The Fream Extreme Openissa on tarjolla 10 000 euroa ja Suomen vaikein kisakenttä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

The Fream Extreme Openissa on tarjolla 10 000 euroa ja Suomen vaikein kisakenttä

Kuva: Lassi Pekka Tilander

Par on kovaa valuuttaa, kun Nordcenterin Fream viritetään täyteen kisakuntoon. Viime vuonna vain kisan voittanut Kalle Samooja ja yksi muu kilpailija selviytyi koitoksesta alle parin.

The Fream Extreme Open -kilpailu saa jatkoa 11. elokuuta, kun Nordcenterin Fream-kenttä viritetään äärimmilleen kilpapelaajia varten. Fream pelataan vaikeilla asetuksilla niin viheriöiden, lipunpaikkojen kuin lyöntipaikkojenkin osalta. Kilpapelaajille luodaan olosuhteet, jotka vastaavat kansainvälisiä huippukilpailuja – näin osallistujilla on mahdollisuus mitata tasoaan.

Takatiiltä Fream on reilut 6300 metriä pitkä. Se pelaa niin sanotusti mittaansa pidempänä, sillä moni väylistä lyödään ylämäkeen. Pelkästä pituudesta haastavuus ei kuitenkaan tule. Kentän par-viitoset pelataan par-viitosina, eikä niistä yhtäkään muuteta pitkäksi par-neloseksi, kuten kisoissa usein on tapana.

”Kelit ovat kuumia ja heinän kasvu on nyt mitä on, siksi raffi ei tule olemaan kovin pitkää. Vaikeus tulee muista elementeistä, kuten lipun paikoista ja viheriöistä. Toki toivomme pelaajille onnistumisia, mutta yritämme laittaa sellaiset asetukset, että hyvin pitää onnistua, jos aikoo alle parin pelata”, toimitusjohtaja Antti Ahti kertoo.

Vuoden 2020 The Fream Extreme Openin voittajan Kalle Samoojan mukaan kilpailu toimi loistavana harjoituksena European Tourin kilpailuja varten. Vastaavissa olosuhteissa ratkaistaan usein päätöspäivien sijoitukset. Samoojan lisäksi vain yksi pelaaja alitti kentän parin.

Ahdin mukaan pelaajat antoivat viime vuonna kisasta niin positiivista palautetta, että päätös kisan jatkamisesta oli helppo tehdä. Oman haasteensa loi covid-19, joka osaltaan teki pro am -tapahtuman järjestämisestä jos ei mahdotonta, niin ainakin hankalaa. Pro amia ei siksi pelata, vaan tapahtuma rahoitetaan yhteistyökumppanuuksien kautta.

Kisassa jaetaan myös suomalaisittain mukava tukku palkintorahaa, 10 000 euroa. Sarjoja on neljä: Pro miehet, Pro naiset, Am Miehet ja Am naiset. Amatööreille tarjolla on laadukkaita tavarapalkintoja. Kokonaistuloksien lisäksi palkintoja jaetaan Extreme-väyliltä ja eaglen tekijöiden kesken.

Vuoden 2021 uutuutena järjestetään junioreille oma Future Tour Fream Extreme -kilpailu Freamillä maanantaina 9.8. Kentän asetukset ovat vastaavat kuin ammattilaiskilpailussa. Junnukisan ilmoittautuminen täyttyi hetkessä ja kaikki 132 ovat täynnä.

Kilpailun pääsponsorina toimii Season Golf, jonka uusi harjoitushalli valmistuu syksyllä Espoon Suomenojalle. Season Golf toteuttaa myös kilpapelaajien valmennustoimintaa oman akatemian kautta. Akatemiassa on mukana Suomen kärkipelaajia, muun muassa Sanna Nuutinen ja Lauri Ruuska.

Katsojille on tapahtumaan vapaa pääsy. Pelit aloitellaan heti aamusta ja viimeiset pelaajat ovat maalissa neljän–viiden maissa iltapäivällä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje