Mikko Korhonen huipputuloksella pitkin askelin kohti kärkeä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen huipputuloksella pitkin askelin kohti kärkeä

Mikko Korhonen kohensi tuntuvasti asemiaan Madridissa. Kuva: Getty Images

Myös Kalle Samooja eteni Espanjan avoimissa kalkkiviivoilla jatkoon.

Mikko Korhonen (-7) oli loistavassa vireessä Madridissa jatkuneen European Tourin kilpailun toisella kierroksella. Hän pelasi Open de España -turnauksessa perjantaina tuloksen 66, ja nousi sijan 50 ulkopuolelta jaetulle 21. tilalle.

Kentän 10. reiältä urakkansa aloittanut Korhonen teki etuysin (10–18) puolivälissä kolme peräkkäistä birdieä ja yhden lisää yhdeksännellä (kentän 18.) reiällä.

Toinen kenttäpuolisko käynnistyi bogilla, joka jäi myös päivän ainoaksi. Jatkossa Korhosen rahkeet riittivät vielä kahteen birdieen.

”Oli jo parempaa pelaamista tänään. Puttasin aika hyvin ja löin tiiltä paremmin kuin eilen”, Korhonen sanoi.

”Olin paremmin sisällä pelissä, keskittyminen oli parempaa ja kesti aika hyvin koko rundin. Nick (caddie Nick Mumfield) on lukenut griinejä tosi hyvin tällä viikolla. Tästä on hyvä jatkaa viikonlopulle.”

Korhonen on Espanjan avointen johtoon siirtynyttä Wil Besselingiä (-13) kuusi lyöntiä perässä. Yhdeksättä sijaa jakaviin pelaajiin helsinkiläisellä on matkaa neljä lyöntiä vähemmän.

Muista suomalaisista Kalle Samooja (-3) kampesi itsensä täpärästi karsintarajan yläpuolelle, vaikka oli perjantaina kaukana parhaastaan. Hän teki kierroksen alussa kaksi bogia, mutta esitti ryhtiliikkeen iskettyään puolimatkan krouvissa kolme peräkkäistä birdieä.

Club de Campo Villa de Madrid -kentän takaysi ei sujunut Samoojalta toivotulla tavalla: hänelle merkittiin vielä kaksi bogia, mutta neljälle viimeiselle reiälle tulleet par-tulokset pitivät turkulaisen pinnalla.

”Ei ollut mies oikein terävänä tänään. Raudat ovat olleet aivan kuutamolla tovin, ja siihen se tuloksen tekeminen sakkaa”, sijaa 66 jakava Samooja kertoi tiedotteessa

Kentän 72 lyönnillä kiertäneen Samoojan mukaan tiiltä pelaaminen oli jälleen hyvää, mutta ontuvan rautapelin vuoksi hyville paikoille pääseminen on kiven takana.

”Par-viitoset huiskin miten sattuu”, hän harmitteli.

Kolme birdeä ja kolme bogia 71 lyönnin kierroksellaan tehneen Tapio Pulkkanen (-2) erotti jatkopaikasta yksi lyönti. Kohtalokkaaksi osoittautunut päivän kolmas bogey tuli harmillisesti viimeisellä reiällä.

”Kyllä kismittää tällä hetkellä. Ei ollut lyöminen tällä viikolla ihan sitä omaa parasta ja varsinkin näille pienillä griineillä se pitäisi olla kohdallaan. Ei auta kuin etsiä virettä ennen Valderramaa”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkasen tavoin tuloksen 71 pelannut Sami Välimäki (-1) onnistui tekemään kuusi birdieä, mutta yksi bogey ja kaksi tuplabogia olivat taistelussa jatkopaikasta liikaa.

Välimäelle pääsy viikonlopun kierroksille olisi tehnyt terää, sillä kuudesta edellisestä kilpailusta viisi on päättynyt kahteen kierrokseen. 20 pelatusta turnauksesta 12 on tuonut nimen eteen kirjainyhdistelmän: mc.

”Mieli on vähän väärässä paikassa, eikä pysty toteuttamaan osaamistaan”, Välimäki totesi lyhyesti.

Kisan kärjessä Wil Besselingiä lähimpänä hiostaa pahin mahdollinen vastustaja, Jon Rahm; maailmanlistan ykkönen on lyönnin päässä hollantilaisesta. Joulukuussa 36 vuotta täyttävä Bessling ei ole voittanut urallaan yhtään European Tourin kilpailua.

Ruotsin Joakim Lagergren sekä tanskalaiset Lucas Bjerregaard ja Joachim B. Hansen (-8) jakavat parhaina pohjoismaalaisina 12. sijaa.

Suomalaisten lähtöajat kolmannella kierroksella (Suomen aikaa):

10.00 Zander Lombard RSA-Li Haotong CHN-Kalle Samooja
12.50 Mikko Korhonen-David Puig ESP-Aaron Cockerill CAN

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje