11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Miguel Angel Jimenez miehen ikään

Miguel Angel Jimenez on polttanut voitonsikaria European Tourilla vuosien 1992-2013 välllä 20 kertaa. Kuva Ryder Cupin voitonjuhlista 2011. Kuva Getty Images

Miguel Angel Jimenez on arvioitu monasti maailman suurimmaksi golftaiteiilijaksi. Pitkät hiukset, punainen Ferrari, paksut kuubalaiset sikarit, hänelle räätälöidyt italialaisest kengät ja mieltymys hyviin viineihin ovat asioita joita ensimmäisinä yhdistetään luonnollisena osana hänen elämäänsä.

Varsin yleinen käsitys on se, että Jimenez lukeutuu l European Tourin mukavimpiin pelaajiin, jolla on hymy herkässä ja tyylitajua huomioida lähes kaikki Tourin työntekijät näiden positiosta riippumatta

Vaikka Jimenez ei ole koskaan onnistunut voittamaan majoria tai nousemaan maailmanlstalla kymmenen joukkoon, ovat näytöt kentiltä todella kovat. Takana on jo 25 vuotta kiertue-elämää, European Tourilla 20 voittoa joista viimeisein Hongkongista vain reilua kuukautta ennen 50-vuotisjuhlia. Tämä on ennätys, jonka rikkomiseen hänellä itsellään on hyvät mahdollisuudet kauden 2014 aikana.

Kaikkien aikojen ennätys on sekin, että 50- vuotias mies on maailmanlistalla 37. Näin korkealla ei ole kukaan muu pelaaja merkkipäivänään ennen espanjalaista. Seuraavana viisikymmppinen listalla on Vijay Singh, joka on noin sata sijaa espanjalaisen takena.

Päättynyt kausi oli lähtökohdiltaan Jimenezille hyvin vaikea. Hän loukkasi joulukuussa 2012 lasketteluonnettomuudessa jalkansa ja joutui pitämään usean kuukauden tauon kisoista. Masters jäi väliin, mutta kesän edetessä lähipelitaituri sai hyvän otteen pelistään. Kruunuksi muodostui toinen perättäinen voitto Hongkongissa.

Edessä tiukka ohjelma

Menestys ympäri maailman sekä 50-vuoden ikään varttuminen teettävät Jimenezille ainutlaatuisen ongelman, jota kukaan muu ei ole hänen lisäkseen kohdannut. Hänellä on automaattinen sisäänpääsy pelimenestysten johdosta kaikkiin majoreihin sekä ainakin alkukauden World Tourin kisoihin.

Kilpailujen järjestäjät ja yleisö näkisivät Jimenezin mielellään myös 50-vuotiaiden kiertueella, ainakin sen majoreissa joihin Jimenez on ilmaissut mielenkiintoa olevan. Kaikkien kahdeksan majorin mahduttaminen ohjelmaan tekisi urakasta varsin haastavan, lähes mahdottoman.

Eteen tulisi mm. kolmen majorin putki perättäisinä viikonloppuna, ( US Senior Open, Open Championships, Senior Open Championships).

Miguel Angel Jimenez viihtyy linkskentillä, jossa draivin pituus jää tarkkuuden varjoon.kuva All Over Press

Miguel Angel Jimenez viihtyy linkskentillä, jossa draivin pituus jää tarkkuuden varjoon.kuva All Over Press

Syksyllä on edessä taas Ryder Cup Skotlannissa. Hongkongin voiton ja syksyn 2013 hyvien esitysten myötä Jimenez lukeutuu edelleen mustiin hevosiin, joka voi paikan joukkueeseen lunastaa. Ja jollei lunasta, hän on oletettavasti yksi kapteeni Paul McGinleyn tiimiin kuuluvista avainhenkilöistä.

Sekin on hyvä muistaa, että espajalainen johti heinäkuussa Muirfieldissa pelattua Openia kahden kierroksen jälkeen. Tulevana kesänä Royal Liverpoolin kentällä käytävä kauden kolmas major voi olla kenttäasetusten mukaan nimenomaan hänen tyyppistensä tarkkojen nakuttajien ihannekenttä…

Pelaamiseen liittyvien kiireiden päälle Jimenez lupautui myös Malesiassa pelattavan uuden joukkuekisan Euroopan joukkueen kapteeniksi. Kisa käydään maaliskuun lopulla, kaksi viikkoa ennen Mastersia.

Kauaa ei Jimenez ehdi syntttäreitään juhlia, sillä kalenterivuuoden ensimmäinen Europen Touri kisa käynnistyy torstaina Durbanissa, Etelä-Afrikassa. Mukana on 37 pelaajaa, vuoden 2013 voittajien lisäksi Volvo Golf Champions tapahtumaan pääsevät mukaan vanhat maestrot Colin Montgomerie, Padraig Harrington, Josen-Maria Olazabal, Robert Karlsson sekä Darren Clarke.

Mukana on myös Mikko Ilonen. Kisan merkitystä nostaa se, että jaossa on paitsi paljon World Ranking-pisteitä, myös kolme miljoonaa euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Juha Kuronen says:

    Welcome to the club Miguel. Feliz cumpeleaños! Lyhyenä keskellä väylää on munkin ohjenuora, mutta sen verran eri tasoilla pelataan että mun pitää odottaa sennukisoihin pääsyä vielä viisi vuotta. Törmäsin mieheen Guadalhepassa muutama vuosi sitten ja kohtaaminen oli ikimuistoinen, vaikka keskustelu oli lyhyt. Miguel varmaan kehuskelee asialla vieläkin. 😀 Kyllä viime vuosi kai osoitti, että MAJ kuuluu edelleen Euroopan eliittiin ja ansaitsee paikan RC jengissä. Seuraavaan sitten vaikka kapteenin roolissa.