Tigerin jalan amputointi oli lähellä – paluu yhä mahdollinen, mutta varsinainen ura on nyt ohi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tigerin jalan amputointi oli lähellä – paluu yhä mahdollinen, mutta varsinainen ura on nyt ohi

Woods pitää yhä mahdollisena, että pelaa jatkossa muutaman kisan vuodessa.

Tiger Woods on antanut medialle ensimmäisen pitkän haastattelun viime helmikuussa tapahtuneen vakavan auto-onnettomuutensa jälkeen. Woods kertoi puolen tunnin keskustelussa Golf Digestin Henni Koyackin kanssa muun muassa kuntoutumisensa etenemisestä sekä uransa jatkumisesta.

Ensin hyvät uutiset: Woods pitää mahdollisena, että hän palaa vielä jonain päivänä PGA Tourille.

Ja heti perään huonot: täyttä pelikautta ei Woods enää koskaan tule pelaamaan. Woodsin ura voi parhaassa tapauksessa jatkua muutaman tarkkaan valitun vuotuisen kisan ohjelmalla, samankaltaisesti kuin Ben Hoganin ura aikanaan jatkui lähes fataalin auto-onnettomuuden jälkeen.

”Se on valitettava todellisuus, mutta se on minun todellisuuteni. Ja minä ymmärrän ja hyväksyn sen”, hyväntuulinen Woods sanoi.

”Minun ei tarvitse kilpailla maailman parhaita pelaajia vastaan elääkseni hyvän elämän. Selkäleikkaukseni jälkeen minun piti kiivetä Mount Everestille vielä kerran, ja sen minä tein. Tällä kertaa en usko, että minulla on sellaista kehoa, jolla Everestille kiivetään, ja se on ok. Voin silti olla mukana golfissa. Jos jalkani paranee, voin edelleen pelata turnauksen silloin tällöin. Mutta mitä tulee vuorelle uudelleen kiipeämiseen ja takaisin huipulle pääsemiseen, en usko, että se on realistinen ennuste minulle.”

”Minulla on vielä niin pitkä matka kuljettavanani … En ole edes puolivälissä.”

Woods sai onnettomuudessa avomurtumia sekä oikean jalkansa sääriluuhun että pohjeluuhun. Ruhjoutuneessa autossa pahasti puristukseen jäänyt jalka oli niin huonossa kunnossa, että jopa jalan amputointia pohdittiin.

”Oli aika, jolloin oli aika hemmetin lähellä – ei ehkä ihan 50/50 – että olisin kävellyt sairaalasta ulos yksijalkaisena”, Woods kertoi.

Woods vietti sairaalassa yhtäjaksoisesti kolme viikkoa. Kotiin päästyään hän vietti seuraavat kolme kuukautta pitkälti sairaalatyylisessä vuoteessa. Seuraavaksi hän siirtyi käyttämään pyörätuolia ja sitten kainalosauvoja.

Woods kertoi kuntoutumisprosessinsa edenneen hitaammin kuin hän itse odotti, eikä parantuminen ole ollut kovin suoraviivaista.

Woods pääsi kuitenkin lopulta takaisin golfmailojensa varteen, ensin puttaamaan ja sitten ottamaan chippi-kisoja Charlie-poikansa kanssa. Viime viikolla Woods sai sosiaalisen median kuohumaan videollaan, jossa hän löi rangella täysiä lyöntejä, vaikkakin hyvin rajoittuneella svingillä. Spekulaatiot mestarin paluusta alkoivat heti, mutta Woods kertoi, ettei hän ole vielä lähelläkään siinä kunnossa, että voisi palata PGA Tourille.

”Minulla on vielä niin pitkä matka kuljettavanani … En ole edes puolivälissä”, Woods kertoi.

Hänen on tehtävä vielä paljon töitä sekä lihasten että hermotuksen kehittämiseksi, eikä viisi kertaa leikattu selkä yhtään helpota tehtävää.

”Olen kuitenkin onnellinen voidessani mennä ulos ja katsoa Charlien pelaavan. Tai mennessäni tunniksi, pariksi itsekseni takapihalle ilman musiikkia, ilman kenenkään puhetta, ilman mitään. Kuulen vain lintujen visertävän. Sitä olen todella kaivannut.”

Woods isännöi tällä viikolla pelattavaa Bahamalla pelattavaa 20 pelaajan kutsuturnausta, Hero World Challengea, ja pitää ensimmäisen julkisen lehdistötilaisuutensa huomenna tiistaina.

Katso koko Tiger Woodsin haastattelu alta.

Lue seuraavaksi: Woods pystyy jo varaamaan painoa jaloilleen – peliuran mahdollinen jatkuminen on arvoitus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje