11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Bernhard Langer teki sen taas – vyöllä jo toistakymmentä voittoa seniorimajoreissa

Bernhard Langer sai jo neljännen kerran haltuunsa Senior Openin pokaalin. Kuva: Getty Images

Ikoni Tom Watson jätti jäähyväiset Senior Openille.

Bernhard Langer (-6) jätti Paul Broadhurstin kahden lyönnin päähän kuuluisella Royal Lytham & St. Annes -kentällä käydyssä Senior Open -turnauksessa.

Kolme lyöntiä brittiä perässä 54 reiän jälkeen ollut 61-vuotias saksalainen iski sunnuntaina näyttävän 66 lyönnin kierroksen ja kuittasi jo uransa 11. major-voiton seniori-ikäluokassa. Näistä neljä on tullut Senior Openeissa.

”On aina erityistä kävellä 18. väylää majoreissa, mutta ennen kaikkea täällä. Ihmiset tuntevat golfia niin hyvin, ja on hämmästyttävää, kuinka he lähtevät liikkeelle näissä olosuhteissa ja tulevat kannustamaan meitä”, Langer sanoi viitaten sateen vuoksi kuudeksi tunniksi keskeytyneeseen päätöskierrokseen.

”Tällainen major-voittojen määrä merkitsee minulle valtavasti. Kellään muulla ei käsitykseni mukaan ole yhdeksää enempää, Jack Nicklaus, Gary Player tai Tom Watson huomioiden. Tämän lajin parissa on niin paljon kovia pelaajia, ja olen iloinen, että minulle näitä voittoja on kertynyt enemmän kuin toisille.”

Kaksi Masters Tournamentia voittaneen Langerin ura on ollut paitsi pitkä myös häikäisevän tuloksekas. Vuonna 1972 ammattilaiseksi ryhtyneellä pelaajalla on koossa 40 ykköstilaa Euroopan kiertueelta ja 11 seinorimajorin ohella 29 PGA Tour Champions -kiertueen muuta ykköstilaa.

Edellisen seniorimajorin voittanut Etelä-Afrikan Retief Goosen ja USA:n Tim Petrovic (-3) jakoivat Lythamissa kolmannen sijan.

Tom Watson ilmoitti viikonvaihteessa, että pelaa viimeisen kerran Senior Openissa. Syksyllä 70 vuotta täyttävä pelaaja kertoi, että lyöntien pituudet eivät enää riitä kilpailemaan kärkisijoista. Vetäytyminen koskee yhdysvaltalaisen mukaan myös U.S. Senior Openia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje