27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen pelaa veitsi kurkulla Turkissa

Turkin kisa ratkaisee sen, jatkuuko Ilosen kausi vielä Shanghaissa, mahdollisesti myös Dubaissa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen lensi sunnuntaina Hongkongista Turkin Belekiin, jossa käynnistyy hänen osaltaan kauden 22. European Tourin kilpailu.

Kaksi viimeistä kisaa Englannissa ja Hongkongissa ovat tuottaneet karsiutumisen. Ilonen on päässyt 14 kertaa jatkoon, 18:nnet sijat Kiinassa ja Hollannissa ovat parhaat noteeraukset.

Kuluvan kauden rahalistan 75:s sija ja World Rankingilla sadan sijan pudotus ovat olleet huippugolfia seuraaville laji-ihmisille ja penkkiurheilijoille valtava pettymys. Osaselityksenä käyvät syksyn 2014 sairastelut jotka katkaisivat menestysputken ja estivät harjoittelun, sekä kuluvaa vuotta sävyttäneet niskavammat.

Ilonen ei pakene vastoinkäymisten taakse. Lähtiessään PGA Championshipin jälkeen syksyn peleihin, hän totesi ykskantaan tavoittelevansa kussakin tapahtumassa ykköstilaa. Hollannissa ja Saksassa esitykset olivatkin pirteitä, loppuun asti menestys ei kuitenkaan kantanut.

”Lähtökohta on toki hyvin kutkuttava. Kauden jatkuminen Shanghaissa ja Dubaissa vaatii Montgomerie Coursella täysipainoista onnistumista. Kenttä on edellisvuoteen verrattuna helpompi, karheikot lyhyempiä. Sääennustekin lupailee upeaa keliä, joten täällä on painettava reilusti alle parin kärkipäähän nousemiseksi. Kenttä ja hotelli muodostavat mainion kokonaisuuden, kyllä täällä pelaajana viihtyy mainiosti”, Ilonen viestitti pelattuaan tiistaina harjoituskieroksen.

Keskiviikkona ( 11.25) on edessä pro-am. Torstaina pelikavereiksi on sijoitettu Ranskan Gregory Bourdy ja Espanjan Alejandro Canizares. Kolmikko starttaa kierrokselleen kello 9.35 Suomen aikaa. Viimevuotisessa kisassa sairastelujen pahasti rasittama Ilonen jäi voittaja Brooks Koepkalle 19 lyöntiä. Sijoitus oli 63.

Finaalikisat jatkuvat Shanghaissa

Turkish Airlines Openin jälkeen Race to Dubain kaksi seuraavaa finaalikisaa pelataan Shanghaissa. Seuraavalla viikolla ohjelmassa olevaan HSBC Champions -kisaan pääsevät käytännössä vain kuluvalla kaudella pääkiertueilla voittaneet pelaajat ja World Rankingin 50 parasta.

Kahden viikon kuluttua pelattava BMW Masters on Iloselle helpommin tavoitettavissa. Turkin kisan tavoin helpoin väylä on Race to Dubai -pistelista. Nykyinen 75. sija ei kuitenkaan riitä.

”Oletukseni on, että olemalla 15 ensimmäisen joukossa Belekissa, pääsen mukaan BMW Mastersiin. Varmaa sen pitäisi olla top10 -sijoituksella”, Ilonen laskeskelee.

Kuluva kausi on Mikko Iloselle 15. European Tourilla. Kiertueen päättävään finaalikisaan, (rahalistan top 60) hän on päässyt kolmesti, 2007, 2013, 2014. Sadan parhaan joukkoon hän on sijoittunut kaudesta 2006 alkaen, lukuunottamatta loukkaantumisen katkaisemaa vuotta 2011.

<a href=Danny Willett (26.) on yksi lupaavimmista nuorista englantilaispelaajista. Race to Dubai listalla hän on toisena. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/10/15071823250278.jpg">

Danny Willett (26.) on yksi lupaavimmista nuorista englantilaispelaajista. Race to Dubai listalla hän on toisena. Kuva: Getty Images

Rahalista jakautuu finaalikisojen käynnistyessä myös pistelistaksi jännityksen maksimoimiseksi. Ilosella ja kaikilla muillakin Turkin osakilpailuun osallistuvilla on ainakin teoreettinen mahdollisuus jopa Race to Dubai -listan voittoon.

