23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosen kausi päättyy nilkkaleikkaukseen

Mikko Iloselta jää väliin mm. Skandinavian Masters jonka hän voitti vuonna 2007 © Getty Images

Mikko

Mikko Ilosen golfvuosi 2011 päättyi Italian mestaruuskilpailuihin, jotka olivat hänelle vasta kauden yhdeksäs kisa ET:lla. Ilosen pelit Euroopan Tourilla jatkuvat kaudella 2012. Ilosella on ollut joulukuusta alkaen oikeassa nilkassaan kipuja, jotka ovat vaikeuttaneet harjoittelua ja pelaamista. Italian kilpailun jälkeen hän otti yhteyttä urheilijoiden vammoihin erikoistuneeseen Eero Hyväriseen, joka diagnosoi keskiviikkona oikean jalan magneettikuvausten jälkeen. ”Kyseessä on nilkkanivelen takaosan nivelkapselin krooninen ärstysytila, joka johtuu siellä olevasta ylimääräisestä luuaineksesta. Tämä vaatii talttaamalla tai poraamalla tehtävää leikkausta, jossa sisään mennään akillesjänteen molemmin puolin. Ekstraluu pois ja soronoo,” Ilonen välitti lääkärikeskus Dextrassa Helsingin Munkkivuoressa työskentelevän Hyvärisen terveiset. Kuolleen jalan syndrooma ”Kipu on äitynyt niin krooniseksi, että sen kanssa oli hyvin vaikeaa toimia. Mitä enemmän treenaan fysiikkaa ja lajia sitä varmemmin jalkaa särkee ja jomottaa myös kentän ulkopuolella. Nukkuminen on vaikeaa. Suurin ongelma on kuitenkin se, että pelitilanteessa oikea jalkani on kuin ”kuollut”. Sillä ponnistaminen lyötäessä on mahdotonta, voimantunnetta ei yksinkertaisesti ole. En muista puoleen vuoteen lyöneeni yhtään hyvää lyöntiä silloin, kun pallo on jalkojeni alapuolella”, Ilonen kuvaa tuntemuksiaaan. Hyvärinen antoi leikkaukselle vaihtoehdoksi puudutuksen kortisonin avulla: ”Mitä enemmän asiaa pohdin ja Eeron kanssa keskustelin sitä varmemmaksi tulin leikkauksen tarpeellisuudesta. Nyt saan jalan täysin kuntoon ja pääsen aloittamaan treenaamisen kuin puhtaalta pöydältä.” Toipumisajaksi on arvioitu 6-8 viikkoa. Jo tämän aikana Ilonen pääsee tekemään muita harjoitteita.

Mikko

Mikko Ilosen kauden parhaaksi jäi Marokon turnauksen seitsemäs sija. &copy Getty Images

”Lajiharjoittelun aloitan syksyllä. Euroopan kiertueen kisat jatkuvat osaltani kauden 2012 käynnistyessä. Uskon olevani tuolloin jo hyvin treenannut ja entistä valmiimpi menestymään.” Ilonen saa Tourille koko vuoden pelioikeuden ns. Medical Extensionin kautta. Hänen kategoriansa pysyy nykyiseen verrattuna suurin piirtein samana.

”Tässä kävi myös oikein hyvä onni matkassa. Tourin sääntöjen mukaan Medical Extensionin voi saada täysimääräisenä vain siinä tapauksessa, että pelattuja kisoja on kaudella maksimissaaan yhdeksän kuten minulla nyt on tilanne. Mikäli Hyväriseltä olisi löytynyt aikaa vasta juhannuksena pelattavan Saksan kisan jälkeen, tilanteeni olisi ollut vaikeampi.” Nilkkaongelma ei tässä tapauksessa ole mikään golfiin liittyvä vamma: ”Minulla on ollut sama ongelma jo pitkään ilman kipua. Nuoruudessani laskettelussa jouduin ottamaan oikeaan koipeen isompaa monoa tämän johdosta. On mahdollista, että tämä lisäluu on ollut siellä aina.” Mikko Iloselle kuluva kausi on ollut varsin rikkonainen. Helmikuussa hän joutui leikkauspöydälle kipeytyneen umpilisäkkeen poiston vuoksi. Suunnitelluista kisoista kolme jäi väliin. Lisäksi hän joutui jättämään henkilökohtaisten syiden johdosta väliin Kiinan avoimet, joissa oli viime vuonna neljäs. Kauden yhdeksässä kisassa hän onnistui pääsemään finaalikierroksille kuudesti. Paras sijoitus oli Marokosta tullut seitsemäs sija.

Ilosen kisakalenteriiin oli merkitty vuodelle 2011 vielä 13-14 kilpailua.

Lahtelaisen

Lahtelaisen kausi jatkuu tammikuussa 2012. &copy Getty Images

Mikko Ilosen saavutukset Amatöörinä: – Voitti Amateur Championshipin vuonna 2000, jonka johdosta pääsi British Openiin (2000) ja Masters Tournamentiin (2001). Ensin mainitussa pelasi Tom Watsonin ja Ian Woosnamin kanssa. Mastersissa Ilosta kiritti kisan lopullinen voittaja Tiger Woods, par-3 kilpailussa Jack Nicklaus ja Arnold Palmer. – Edusti Eurooppaa juniorien Ryder Cupissa. Ammattilaisena: – Euroopan Tourilla 2001- – 236 kisaa, kaksi ykköstilaa – Voittanut Indonesian avoimet 2007 sekä Skandinavian Mastersin 2007 – Palkintorahaa ET:ltä 3,025 miljoonaa euroa – Pelannut majoreissa kuusi kertaa, paras sijoitus yhdeksäs (British Open 2001) – Parhaimmillaan maailmanlistalla 63:s ( 2007)

Teemu Tyry

Mikko Ilosen kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje