18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen sai Colin Montgomerielta postia

Mikko Ilosella ja caddiellään Reginald Mokhosilla on mukavia muistoja edellisestä Espanjan kisasta © Getty Images

Mikkko Ilonen pelasi tiistaina neljän tunnin yöunien jälkeen Real Club de Golf de Sevillan kentän ensimmäistä kertaa elämässään. Valmistautuminen harjoituspäivään oli vähintäänkin kuluttava, sillä sunnuntaina Korean ET-kisassa yhdeksänneksi noussut Ilonen matkusti yli 40 tuntia ja nukkui aikaeron vuoksi edelisyönä vain neljä tuntia. -Kyllä tällainen on kestettävä, matkustamiseen on jo tottunut ja pitkiä siirtymiä tulee jatkossa enemmän jos aikoo pelata isoja turnauksia. Hauskaakin oli, kun lensimme Soulista Helsinkiin, laskeutumisvaiheessa hahmotin koneesta selkeästi mm. Vierumäen kentän ja Mäntsälän Shellin. Kotiin Lahteen en ehtinyt, matka jatkui lyhyen stopin jälkeen kahdella lennolla Madridiin ja Sevillaan, Ilonen kertoi tiistaina illalla.

Espanjan avoimissa Ilonen kohtaa tukun Euroopan Tourin runkopelaajia, maailmanluokan tähtiä ei kuitenkaan ole mukana. Kisan suurimmat suosikit ovat Francesco Molinari, Miguel Angel Jimenez, Sören Kjeldsen, Alvaro Quiros, Edoardo Molinari sekä huippukuntoinen Oliver Fisher.

-Kenttä on minulle uusi tuttavuus, siksikin oli tärkeää päästä jo tiistaina radalle. Väylät ovat hienossa kunnossa, viheriöt nopeita, mutta niiden pinnassa on Wentworthin tyylisesti pientä kuprua. Tulee olemaan vaikeaa lukea niitä. Karheikot ovat kertakaikkiaan hirveät, niin tuuheita ja paksuja, että metrin päähän väylän reunasta voi jo hävittää pallonsa. Suoraan sanottuna tämä kenttä ei sovi silmääni, siellä tulee eteen lyöntejä joita on hyvin vaikea piirtää mieleensä. Täytyy mennä kartan mukaan. Eräälläkin par-viitosella ei tiiauspaikalta näy lainkaan väylää vaikka alue on hyvin tasainen, Ilonen analysoi.

Euroopan Tourin ennätyksiä Espanjan kisoissa…

Mikko Ilosen paras sijoitus Espajan avoimissa on vaatimattomasti 26:s tila vuodelta 2003. Tuolloin Ilonen sivusi Kanarian Saarilla ET:n yhden kierroksen eagle-ennätystä ( neljä). Edellissyksynä Ilonen puolestaan oli Madrid Mastersissa upeasti toinen. Keskimmäisillä kierroksilla hän pelasi tulokset 63-63 joka on epävirallinen ET:n ennätys paríin nähden ( -18). Viralliseksi sitä ei luokitella, sillä pelaajien käytössä oli pallon paikan parannusoikeus. -Keskiviikona otan hieman rauhallisemmin ja lataan itseäni kisaa varten. En epäile yhtään sitä, etteikö fyysinen ja henkine vire olisi torstaina iltapäivällä kohdallaan.Ja vaikka ensimmäinen näkymä kenttään ei miellyttänytkään, niihin haasteisiin on löydettävä aseet. Ilonen starttaa kierrokselleen paikallista aikaa kello 14.10. Edelliset kolme viikkoa Aasiassa viettäneen suomalaisen sisäinen kello käy tuolloin tietysti jo illan tunteja.

”Montysta tulee hyvä kapteeni”

Monty

Monty (vas.) osallistuu Jose-Maria Olazabalin (oik.) suunnittelemalla kentällä Espanjan avoimiin &copy Getty Images

Sähköposteja läpi käydessään Ilonen havaitsi saaneensa terveisiä myös Colin Montgomerielta. -Hänellä on hyvä ote hommaansa. Uskon, että hänestä tulee erinomainen ja arvostettu kapteeni. Monty laittoi jo varhain kaiketi kaikille pelaajille tiedotteen luonteisen viestin jossa rohkaisi ottamaan yhteyttä kaikissa mahdollisissa Ryder Cupin liityvissä kysymyksissä. Viestejä on tullut nyt lisää, tämänkertainen koski tiedusteluna pelaajien kokoon liittyen vaatetukseen, Ilonen avautui.

Skotti osallistuu itsekin Sevillan kisaan , hän voitti vuonna 1994.

Omalta kohdaltaan Ilonen ei vielä lähde spekuloimaan mahdollisuuksiaan joukkueeseen yltämiseen. Hän on ET:n rahalistalla Ryder Cup-pisteissa 24:s. Golfpisteen arvion mukaan miljoona euroa lisää seuravien neljän kuukauden aikana nostaisi hänet lähes varmasti joukkueen suorille paikoille.

-Pelaan yksi lyönti kerrallaan. Kun päivittäin tekee työt hyvin, menestystä ja rahaa tulee. Pelaaminen Ryder Cupissa on kaikille pelaajille, myös minulle iso unelma joka toivottavasti vielä toteutuu, Ilonen filosofoi.

Espanjan kisan voittaja kuittaa 333.000 euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje