Juuri nyt: Tiger Woods palaa kilpakentille ensi viikolla! - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Juuri nyt: Tiger Woods palaa kilpakentille ensi viikolla!

Tiger ja Charlie Woods pelaavat ensi viikolla PNC Championshipin parikilpailussa. Kuva Getty Images

Huippugolfarit ja lajilegendat kohtaavat kahden sukupolven miljoonaturnauksessa.

Uskomatonta mutta totta: Tiger Woods pelaa ensi viikolla huippuammattilaisten golfkilpailussa! Woods ilmoitti keskiviikkona osallistuvansa 18.–19. joulukuuta Orlandossa pelattavaan suosittuun kahden sukupolven kilpailuun.

”Vaikka vuosi on ollut pitkä ja haastava, olen todella innoissani voidessani päättää sen kilpailemalla PNC Championshipissä poikani Charlien kanssa. Pelaan isänä, enkä voisi olla enää innostuneempi ja ylpeämpi”, Woods viestitti Twitter-tilillään.

Kun helmikuussa erittäin vakavasti auto-onnettomuudessa loukkaantunut Woods kaksi viikkoa sitten julkaisi videon range-harjoittelustaan, jo lähes sammunut toivonkipinä 15-kertaisen major-voittajan paluusta kilpakentille alkoi taas hehkua. Tuskin kukaan kuitenkaan ajatteli, että vain kolme viikkoa myöhemmin Woods pelaisi jo kilpaa. Siihen ei viitannut mikään myöskään viime viikolla, kun Woods kertoi Golf Digestin haastattelussa kuntoutumisestaan.

”Jos jalkani paranee, voin edelleen pelata turnauksen silloin tällöin”, Woods kertoi runsas viikko sitten. Samassa yhteydessä hän totesi, ettei ole vielä lähelläkään siinä kunnossa, että voisi palata PGA Tourille.

Lähinnä joulunalusviihteenä toimivaa PNC Championshipiä ei ehkä vielä lasketa oikeaksi paluuksi, mutta mistään yhdentekevästä turnauksesta ei myöskään ole kyse. Kilpailussa on mukana 20 huippugolfin suurta nimeä, joista kukin on voittanut joko major-turnauksen tai PGA Tourin lippulaivakilpailu Players Championshipin.

Vuodesta 1995 lähtien pelattu kilpailu käydään parikilpailuna, ja kullakin pelaajalla on parinaan eri sukupolven perheenjäsen. Omien poikiensa kanssa pelaavat Woodsin lisäksi muun muassa Nick Faldo, Padraig Harrington, Henrik Stenson ja John Daly. Osa pelaajista on puolestaan ottanut oman isänsä mukaan. Justin Thomas on jälleen mukana Mike-isänsä kanssa, ja kilpailuun ainoana naisammattilaisena osallistuva Nelly Korda astelee tiille tennislegendana tunnettu Petr-isä parinaan.

Tiger ja Charlie Woods pelasivat kilpailussa myös vuosi sitten. Svingiltään ja eleiltään elävästi isäänsä muistuttava Charlie on tehnyt hurjaa jälkeä juniorikilpailuissaan ja ollut jo suuren mielenkiinnon kohteena, vaikka ikää on vasta kaksitoista vuotta. Se, miten pitkälle hän kaikkien aikojen golfareihin lukeutuvan isänsä varjosta lopulta ponnistaa, on aikanaan oma tarinansa.

PNC Championship pelataan 36 reiän scramble-kisana, ja jaossa on myös mojova potti palkintorahaa, yhteensä 1,085 miljoonaa dollaria. Kilpailun voittoa puolustavat Justin ja Mike Thomas.

Lue seuraavaksi: Tigerin jalan amputointi oli lähellä – paluu yhä mahdollinen, mutta varsinainen ura on nyt ohi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)