11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosen kausi käynnistyy Lähi-Idässä

Mikko Ilonen pelasi edellisvuonna Abu Dhabissa tulokset 71-67-72-66 ja ansaitsi reilut 21.000 euroa © Getty Images

Mikko

Suomen ykköspelaaja aloittaa torstaina jo 11:n kautensa Euroopan Tourin Abu Dhabin kisassa. Tavoite on selkeä, nostaa tasoa tämänhetkisestä ja saavuttaa vuoden 2007 malliin voitto Tourilla, jonka pelaajat menestyivät kaudella 2010 isoissa kisoissa ja World Rankingilla paremmin kuin koskaan.

Lee Westwood nousi maailmanlistan ykköseksi, Graeme McDowell, Louis Oosthuizen ja MartinKaymer voittivat majorit. Sokerina pohjalla oli vielä Euroopan voitto Ryder Cupissa. ET:n arvostus nousi entisestään.

Mikko Ilonen on harjoitellut tammikuun ensimmäiset viikot Hua Hinissa, Black Mountainin golfkeskuksessa joka on hänen toinen kotikenttänsä. Samalla kentällä pelattiin tammikuun toisena viikonloppuna haasteottelu Aasia vastaan Eurooppa.

”Se oli hieno tapahtuma. Seuraavana vuonna siellä toivottavasti on yksi suomalaispelaaja mukana. Kyllä tavoitteeni on päästä reilusti eteenpäin omassa pelissä alkavalla kaudella ja saavuttaa voittajakategoria. Viimevuonna pääsin taas useaan otteeseen paikkoihin, joista olisi voinut yltää ykköseksi.” Ilonen muistuttaa.

Ilonen oli rahalistalla 68:s, joka on hänen uransa toiseksi paras sijoitus, samoin kauden ansiot 418.000 euroa. Kun kausi 2011 hänen kohdallaan käynnistyy, World Rankingilla sijoitus on 192:s

”Samoilla perusjutuilla ja tekemisellä jatkan. Timo Rauhala on valmentajana, Pete Cowen assistentteineen antaa lähipeliin evästystä. Myös Timo on näillä sessioilla mukana, jotta hän tietää ja oppii sen , missä huipulla mennään tällä saralla,” Ilonen jatkaa.

Bahrain ja Tsekki uusina kisakohteina

Ilonen on tehnyt alustavan kisaohjelman koko kaudelle jossa päätähtäin on kauden isoissa kisoissa. Ilonen teki uuden aluevaltauksen 2010 selvitettyään tiensä US Openiin karsintojen kautta.

”Bahrainin ja Tsekin kisat ovat minulle tulevalla kaudella uusia. Tarkoitus on entistä paremmin jaksottaa kisat siten, että kauden aikana ehtii myös harjoitella. Kilpailujen määrä pysyy jokseenkin samana”.

Matkalla

Ensimmäisen viiden viikon aikana Ilonen pelaa neljä kisaa, joista kolme on Lähi-Idässä, viimeinen Intiassa. Abu Dhabin kilpailu aloittaa kauden, se on kerännyt ennennäkemättömän kovan osanottajaryhmän. Mukana ovat mm. kaikki edellisvuoden major-voittajat Phil Mickelson, Graeme McDowell, Louis Oosthuizen sekä Abu Dhabissa kahdesti voittanut Martin Kaymer. Starttirahaa maksetaan näiden lisäksi varmasti myös Lee Westwoodille, Padraig Harringtonille, Retief Goosenille ja Paul Caseylle.

Mukana on kaikkiaan 126 pelaajaa. Kaudella 2010 Ilonen loisti päätöspäivänä nousten 13:ksi pelattuaan tuloksen 66. Hän on pelannut Abu Dhabissa vuosina 2007-2010, jatkoonpääsyjä on kaksi. Lähi-Idässä pelataan ensimmäistä kertaa neljä kisaa. Uusi tulokas on Volvo Golf Champions johon myös Ilonen osallistuu. Hän jättää väliin Qatarin kisan , mutta palaa Lähi-Idän viimeiseen kisaan Dubaihin jossa kohtaa ensimmäistä kertaa sitten US Openin 2010 Tiger Woodsin.

Mikko Ilosen alkutalven kilpailut Euroopan Tourilla:

20-23.1. Abu Dhabi HSBC Championship, Abu Dhabi

27-30.1. Volvo Golf Champions, Bahrain

10-13.2. Omega Dubai Desert Classic, Dubai

24-27.2 Avantha Masters, New Delhi, Intia

TEEMU TYRY

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)