McIlroy hakee nousua ykköseksi

<a href=Rory McIlroy on viimeksi voittanut Euroopan maaperällä heinäkuussa 2014 pelatun Open Championshipin Royal Liverpoolin kentällä.Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/10/15090615324021.jpg">

Rory McIlroy on viimeksi voittanut Euroopan maaperällä heinäkuussa 2014 pelatun Open Championshipin Royal Liverpoolin kentällä.Kuva: Getty Images

Rory McIlroy on ensimmäistä kertaa mukana Turkish Airlines Openissa. Hän menetti maailmanlistan ykköspaikan US Openin jälkeen Jordan Spiethille. Alkukaudesta saavuttamiensa kahden ykköstilan jälkeen pohjois-irlantilainen on pelannut kahdeksan kisaa. Paras terä on McIlroyn pelistä tylsynyt, Open Championshipin alla tullut nilkkavamma vei hänet kahdeksaksi viikoksi kentän laidalle.

Race to Dubain finaalit avaavat vuosien 2012 ja 2014 jälkeen maailmanlistan ykkösenä olleelle McIlroylle nousta takaisin kärkeen ohi Jason Dayn ja Spiethin.

Mikko Korhonen olisi lopulta mahtunut mukaan Turkin kilpailuun. Hän ei kuitenkaan ollut ilmoittautunut tapahtumaan, ja joutui jäämään pois. Korhonen jäi harmittavalla ulos myös kahdesta muusta megaluokan tapahtumasta.

BMW PGA Championshipissa ja Dunhill Links Championshipissa hän oli varamiehenä ja peruutti ilmoittautumisensa kisaviikon alussa. Molempiin olisi kuitenkin paikka auennut.

Jälkimmäisessä Ruotsin Joakim Lagergren pääsi Korhosen paikalle ja käytti mahdollisuutensa sijoittumalla neljänneksi. Rahaa kolahti tilille 155 000 euroa, samalla varmistui paikka Turkin kisaan.

Korhonen pääsee kaudella 2016 paremman kategoriansa johdosta lähes varmasti mukaan BMW PGA Championshipiin sekä Dunhill Links Championshipiin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  Voi ei! says:

  Voi mikä harmi Korhosen poisjääminen. Tämän hetkisellä kunnolla olisi ollut mahdollisuudet vaikka mihin ja kisan seuraaminen olisi todella kiinnostanut! Pitkään ihmeteltiin miksi hän ei ollut ilmoittautunut ja näin taas kävi. Sama juttu Skotlantiin, mukana olisi ollut, jos ei olisi vetänyt ilmoittautumista pois viime hetkellä. Toisaalta ymmärtää, että varmuuden vuoksi paikalle lähteminen ei innosta, mutta jos tämän lajin on valinnut ammatikseen, niin miksi ei innosta? Ymmärrystä on, myös perhe-elämästä on pidettävä huolta, mutta nyt kun lopulta menestyminen on mahdollistanut osallistumisen parhaisiin ET:n kisoihin, on ymmärrys vähän katkolla. Muutaman vuoden kuluttua, kun paikka toureilla on vakiintunut, voi valita kilpailukalenteriinsa sopivat kiklpailut, kunhan menestystä on tarpeeksi, mutta miksi jo nyt – jäädä pois huippukisoista? Korhosen tavoite Hong Kongin kilpailussakin oli päästä R2D.n 60 parhaan joukkoon….. MikkoK itse tietysti tietää syyt parhaiten.

  Ossi Tuukkanen says:

  Toivotaan Mikolle onnistumista Belekissä. Jos sitä ei tule, niin on taas aikaa tehdä uusia suunnitelmia ja miettiä muutoksia. Miten olisi esim neuvonantajan vaihtaminen. Vaikka neuvot olisivat hyviä, niin eivät ne vuoteen ole toimineet. Jotenkin pitäisi voida asemoida itsensä ja asettaa ainakin vähäksi aikaa päätavoitteeksi cutista selviämisen ja rakentaa siitä sitten uutta nousua.

  Ella says:

  Korhonen ei taida himoita rahaa vaan sopivaa kisatahtia. Jo kolmas kerta ”sählätty”. Eikös tästä Turkin kisasta olisi tullut kohtalaisen hyvät eurot joka tapauksessa, koska kaikki osallistujat pääsevät palkintorahoille.

  Tyry tylyttää löysillä faktoilla says:

  Korhosen osalta joku olikin ilm. ihan oikein havainnut, että Björnin pudottaminen pois villiltä kortilta R2D-kategoriaan ei tosiasiassa olisi tapahtunut, jos Korhonen olisi ilmoittautunut. Näin paikka Turkkiin ei olisi Korhoselle auennut eikä menettänyt siis ”paikkaansa”. BMW PGA:n varamiespaikka aukesi muistaakseni torstaiaamuna, joten vielä edellisenä iltanakaan ei olisi ollut aihetta olla paikalla. Dunhill Linksiä voi kirjoittajan tyyliin jossitella, mutta sekin oli epävarma paikka vielä tiistaina.