11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroyn haave elää

Rory McIlroylla ja caddie J.P.Fitzfgeraldilla oli torstaina aihetta iloon. © Getty Images

Ensi viikolla saatetaan miesten huippugolfissa kirjoittaa historiaa. PGA Tourin ansiolistan voittanut Luke Donald on lähellä tehdä saman tempun myös Euroopan kiertueella, mikäli Hong Kongin tai Dubain turnausten tapahtumat etenevät hänen kannaltaan suotuisasti.

Ainoa, joka pystyy Donaldin aikeita horjuttamaan, on Rory McIlroy. Kolmantena Race to Dubai -listalla kolmantena oleva McIlroy on hieman toista miljoonaa euroa Donaldia jäljessä, mutta sijoittuminen kahden parhaan joukkoon Hong Kongissa pitää toiveita yllä Dubaihin saakka.

Donald, kuten myös ansiolistalla toisena oleva Martin Kaymer eivät voi pönkittää tilastollisia asemiaan tällä viikolla. Molemmat ovat mukana Etelä-Afrikassa pelattavassa Nedbank Golf Challengessa, josta saadut tienestit eivät näy listoilla.

Joonas

Joonas Granberg sai takaysillä palikat järjestykseen. &copy Getty Images

McIlroy aloitti jahtinsa kohti listakärkeä tyylikkäästi, sillä hän johtaa UBS Hong Kong Openia ensimmäisen kierroksen jälkeen. Paalupaikka on jaettu Alvaro Quirosin ja David Horseyn kanssa, jotka niin ikään pelasivat torstaina tuloksen 64.

Sisääntulon väyliltä liikkeelle lähtenyt McIlroy teki ensimmäiset birdiensä rei’illä 14 ja 16. Fanlingin kentän toinen puolisko oli antoisampi, sillä virheettömästi sujunutta peliä täydensi neljä birdietä lisää.

”Griinit tuntuvat olevan nyt tavanomaista nopeammat, palloa on vaikeampi saada lähelle reikää. Myös tuulella oli iso vaikutus”, McIlroy sanoi.

”Olen johtanut turnausta monta kertaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja voittanutkin muutaman. Mutta tässä on 54 reikää jäljellä. Hyvin saan pelata, jos aion päästä nostelemaan pokaalia.”

Viime aikoina hieman pimennossa ollut Horsey oli myös hyvillään päivän annista: ”Todella hyvä alku. Olo ei tuntunut oikein luottavaiselta tullessani tänne, mutta sain asiat toimimaan rangella keskiviikkona”, hän totesi. ”En ole pariin vuoteen pelannut niin hyvin kuin olisi pitänyt. Toivottavasti tällä viikolla saan korjattua asiat oikeaan suuntaan.”

Joonas Granbergin (77:s) turnaus käynnistyi kehnosti, sillä hän oli kierrostaan ulosmenon jälkeen jo neljä yli. Sisääntulossa Horseyn kanssa pelannut Granberg ryhdistäytyi: kahdeksan parin lisäksi hänelle merkittiin birdie 12:lla. Tulos 73 kaivannee perjantaina seurakseen pari lyöntiä kovemman esityksen, jotta turkulaisen pelit jatkuisivat viikonlopun kierroksilla.

Granbergin ja Horseyn ryhmän kolmas jäsen J’be Kruger pelasi torstaina tuloksen par.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje