27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen tykästyi Australian kisakenttään

Mikko Ilonen starttaa torstaina Suomen aikaa kierrokselleen kello 01.40 © Getty Images

Mikko Ilonen matkusti maanantaina ja tiistain aikana ”lähtöovelta” Australian Perthissa sijaitsevaan hotelliinsa reilusti yli 30 tuntia kahdella välilaskulla. Ilosen koneen piti laskeutua Perthiin tiistaina paikalliasta aikaa klo 22.50. Aikaeroa Portugaliin on viisi tuntia, Suomeen viisi. Jet lagista toipumiseen tai harjoitteluun ei jää aikaa kuin toiset 30+ tuntia. Lähtökohta kisaan on sikäli poikkeuksellisen kova.

Kengurumaassa hän pelaa vain yhden kisan, ISPS Handa Internationalin, joka on kuluvalla kaudella palkintosummaltaan suurin Australiassa. Ennakkosuosikin viittaa Lake Carrinypp Country Clubilla kantaa sekä Mastersin ykkönen, Turkissa vastikään lyöntipeliottelussa Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn voitttanut Charl Schwartzel.

Charl

Charl Schwartzel pelasi viimeksi Australiassa loppuvuoden 2011 Presidents Cupissa &copy Getty Images

USA:sta kisaan on lennätetty Jason Dufner sekä Bo Van Belt. Euroopan tähdistä nimekkäin on rannevammastaan toipuva Edoardo Molinari.

Ilonen on aiemmin käynyt Perthissa vain kääntymässä, mutta ei ole aiemmin nähnyt Lake Karrinyppin kenttää. Keskiviikkona Ilonen käveli kentän läpi.

”Kenttä on oikein upea. Viheriöt ovat kovat ja nopeat, puuskittainen tuuli nousee varmasti haasteeksi. Lyömisen ajoituksen on oltava näillä kentillä kohdallaan. Koetan sinnitellä keskiviikon pystyssä nukkumatta, jotta saan ennen kisaa hyvän yöunen. Suurinpiirtein tolpillani tässä olen, mutta nopeastihan tämä kisa tulee nyt vastaan. Näillä mennään, muuta ei voi”, Ilonen viestitti Perthista.

Ilonen pelasi Australian avoimissa jo vuoden 2000 syksyllä saatuaan kisaan kutsun British Amateurin voiton johdosta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje