16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen taisteli Madridissa kolmannen kuutosella alkavan tuloksen

Mikko Korhonen ei kadottanut Espanjan avoimissa näköyhteyttä hyviin sijoituksiin. Kuva: Getty Images

Viikon parasta peliään esittänyt Kalle Samooja teki hyvän nousun tuloslistalla.

Mikko Korhonen (-9) säilytti hyvät asetelmat Madridissa lauantaina jatkuneessa Open de España -kilpailussa. Korhonen pelasi turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 69, ja on edelleen jaetulla 21. sijalla.

Korhosen kierros sujui nousujohteisesti. Hän teki etuysillä kahden birdien lisäksi kolme bogia, mutta toisella kenttäpuoliskolla esitys oli kolmen birdien ja kuuden parin myötä tyylipuhdas.

”Tänään oli vähän hankalampi päivä. Löin tiiltä erittäin hyvin koko päivän, mutta raudoissa oli toivomisen varaa. Lyönnit lähtivät oikealle aika monta kertaa”, Korhonen sanoi.

”Hyvä taistelu kuitenkin ja sain käännettyä huonon päivän ihan ok-päiväksi. Ei kadonnut näköyhteys hyviin sijoihin, joten huomenna vähän terävämpää tilattu.”

Korhonen on kisan kärkeen siirtynyttä isäntämaan Rafa Cabrera Belloa (-17) kahdeksan lyöntiä perässä. Yhdeksättä sijaa jakavat pelaajat ovat kuusi lyöntiä lähempänä.

Viikonlopun kierroksille kalkkiviivoilla päässyt Kalle Samooja (-6) pelasi tuloksen 68, ja harppasi tuloslistalla tuntuvasti ylöspäin, jaetulle 43. sijalle.

Samoojan kierroksen kaikki parista poikenneet tulokset tulivat reikien 4–10 aikana, jolloin syntyi neljä birdieä ja yksi bogey.

”Tänään oli kyllä viikon parasta peliä. Ei ehkä ihan näkynyt tuloksessa, mutta ihan tyytyväinen saa olla”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Lopussa oli muutama hyvä paikka, joita en saanut käytettyä. Liput olivat aika tiukat ja useasti jonkun hyllyn päällä juuri ja juuri. Lähelle lyöminen oli tänään haastavaa.”

Muut suomalaiset, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki karsiutuivat jatkokierroksilta.

Kolme European Tourin kilpailua urallaan voittaneella Rafa Cabrera Bellolla on Club de Campo Villa de Madrid -kentällä pelattavassa turnauksessa kahden lyönnin etumatka toiseen espanjalaiseen Adri Arnaukseen ja Ranskan Julien Guerrieriin (-15).

Tanskan Lucas Bjerregaard (-11) mahtuu ainoana pohjoismaalaisena kymmenen parhaan joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje