskan Clement Sordet (+3).

Kaksikko starttaa kisan finaalikierroksen ensimmäisessä ryhmässä sunnuntaina kello 8.55 Suomen aikaa.

Swiss Challengen kärkeen nousi esityksiään päivästä toiseen parantanut isäntämaan Joel Girrbach (-14). Challenge Tourin kautta huipulle nousseen Brooks Koepkan veljen Chase Koepkan turnaus on edennyt Girrbachin tavoin nousujohteisesti; yhdysvaltalainen on lyönnin päässä kärjestä.

Race to Oman -listan ykkösena oleva USA:n Julian Suri ja Ranskan Victor Riu jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -13.

Kalle Samooja, Oliver Lindell, Jaakko Mäkitalo ja Kristian Kulokorpi karsiutuivat.