Mikko Korhonen pestasi kokeneen päävalmentajan tiimiinsä - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen pestasi kokeneen päävalmentajan tiimiinsä

Golfin ja huippu-urheilun lonkerot syvällisesti tunteva Timo Rauhala ottaa päävastuun Mikko Korhosen valmennuksesta.

Mikko Korhonen valmistautuu parhaillaan uransa toiseen major-turnaukseen, 16.–19.5. New Yorkissa Yhdysvalloissa pelattavaan PGA Championshipiin kotimaisemissaan Espoossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tukena ja apuna on myös Timo Rauhala, joka tunnetaan erityisesti toisen suomalaisen Mikon, Ilosen, pitkäaikaisena valmentajana. Peräti 25 vuotta jatkunut yhteinen matka golfmaailman huipulla päättyi, kun Ilonen tänä keväänä päätti lopettaa kilpauransa.

”Kun Ilonen päätti lopettaa, oli luonteva hetki pyytää Timoa mukaan valmennustiimiini. Hän aloitti tiimissäni päävalmentajana jo ennen Marokon kisaa, eli muutama viikko sitten. Pitkäaikainen valmentajani Markku Louhio jatkaa mukana valmentajana, kuten tähänkin asti”, Korhonen kertoo.

”Timo tuo kokemusta nimenomaan menestymisestä ja siitä, mitä se vaatii. Tavoitteiden asettelusta ja niihin pääsemisestä ja näiden vaatimuksia. Ja tietenkin Timo vetää hyviä treenejä minulle”, Korhonen luonnehti.

Kyse on nyt siirtymisestä hyvästä erinomaiseen. Pyrimme tekemään kaikki asiat vähän paremmin.

Rauhala ja Korhonen tuntevat toisensa monen vuoden ajalta. Rauhala on valmentanut Korhosta useammalla harjoitusleirillä, kuten kauden alla Dubaissa, mutta henkilökohtaista valmennussuhdetta kaksikolla ei ole ollut. Rauhala myöntääkin yllättyneensä, kun Korhonen pyysi häntä mukaan.

”Kun ensimmäisen kerran istuimme alas asian tiimoilta kolme tuntia ja Mikko kertoi tilanteensa, ajatuksensa ja tavoitteensa, syntyi iso houkutus olla mukana matkalla. Mikko kertoi tilanteesta todella kypsästi ammattiurheilijan tavoin, ja sen jälkeen päätös oli itsestäänselvä”, Rauhala kertoo.

Rauhala tulee toimimaan Korhosen päävalmentajana koordinoiden kokonaisuutta. Tarkoitus on nostaa vaatimustasoa askel askeleelta ja hio kaikki osaset myös kentän ulkopuolella kuntoon lähtien arjesta, palautumisesta, aikatauluista ja kisaviikon rakentamisesta.

”Minun tehtäväni on nyt opetella Mikon tavat tehdä asioita. Mitään, mikä on ehjää, ei rikota. Isoja muutoksia ei lähdetä tekemään, sillä se on turhaa. Mikko on 38-vuotias kokenut tour-pelaaja; pienet muutokset riittävät ja henkisen voiman kasvu tietyissä tilanteissa. Mikko haluaa tehdä monia asioita itsenäisesti ja se on hirveän hyvä juttu. Roolini tulee varmasti olemaan erilainen kuin joidenkin muiden pelaajien kanssa”, Rauhala luonnehtii.

Rauhala oli vaikuttunut siitä, miten rauhallinen ja vahva Korhonen oli China Openin voittokamppailun ratkaisuhetkillä. Hän muistuttaa siitä, että vaikka tilanne ulospäin näytti jopa helpolta, käy pelaaja tilanteessa aina läpi valtavan ja vaativan henkisen kamppailun.

Timo Rauhala (oik.) ja Markku Louhio seuraavat Mikko Korhosen lähipeliharjoitusta Dubaissa tammikuussa.

Rauhala on Suomen kokeneimpia ja meritoituneimpia golfvalmentajia. Hänellä on selkeä käsitys siitä, mihin uusi suojatti voi urallaan yltää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Mikko on persoonana sellainen, että kun hän uskaltaa asettaa itselleen tavoitteita, hän ne myös saavuttaa. Kyse on nyt siirtymisestä hyvästä erinomaiseen. Pyrimme tekemään kaikki asiat vähän paremmin. Hän on siihen nyt valmis. Mikosta on kasvanut todella kova peluri ja ajoitus tälle muutokselle on erittäin hyvä”, Rauhala näkee.

Korhosen taustajoukkoihin on tullut hiljattain muitakin muutoksia, kun pitkäaikainen caddie Karri Kakko päätti lopettaa. Marokon ja Kiinan kisassa Korhosen caddiena on toiminut englantilainen Nick Mumford (Lue juttu aiheesta), joka myös jatkaa toimessaan.

”Nick on hyvä caddie, mielestäni yksi parhaista tourilla. Niin minä kuin Mikkokin olisimme viimeiseen asti halunneet, että Karri jatkaa. Mikko olisi halunnut Karrin kanssa eteenpäin kulkea.  Toisaalta Mikolle kävi tässä kohtaa tosi hyvä tuuri. Bägissä on nytkin todella hyvä jätkä”, Rauhala luonnehtii.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)