11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen pitkälle matkalle

Mikko Ilosella on pelannut hyviä kisoja aiempina vuosina sekä Alfred Dunhill Links Championsnipissa kuin myös Portugal Mastersissa © Getty Images

Mikko Ilonen katkaisi syyskuun puolivälissä Italiassa kolmen kisan mittaisen karsiutumisien sarjan ET:n kisoissa sijoituttuaan hyvän esityksen päätteeksi 27:ksi.

”Esityksessä oli paljon hyvä, varsinkin viimeisenä päivänä. Erittäin toiveikkaana lähden kauden viimeisiin kisoihin hakemaan menestystä”, Ilonen kertoi alkuviikosta.

Ilosen matka jo viikonloppuna St.Andrewsin, Carnoustien ja Kingsbarnsin kentillä reilun viikon päästä torstaina käynnistyvään Alfred Dunhill Links Championshipiin. Seuraavalla viikolla vuorosa on Portugal Masters, tiukan kiertueen kolmas pysäkki on Australiassa pelattava Perth Masters.

Rahalistalla Ilonen on 97:s. Kiertueen ohjelmassa on vielä yhdeksän kisaa. Nykyisellä kategoriallaan Ilonen pääsee mukaan vain neljään, Kiinan kolme kisaa sekä Singapore Open jäävät väliin, samoin kauden päättävä Dubain kisa marraskuun lopulla.

Ilosen vuoden viimeinen kisa tulee näillä näkymin olemaan marraskuun puolivälissä käytävä Etelä-Afrikan mestaruuskisa. Tilanne muuttuu toiseksi, jos Ilonen voittaisi yhden kolmesta seuraavasta kisastaan, tai nousisi kärkisijoitusten kautta rahalistalla 60:n joukkoon.

Työpaikkansa uusimisesta ( rahalistan top 115) hän ei ole huolissaan.

”Sitä en ole ajatellut lainkaan Tukholman (3.) ja Irlannin (10.) kisojen jälkeen. ET:n pelaajia mahtuu noihin Aasian kisoihin hyvin vähän, joten jopa nykyiset tienestini riittävät korrtin uusimiseen. Tavoite on kuitenkin pelata hyvin tulevien viikkojen aikana ja antaa itselle mahdollisuus kärkisijoituksiin”, hän suunnittelee.

Ryder Cup vaikeasti veikattavissa

Mikko Ilonen seuraa luonnollisesti tarkkaan viikonloppuna käytävää Ryder Cupia.

”Siitä tulee taas hieno tapahtuma. Kovin vaikeaa on lähteä voittajaa arvuuttelemaan. Joukkueissa on 12 pelaajaa, näistä kuka tahansa voi nousta kolmen päivän aikana isoon rooliin. Kenttä on käsittääkseni sen oloinen, että isoja ratkaisuja nähdään viheriöillä. Euroopan Tourille olisi taas hienoa jos pokaali lentäisi takaisin Eurooppaan, mutta se on kovan työn takana”, Ilonen ennakoi.

Tiistaina noin kello 9 Mikko Ilonen on mukana Radio Rockin Heikelä Korporaatio-ohjelmassa, jossa keskustelu varmasti sivuaa lahtelaisen oman uran lisäksi tulevaa Ryder Cupia.

Teemu Tyry

Radio Rock

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje