Elävä legenda tekee ennätyksiä USGA:n mestaruuskisoissa – tulosten laskemisessa enemmän haasteita - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Elävä legenda tekee ennätyksiä USGA:n mestaruuskisoissa – tulosten laskemisessa enemmän haasteita

Joanne Carner lyömässä toista lyöntiään avauskierroksen seitsemmännellä reiällä. Kuva: Darren Carroll/USGA

JoAnne Carner saattaa olla jo muutenkin viilein 82-vuotias golfari, jonka voit koskaan tavata, mutta hänen tarinansa lajin elävänä legendana saa yhä uusia kerroksia.

Naissenioreiden (yli 50-vuotiaat) U.S. Openin torstain avauskierroksella kahdeksankertainen USGA-mestari ja World Golf Hall of Famen jäsen pelasi oman ikänsä tehtyään Brooklawn Country Clubilla kymmenen yli parin tuloksen 82. Kyseessä oli jo toinen kerta, kun Carner on tehnyt tempun USGA:n mestaruuskilpailussa. Vuoden 2018 seniori-Openissa hän pelasi 79-vuotiaana tuloksen 79.

Carner on vasta historian viides pelaaja, joka on pelannut oman ikänsä useammin kuin kerran USGA:n alaisissa mestaruuskisoissa. Neljä muuta ovat uskomattomat yhdeksän kertaa suoritukseen yltänyt Jerry Barber, Tom Watson (3), Hale Irwin (3) ja Harold ”Jug” McSpadden (2).

Carner ja hänen pelikaverinsa olivat tarkistamassa tuloksia, kun he huomasivat, että Carnerilla oli kuusi virheellistä tulosta kortissaan.

Carner ansaitsi paikan senioreiden U.S. Openissa voitettuaan naisten U.S. Openin vuosina 1971 ja 1976. Kierroksen aikana hän kärsi selkäkrampeista, mikä vaikutti hänen puttaamiseensa. Carner löi 11 griiniosumaa, mutta otti yhteensä 36 puttia.

”Otin monta kolmen putin griiniä”, kertoi Carner, joka oli COVID-pandemian vuoksi 14 kuukautta pelaamatta golfia, mutta vietti kaksi edeltävää kuukautta senioreiden U.S. Openiin keskittyen – ja pudotti samalla painoaan yksitoista kiloa.

”Tein kaksi tuplaa missattuani griinin. Muuten se oli jatkuvaa kolmea puttia.”

82 lyönnin kierroksen loppuun saattaminen oli sitten Carnerille projekti itsessään. Carner ja hänen pelikaverinsa Carol Semple ja Ellen Port olivat tarkistamassa tuloksia, kun he huomasivat, että Carnerilla oli kuusi virheellistä tulosta kortissaan.

”Emme osanneet laskea yhteen”, Carner vitsaili. ”Meidän piti käydä kierros läpi reikä kerrallaan, mutta emme muistaneet reikiä.”

Carnerin mailapoika, paikallinen Brooklawnin caddie, auttoi lopulta selvittämään sekasotkun.

Joanne Carner, Carol S. Thompson ja Ellen Port, joilla on yhteensä vyöllään 22 USGA-titteliä, lähdössä kierrokselleen. Kuva: Darren Carroll/USGA

Pelkkä kierroksen loppuun pelaaminen toi kroonisen keuhkoahtaumataudin vuoksi golfautoa käyttävälle Carnerille toisen USGA-ennätyksen, sillä hänestä tuli kaikkien aikojen vanhin USGA:n mestaruuskilpailuun osallistunut pelaaja. Aiempi ennätys kuului Harold McSpaddenille, joka oli 81 vuoden ikäinen pelattuaan vuonna 1990 miesten U.S. Senior Openissa.

Carner on oikeutettu osallistumaan senioreiden U.S. Openiin vielä kahden vuoden ajan, joten mikäli hän pelaa kisan ensi vuonna NCR Country Clubilla tai uudelleen vuonna 2024, hän voi viedä ennätyksen sellaisiin lukemiin, ettei vastaavaan voi kukaan enää jatkossa yltää.

Lue seuraavaksi: Bernhard Langer teki sen taas – vyöllä jo toistakymmentä voittoa seniorimajoreissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje