18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen: Ei ollut helppo päivä

Mikko Korhonen piti sipulin kasassa, vaikka kierros alkoikin nahkeasti. Kuva AOP

Mikko Korhonen taisteli ET:n karsintojen voitosta aina viimeisen päivän ensimmäisiin reikiin saakka. Heti kierroksen alussa tuli kolmosella ja nelosella tuplat.

”Ei missään nimessä ollut helppo päivä. Kun alkuun tuli pari huonoa reikää, aloin jo miettiä sitä karsintarajaa. Molemmat tuplat olivat sellaisia vesijuttuja. Kolmosella löin sandyllä ihan puhtaan topin veteen”, kertasi Mikko kierrostaan.

Korhonen myöntää, että ajatukset ehtivät karkailla jo monta kertaa karata.

”Välillä mietin, että millaisen tuloksen sitä tähän tilanteeseen pystyy pelaamaan. Olisiko 85 kova suoritus”, hän kyseli itseltään.

Korhonen on näissä kehissä jo kokenut ja pelannut paljon tiukoissa paikoissa. Hän sanoo, ettei kasannut itselleen mitään ylimääräisiä paineita karsintoihin eli ei ajatellut kilpailua ”työhaastatteluna” vaan lähti voittamaan.

”Ensimmäinen ja viimeinen päivä olivat huonoja. Siinä välissä oli neljä kierrosta hyvää peliä ja koko ajan ajatuksissa oli ainoastaan voitto. Onneksi kaikki päättyi hyvin.”

Karsintavaihe on raastava. Mikollekin kertyi peräkkäisiin päiviin kahdeksan kierrosta, kuusi kisaa ja kaksi harkkarundia.

”Onneksi mukana oli hyvät caddiet. Tuomas toimi todella ammattimaisesti ja hän sopii rauhallisena miehenä hyvin parikseni. Lisäksi hän on ollut vastaavissa tilanteissa itsekin ja hyvinä kavereina pystyimme puhumaan tarpeen tullen ihan muustakin kuin golfista”, kiitteli Mikko Tuovista.

Suomalaiset olivat vuokranneet karsinnan ajaksi lähes 300 neliön talon, jossa parhaimmillaan asui seitsemän ukkoa. Tunnelma oli korkealla koko ajan, vaikka Roope Kakko missasikin cutin. Mikko ja Patu Erofejeff kisasivat niistä tärkeistä ET-korteista myös keskenään, mutta samalla miehet kannustivat, kiittelivät ja kehuivat toisiaan.

”Tämä oli Patulta upea veto, käytännössä suoraan Nordic-kisoista European Tourille.”

Mikko Korhoselle ET:n kuviot ovat ennestään tuttuja ja hän uskoo, että kolmikolla (Ilonen, Korhonen, Erofejeff) on toisilleen myös annettavaa ensi vuonna: apua, tukea ja seuraa.

”Tietysti pelaamme jonkin verran eri kisoja. Mikko pelaa siellä missä haluaa; minä ja Patu siellä mihin pääsemme. Parin viime vuoden aikana karsinnoista mukaan selvinneiden kisat ovat vaihdelleet aika rajusti, mutta kyllä me varmasti osumme myös samoihin turnajaisiin.”

Korhosella on ollut matkan varrella paljon myös loukkaantumisia (ranteet, selkä ym.) ja tänä vuonna kipeytynyt kyynärpää on vähän haitannut pelaamista. Seitsemäntenä miehenä Gironassa olikin mukana fysioterapeutti Matti Lindholm, joka piti miehet ”jiirissä”.

”Nyt pidetään joulukuu lomaa golfista ja harrastetaan muuta urheilua ja laitetaan vähän fysiikkaa kuntoon”, suunnitteli innokkaana lätkänpelaajana tunnettu 32-vuotias.

”Nyt taksi tuli hotellin pihaan, pitää lopetella. Ehkä rentoudumme nyt parilla oluella ja aamulla on kymmeneltä lento kotiin”, päätti Korhonen.

Jari Jokinen

Mikko Korhosen kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje