Mikko Ilonen saa voimaa suomalaisten kimppakämpästä St.Andrewsissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen saa voimaa suomalaisten kimppakämpästä St.Andrewsissa

Linksgolfia rakastava Mikko Ilonen pääsee haistelemaan St.Andrewsin tuulia toistamiseen kuluvalla kaudella. Kuva Getty Images

Mikko Iloselle St.Andrews on tuttu paikka jo juniorivuosilta. Old Coursella hän kiersi myös Open Championshipia jo kaudella 2000, tuolloin kohtalona oli karsiutuminen yhdellä lyönnillä.

Kuluvan kauden Openissa samalla kentällä Ilonen kärsi niskakivuista sekä sään aiheuttamista keskeytyksistä. Jatkopaikka jäi taas lyönnin päähän.

Syksyisin pelattavasssa Alfred Dunhill Links Championshipissa kaksi neljästä kierroksesta pelataan maailman kuuluisimmalla kentälä, muut Carnoustiessa sekä Kingsbarnsissa. Kaudella 2014 Ilonen karsiutui kisasta kolmen kierroksen jälkeen, yllätys, yllätys yhdellä lyönnillä.

Menestyksiäkin on. Lahtelainen on ollut 30:n ensimmäisen joukossa , ei kuitenkaan koskaan top – 20 pelaajien joukossa. Pelaajakatras Skotlannin kisassa on palkintopotinkin ( 4,6 milj. euroa) johdosta tasokas. Osallistujia on kolmen kentän johdosta peräti 168.

Vuonna 2009 Ilonen kuroitteli St.Andrewsissa ennen kahta viimeistä reikää vielä kärkiviisikkoon. Hyökkäysvaihde päällä olleen Ilosen mahdollisuudet sulivat Road Holella (17.) , jossa toinen lyönti, lähestyminen lyhyellä raudalla leijaili yli viheriön ja tien muurin viereen. Moninaisten seikkailujen jälkeen korttiin merkittiin lumiukko ( 8) ja suomalainen tuli hurjaa kyytiä alas tuloslistalla.

Ilosella oli tuona syksynä kortti vielä ET:lle varmistamatta, St. Andrewsin uinahdus tuntui tavalistakin raskaammalta. Jo seuraavassa kisassa Madridissa Ilonen teki yhden uransa hienoimmista comebackeista.

Avauskierroksen jälkeen (74) hän mietti jopa keskeytystä. Pelikaveri Jamie Donaldson kuitenkin loi Iloseen uskoa ja osaltaan vaikutti tämän jatkamiseen. Kaksi seuraavaa kierrosta Ilonen kiersi tuloksin 63-63. Lopullisella tuloslistalla hän oli toinen ja kortti varmistui.

Birdiesadetta ja kimppakämppää

Lähtökohdassa torstaina käynnistyvään kisaan on paljon samaa kuin Madridin kilpailussa 2009. Iloselle jäi Saksassa sununtaina päättyneestä European Openista luu käteen. Toinen tila vaihtui sisääntulossa sijoitukseen 44.

Ilonen turhautui tehtyään caddiensä kanssa mitta-ja arviointivirheen par-kolmosella. Tuplabogeyn jälkeen keskittyminen hajosi, viimeiset viisi reikää Ilonen pelasi kahdeksan yli parín.

Erittäin lupaaavasti kahdessa viimeisessä kilpailussaan esiintynyt Ilonen saattaa hyvinkin löytää sopivan vireen pienen kiukun ja harmituksen kautta. Syitä hakea revanssia Skotlannista on niukkojen karsiutumisten johdosta riittävästi.

”Olemme pelanneet Roopen kanssa yhdessä Old Coursen ja Kingsbarnsin. Melko matalalla sykkeellä tässä on menty pari päivää Saksan jälkeen. Pitkiä kisapäiviä neljän hengen ryhmissä on luvassa, siihen pitää vaan suhtautua rennosti””, Ilonen suunnitteli.

Pitkälyöntinen Belgian Thomas Pieters on yksi viikonlopun kisan suosikeista ja matkalla kohti ET:n eliittiä. Kuva: Getty Images

Pitkälyöntinen Belgian Thomas Pieters on yksi viikonlopun kisan suosikeista ja matkalla kohti ET:n eliittiä. Kuva: Getty Images

Kisakentät ( Carnoustie, Kingsbarns, St.Andrews ) pelataan kertaalleen, sunnuntain ratkaisut tehdään toiseen kertaan kierrettävällä St.Andrewsin Old Coursella.

”Olen onnekas aloittaessani Roopen tavoin pelini torstaina (13.12 Suomen aikaa) Carnoustiessa. Kentät ovat niin hyvässä kunnossa ja ennuste kelien suhteen on hyvä. Veikkaan, että tulee melkoinen tulosiloittelu, paljon birkkkuja tarvitaan menestykseen”, Ilonen arvelee.

”Meillä on suomipoikien kanssa kimpppakämppä tällä viikolla. Ihan hauskaa, sillä Roope Kakkoa ei kiertueella alkukaudesta näkynyt”, Ilonen kuvailee puitteita kisaan valmistautumiselle ja vapaa-ajalle.

Kämpässä ovat pelaajien lisäksi myös mm. Kakon caddie Late Hämäläinen sekä Mikko Korhosen mailapoika Karri Kakko. Saksan kisassa hienosti sijalle 12. noussut

Korhonen oli tiistaina iltapäivällä kisan ensimmäinen varamies. Tässä vaiheessa hän veti nimensä pois ilmoittautuneiden listalta.

Kohtalon ivaa oli se, että Korhoselle olisi avautunut paikka kisaan jo keskiviikon aikana. Suomalaisen sijasta Alfred Dunhill Links Championshipiin pääsi hänen takanaan kategoriassa ollut Ruotsin Joakim Lagergren.

Korhonen koki saman kohtalon myös alkukesästä European Tourin lippulaivakilpailussa BMW PGA Championshipissa. Korhonen perui varamiehenä ollessaan ilmoittautumisensa tiistaina iltapäivällä, peruutuksia tuli tämän jälkeen niin paljon, että Korhosen takaakin pääsi pelaajia mukaan.

<a href=Roope Kakko ja Lauri Hämäläinen ovat pelanneet 12 viimeistä ET:n kierrosta 51 alle parín. Kuva Getty images" src="/wp-content/uploads/2015/10/15080220283428.jpg">

Roope Kakko ja Lauri Hämäläinen ovat pelanneet 12 viimeistä ET:n kierrosta 51 alle parín. Kuva Getty images

Roope Kakko starttaa torstaina Carnoustien kierrokselleen kello 11.11 yhdessä Intian Shiv Kapurin ja amatööripelaajien kanssa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)