18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Monty isännöi Bahrainin kilpailua

Colin Montgomerie on suunnittelemallaan kentällä viikonlopun kisassa tuplaroolissa © Getty Images

Colin

Euroopan Tourin uusi kilpailu, Volvo Champions pelataan Bahrainissa, jossa ei aiemmin ole vastaavantasoista kilpailua käyty. Ensimmäisellä kerralla pelioikeuden kisaan sai 98 osallistujaa, vuonna 2012 se rajataan vain edelliskauden voittajille.

Osanottajajoukko on kova nytkin, edellisviikolla diskatun Padraig Harringtonin lisäksi The Montgomerie Course kiertävät myös Paul Casey, Francesco ja Edoardo Molinari, Robert Karlsson, Paul Casey, Ian Poulter, Sergio Garcia sekä Miquel-Angel Jimenez.

Eniten paineita voi kuitenkin olla Colin Montgomeriella, jonka suunnittelema The Royal Golf Clubilla sijaitseva kenttä on.

”Kun kenttä kantaa nimeäni, olen luonnollisesti panostanut kaikkeni siihen, että se on jotenkin erikoinen, mieleenjäävä kokemus jonka muistaa pitkään”, 47-vuotias skotti määritteli tiistaina antamassaan lausunnossa.

Colin Montgomerie on ehtniyt pelaamisen ja kipparoinnin lisäksi suunnitella jo 11 kenttää valmiiksi. Kolme on rakenteilla ja viisi suunnitteilla. Ryder Cupin kapteenius nosti Montyn entistä korkeammalle jalustalle, joka auttaa uusien tilausten saamisessa. Aiemmin hänen suunnittelemallaan kentällä on pelattu ET:n kisa , Irish Open, Carton Housen kentällä vuosina 2005 ja 2006 .

Montyn omat pelit ovat viimeisten vuosien aikana sujuneet varsin vaatimattomasti kun mittatikuksi otetaan se, että hän on kahdeksan kertaa voittanut ET:n rahalistan. Hän on pelannut pitkäti yli 40 peräkkäistä kisaa sijoittumatta kymmenen joukkoon, rahalistalla Monty valahti 2010 sijaluvulle 127:s.

Yksittäinen väläys tuli marraskuussa Kiinan Hainanissa, kahden kierroksen mittaisessa kutsukilpailussa hän olisi päässyt Lorena Ochoan kanssa uusimaan 1,228 miljoonan dollarin arvoisesta voitosta, mutta sai kaksi penalttia pelin jo päätyttyä caddien siirrettyä mainoskylttiä. Ochoa kuittasi jättipotin, Monty sai muiden pelaajien tavoin vain starttirahan.

”Haluan olla mukana Ryder Cupissa 2012 pelaajana”, Monty julisti edellisen Ryder Cupin alkaessa.

Harva tähän skenaarioon uskoo, mutta päästyään nyt kapteenin roolistaan skotti voi ainakin yksittäisisisä kisoissa olla kova luu.1-2 voittoa ET:lla voi olla vielä hyvinkin saavutettavissa, Bahrainissa tämä olisi jättiyllätys kotikenttäedusta huolimatta.

Monty muistetaan paitsi rahalistan voitoistaan, myös viidestä major-kisan kakkostilasta, joista viimeisimmät tulivat Openissa 2005, sekä US Openissa 2006. Torstaina ja perjantaina hän pelaa konkarikolmikossa, jonka muut jäsenet ovat Miguel-Angel Jimenez sekä Darren Clarke.

Viimeiset kaksi kautta surkeasti pelannut, kentillä turhautuneen oloisesti kiertänyt Sergio Garcia toivoo kuntonsa palautuvan kauden 2011 edetessä. Hän piti loppukesästä pitkän tauon, palasi Ryder Cupin jälkeen kentille, mutta ei päässyt tasolleen. Parhaimmillaan Garcia on ollut maailmanlistan kakkonen, vajaat kaksi vuotta sitten. 19-vuotiaana hän voitti kaksi kertaa ET:lla, sijoittui PGA Championshipissa kakkoseksi Tigerin jälkeen ja loisti Ryder Cupissa. Nyt ikää on 31 vuotta, suuri osa asiantuntijoista, yleisöstäkin otaksuu, että espanjalaisen parhaat päivät ovat jo takana.

Sergio

Norsulauma haudattuna viheriöillä

Mikko Ilonen lensi Bahrainiin maanantaina, kenttään hän tutustui pelaamalla sen tiistaina.

”Mitenkäs tuota nyt luonnehtisi.? Montylla on tainnut olla aika huimat ajat tätä suunnitellessaan. Tuntuu siltä, että viheriöille on haudattu isoja norsulaumoja, vieläpä varsin yllättäviin paikkoihin. Isoja kumpuja siis, todellakin tavallisuudesta poikkeavaa. Jos liput viedään vaativiin paikkoihin, tulee kyllä konstikkaita haasteita puttien suhteen. Myös viheriöiden ympärillä on muotoja jotka jäävät mieleen”, Ilonen maalaili puhelimitse maisemaa jonka hän ensikokemalla kohtasi.

”Väylät ovat oikein hyvässä kunnossa, avauksissa ei ole vastaavia haasteita. Kyllä täällä pärjää, kun muistaa ajatuksellisesti mennä lyönti kerralllaan”.

Valmistautuminen on sujunut hyvin, Abu Dhabissa terveys reistaili, tiistaina Ilonen pääsi pitkästä aikaa myös kuntosalille.

”Tuli pitkä päivä, mutta teki kyllä hyvää. Täällä on kaikki eväät menestyä. Aamustartti ekassa pallossa kahdestaan Philip Pricen kanssa on oikein hyvä. Voi mennä hyvään tahtiin muita odottelematta”.

Mikko

Ilonen starttaa kierrokselleen torstaina kello 06.00 Suomen aikaa kympiltä.

Kilpailun erikoisuuksiin kuuluu, ainakin ennakkotietojen mukaaan se, että Volvon amatöörikisoissa pärjänneet kansainväliset pelaajat olisivat samoissa ryhmissä ET-pelaajien kanssa lauantaina. Ammattilaisista jatkoon pääsee normaalit 65 parasta ja saman tuloksen omaavat, eli noin 2/3 pelaajista.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje