25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosen erilaiset synttärijuhlat

Innokas golfin harrastaja Mikko Leppilampi haastatteli Mikko Ilosta lehdistötilaisuudessa. Kuvat Jari Jokinen

Mikko Ilonen vietti torstaina 35-vuotisjuhliaan ja siirtyi näin midi-sarjaan.

”Nyt pääsee kiusaamaan Piltzin Mikaa ja kumppaneita”, totesi Ilonen leikillisesti lehdistötilaisuudessa, jossa Suomen PGA luovutti hänelle kauden pelaajan palkinnon.

Tuo valinta oli golfia seuraaville itsestään selvä. Ilonen voitti kaksi European Tourin kilpailua, jäi kakkoseksi uusinnassa Sergio Garcian kanssa ja oli jaetulla seitsemännellä sijalla PGA Championshipissa. Kaikkiaan kausi 2014 oli Ilosen uran paras ja maailmanlistan sijoitus on tällä hetkellä 47.

”Tunnustus joka tulee oman ammattikunnan edustajilta lämmittää aina miestä. On upeaa juhlia syntymäpäivää käyden golfammattilaisten kanssa läpi kulunutta kautta”, totesi Ilonen ja viittasi juhlilla PGA:n järjestämään gaalaan, joka pidetään myöhemmin illalla.

Parhaan syntymäpäivälahjansa Ilonen sai kuitenkin jo aamulla kello 7 hotelli Kämpissä, kun Elno-poika soitti onnittelupuhelun. Mikko on parin viime vuoden aikana korostanut perheen merkitystä menestykseen. Ajankäyttö on nyt paremmin hallinnassa ja tehokkaampaa. Kun harjoitellaan niin harjoitellaan ja vapaa-aika on puhtaasti perheelle.

Voitot luonnollinen jatke kehitykselle

Ilonen kertoo, että kahden viime kauden nousujohteinen menestyminen käynnistyi kesällä 2011, kun hänelle tehtiin nilkkaoperaatio. Tauon aikana lyöntiin tehtiin pieniä teknisiä muutoksia.

”Sain luvan ottaa mailasta minulle luontaisen otteen ja muitakin yksityiskohtia hiottiin.”

Ilosen mukaan viimeaikainen menestys on ollut luonnollista jatketta sille kehitykselle, jonka raamit rakennettiin tuon pelitauon aikana. Sen jälkeen tulleet voitot ovat olleet ”välttämättömiä”.

”Onnistumiset ovat luonnollinen jatke määrätietoiselle työlle. Vielä viime vuonna Ruotsin voiton jälkeen emme oikein osanneet tulla sieltä oikealla tavalla alas ja kävimme asiat läpi Timon (Rauhala)kanssa. Tänä vuonna onnistuttiin paremmin. Sain kaksi hyvää kuntohuippua kaudelle ja plussa tulee vielä PGA Championshipista, vaikka siellä en ollutkaan virkeimmilläni.”

Ilonen tunnetaan siitä, että hän tekee pitkäjänteisesti töitä samojen ihmisten kanssa. Timo Rauhalan kanssa yhteistyö on jatkunut jo yli 20 vuotta, caddie Reginald Mokhosi on ollut mukana vuodesta 2006, yhteystyökumppani Koneen kanssa tulee nykyisen sopimuksen päättyessä 10 vuotta ja manageritoimisto Sportyard on ollut mukana lähes ammattilaisuran alusta lähtien. Audin kanssa Mikko kirjoitti jatkosopimuksen syntymäpäivänään.

”Ei ole mitään syytä muuttaa asioita. Jos jotain lähtisi muuttamaan, niin sitten pitäisi vaihtaa kaikki. Yhteistyömme on sujunut hienosti”, kiittelee Ilonen.

USA:ssa onnistuminen oli Iloselle jatkoa ajatellen tärkeää. PGA:ssa hän pelasi kolmannen kierroksen USA:n megatähden Rickie Fowlerin kanssa ja kokemus oli hyvin erilainen. Yleisöä oli valtavasti aina häiriöksi asti.

”Kun kasapäin ihmisiä laitetaan yhteen, niin aina sinne joukkoon mahtuu myös pari erikoista tyyppiä. Nyt olen kokenut tuon tilanteen ja seuraavalla kerralla olen siihen valmis”, viittasi Ilonen tuleviin major-kilpailuihin, joita kalenterissa varmoina on jo kolme: Masters, PGA Championship ja British Open.

”Aion hoitaa sen neljännenkin kevään aikana, otetaan tuosta maailmanlistan sijoituksesta kymmenen sijaa pois. Minut tuntevat tietävät, etten ole uhmakas, itseluottamukseni on mielestäni terveellä pohjalla. Tiedän, mistä olen tulossa ja mihin menossa”, pohti Ilonen.

Kolme pistohyökkäystä USA:han

Ilosen kausi 2015 käynnistyy kolmella Abu Dhabin, Qatarin ja Dubain kilpailuilla. Sen jälkeen on vuorossa kaksi pistohyökkäystä ison veden taakse ja European Tour jatkuu toukokuussa. ET säilyy edelleen lahtelaisen pääkiertueena.

”Tavoitteeni on ollut, että pystyisin rakentamaan USA:n isoihin kilpailuihin oman minitourin.”

Kun Iloselta kysyttiin, kuka nuoremmista suomalaisista pystyy haastamaan hänet tulevina vuosina, vastaus oli tyypillistä Ilosta pilke silmäkulmassa:

”Ei kukaan niin kauan kun pelaan golfia tosissani.”

Jari Jokinen

Korjattu Mikon pojan nimi, pahoittelen ajatusvirhettä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)