Korhonen keskikastista päätöspäivään Sveitsin ET-kilpailussa – Crocker taas voittokamppailussa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen keskikastista päätöspäivään Sveitsin ET-kilpailussa – Crocker taas voittokamppailussa

Mikko Korhonen käytti European Mastersin kolmanteen kierrokseen 71 lyöntiä. Kuva: Timo Teräväinen

Lyönteihinsä tyytyväinen Korhonen ei onnistunut griineillä toivomallaan tavalla.

Perjantaisesta tulostasosta ei ollut tietoakaan lauantaina Sveitsin Crans Montanassa pelattavassa Omega European Masters -kilpailussa. Roimat parin alitukset olivat harvassa, eikä Mikko Korhonenkaan moiseen pystynyt. Korhonen kirjasi tuloksen 71 (+1) ja siirtyi yhteistulokseen -2, jolla hän jakaa kilpailussa 47. sijaa.

Hän teki kierroksellaan kaksi birdieä, molemmat par-viitosilla, ja kolme bogia, kaikki niistä par-nelosilla.

”Ei ihan terävintä ollut tänään. Lyöminen ihan ok, mutta putti ei tippunut. Eiliseen verrattuna tänään oli aika tiukat lipunpaikat ja tuuli vähän pyöri hankaloittaen pelaamista”, Korhonen sanoi

”Vähän meni energiat eiliseen ilmeisesti, kun aamulla oli aika puhki, vaikka oli nukkunut ihan tarpeeksi. Mutta eipä mitään, huomenna uusiksi astetta paremmalla energialla”, hän suunnitteli.

USA:n Sean Crocker ja Italian Renato Paratore jakavat palkintoarvoltaan kahden miljoonan euron kilpailussa kärkipaikkaa tilanteessa kymmenen alle.

Crocker oli myös edellisenä viikonloppuna voittokahinoissa Sveitsissä karsiutuneiden Johannes Veermanin ja Tapio Pulkkasen kanssa, mutta joutui tyytymään jälkimmäisen tavoin Prahassa jaettuun kakkostilaan.

Kolmesti Euroopan kiertueella toiselle sijalle yltänyt Crocker on muun muassa Veermanin, Brooks Koepkan, Peter Uihleinin, David Lipskyn John Catlinin ja Paul Petersonin ohella yksi niistä monista yhdysvaltalaisista, jotka ovat vuosien varrella lähteneet rakentamaan uraa vanhalle mantereelle.

University of Southern Californian yliopistojoukkueessa pelanneen Crockerin, 24, amatööriura oli mainio. Hän ylsi U.S. Junior Amateur -kilpailussa kolmen joukkoon ja venyi U.S. Amateurissa semifinaaliotteluun. Tässä matsissa hän kärsi tappion mestaruuden voittaneelle Bryson DeChambeaulle. Crocker saavutti myös kaksi All-American-titteliä vuosina 2015 ja 2017.

Voittotaistelusta voi tulla Crans-sur-Sierre Golf Clubilla kiharainen, sillä englantilaiset Matthew Jordan ja Ross McGowan sekä Espanjan Jorge Campillo jahtaavat kärkikaksikkoa lyönnin päässä. Heistä Jordan liittyy Crockerin ja Paratoren seuraksi sunnuntain viimeiseen ryhmään kello 13.15 Suomen aikaa. Kaikkiaan 14 pelaajaa on 54 reiän jälkeen kolmen lyönnin sisällä kärjestä.

Mikko Korhonen, Ranskan Jean-Baptiste Gonnet sekä italialaisamatööri Pietro Bovari starttaavat päätöskierrokselle lähes kolme tuntia aiemmin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje