[16][25]

Mickelson mukaan Scottish Openiin

Phil Mickelson pelit ovat kulkeneet varsin vaisusti jo kolmen kuuukauden ajan © Getty Images

Phil Mickelson yllätti kaudella 2011 British Openissa upealla pelillään, joka tuotti jaetun kakkostilan . Vaikka vasuri kuuluu links-golfin ystäviin, oli tämä käytännössä ensimmäinen kerta kun hän oli lähellä kärkeä Openissa.

Openin lämmittelykisana perinteiesti pidetttävässä Skotlannin avoimissa Mickelson on vieraillut useasti, tähän on osaltaan vaikuttanut yhteistyökumpppanuuus kisan aiemman sponsorin kanssa.

Tämän vuotiseen kisaan Mickelson ei ollut ilmoittautunut, mutta hänen manageritoimistoltaan tuli viikonloppuna järjestäjille puhelinsoitto, jossa kysyttiin nelinkertaiselle major-voittajalle villiä korttia.

”Organisaatiossamme oltiin erittäin iloisia yhteydenotosta. Onneksi meillä oli villi kortti jäljellä ja saamme Mickelsonin mukaan muutenkin tasokkaaseen pelaajakatraaseen”, iloitsi kisan johtaja Peter Adams.

Mickelson oli vuoden 2007 kilpailussa toisena uusinnan jälkeen, voittaja oli tuolloin Gregory Havret. Mickelsonin intoa lähteä mukaan Castle Stuart-kentällä pelattavaan tapahtumaan lisää se, että se on puhdas links. Aiemmin kisaa pitkään isännöinyt Loch Lomond oli puistokenttä.

Mickelsonilla oli Mastersissa loistava mahdollisuus voittaa uransa viides major. Haave hautautui neljännen kierroksen alkuvaiheilla tulleesseen tuplaan par-kolmosella, sijaluku oli kolmas. Tuon jälkeen Mickelson on pelannut kuusi kisaa ja sijoittunut vain kerran top-teniin, silloinkin kauas kärjen taakse seitsemänneksi.

Donald vuoden maailmanlistan kärjessä

Luke

Luke Donald on ladannut akkujaan US Openin karsiutumisestaan asti &copy Getty Images

Kisan voittoa puolustaa Luke Donald, joka hakee Skotlannista itseluottamusta karsiuduttuaan edellisessä kisasasan US Openissa. Hänen major-kilpailunsa ovat menneet melkoisesti poskelleen viimeisen vuoden aikana, karsiutuminen oli kohtalona myös British Openissa. PGA Championshipissa Donald sijoittui kahdeksanneksi, Mastersissa miehiä hänen edellään oli 31.

Donald nostetaan Skotlannissa jalustalle paitsi edellisvuoden voiton, myös sen johdosta, että hän tulee olleeksi maailmanlistan kärjessä yhteensä vuoden, 52 viikkoa. Eurooppalaisista hänen edellään ovat kaikkien aikojen listallla vain Nick Faldo (97 viikkoa) ja Seve Ballesteros (61), jonka Donald saattaa ohittaa jo syksyllä.

Mikko Ilonen on sijottunut Skotlannin avoimissa kahdesti kymmenen joukkoon. Castle Stuart-kentällä hän pelaa ensimmäistä kertaa. ”Hieno kenttä kaverien kertoman mukaan. On kuitenkin kuulemma hieman helppo jos tuuli pysyy alhaalla”, Ilonen kertoi .

Kaudella 2011 Donaldin voittaessa kolmen kierroksen mittaiseksi jääneen kisan hänen tuloksensa oli 19 alle parin, yhteensä 41 parasta kiersi 54 reikää tulokseen kymmenen alle tai paremmin.