18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhosella kolmen kisan putki

Mikko Korhosella on kolme perättäistä kisaa edessään.Kuva ET:n karsintafinaalista PGA de Catalunyasta © Getty Images

Mikko

Suomalaispelaajat palaavat ET:n kisoihin pienen tauon jällkeen. Mikko Korhonen pääsee pelaamaan Sisilian lisäksi seuraavalla viikolla Malagassa, oletettavasti myös Marokossa. Roope Kakon kategorialla pelilupaMalagaan on erittäin tiukassa, Marokon osalta tilanne lienee vieläkin epäkiitollisempi. Korhosen (karsinnoissa kolmas) ja Kakon (34:s) välissä on kategoriasysteemin mukaan 31 pelaajaa.

Mikko Ilosen paluu ET:lle ajoittuu Malagaan josta matka jatkuu Marokkoon jossa hän oli edellisvuonna kolmas.

Sisiliassa pelataan ensimmäisen kerran päätourin kisa, kenttä on uudenkarhea Donnafugata Golf Resort & SPA, jota kisan italialaisvetonaula Costantino Rocca kuvaili viheriöiltään vaikeaksi, tuulelle alttiiksi ja karheikoiltaan lyhyeksi.

Suuret tähdet jättävät Sisilian ja Malagan kisat väliin, Marokossa on näihin nähden 50 prosenttia suurempi palkintosummma (1,5 milj.euroa), ja oletettavasti hieman kovempitasoinen pelaajakatras.

Donnafugatan kentällä suurimpia suosikkeja ovat ensimmäistä voittoaan tavoitteleva Chris Wood, Sören Hansen, viimevuotisessa US Openissa kunnostautunut Gregory Havret sekä Richard Green.

Suomalaisilla on syytä olla hereillä heti aamusta, sillä Kakko (7.00) ja Korhonen (7.20) starttaavat aamun ensimmäisissä ryhmissä. Roope Kakko pelasi edellisen kisansa tammikuussa Etelä-Afrikassa. Tämän jälkeen hän on harjoitellut Floridassa, josas haki paikkaa myös PGA Tourin Honda Classiciin esikarsintojen kautta.

Mikko Korhonen pääsi Etelä-Afrikan kahden kisan lisäksi näyttämään taitojaan Intiaan helmikuussa. Kolmessa kisassaan Korhonen on päässyt kerran jatkoon.

”Nyt on toivottavasti kolmen kisan putki ja näytön paikka”, Korhonen määritteli tilanteensa viikonloppuna golfmessuilla.

Kotitantereella häntä ovat viimeisten vikkojen aikana työllistäneet asuntokaupat. Uusi, tilavampi on jo hankittu, Klaukkalassa sijaitseva vanha asunto on vielä kaupan.

”Pikkuisen se painaa mieltä, mutta toivottavasti asia selviää lähiviikkojen aikana jotta päästään uutta remppaamaan”.

Costantino Rocca vetää väkeä

Costantino

Italian supertähdet, Francesco ja Edoardo Molinari sekä Matteo Manasssero jättävät Sisilian kisan väliin . Mukaan on houkuteltu ET:lla viidesti voittanut, Tigerin Ryder Cupin kaksinpelissä kukistanut Costantino Rocca . 54-vuotias bergamolainen oli uransa huipulla vuonna 1995 vaikka voittoja ei tuolloin tullutkaan.

Hän sijioittui peräti viidesti kakkoseksi, oli kahdesti kolmas ja pääsi kaikissa kisoissaan jatkoon. Keskimääräinen sijoitus oli 12:s. Se nousee arvoonsa kun vertailuun otetaan esim. edelliskaudella rahalistan voittaneen Martin Kaymerin vastaava luku vuodelta 2010 joka oli 19:s. Rocca oli hyvin lähellä British Openin voittoa St.Andrewsissa jossa hän pääsi uusintaan upottamalla syntien laaksosta, viheriön ulkopuolelta lähes 25 metrin matkalta päätösreiällä putin sisään.

John Daly veti tuolloin kuitenkin uusinnassa pidemmän korren. Sisiliassa Rocca oivana seuramiehenä viihtyy ja viihdyttää alkuviikosta. Pelit todennnäköisesti päättyvät kahteen kierrokseen jonka jälkeen pääosaan nousevat muut pelaajat.

”Italiassa on vielä paljon työsarkaa golfin arvostuksen nostamisessa. Molinarin veljesten saavutukset sekä Matteo Manasseron pelit jäävät liian vähälle huomiolle. Sisilian kilpailu on erinomaisen tärkeä keino kertoa, että maassamme pelataan golfia 12 kuukautta vuodessa”, Rocca julisti kilpailun alla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje