11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

McIlroylla mieletöntä tuuria Dubain finaalissa – vuoden onnekkain lyönti on tässä!

Rory McIlroylla kävi Dubaissa melkoinen onni, ja sekös maailmantähteä huvitti. Kuva: Getty Images

Rory McIlroyn pallon olisi kuulunut kahdesti mennä puroon 18. reiällä. Taivaankappaleet olivat kuitenkin hänen kannaltaan suotuisessa asennossa.

Rory McIroylla oli erikoisten sattumusten päivä Dubaissa torstaina alkaneessa DP World Tourin finaalikilpailussa. Pohjoisirlantilaisella kävi harvinainen tuuri kentän 18. reiällä: oikealta hakkeen seasta lähtenyt 135-metrinen kakkoslyönti näytti jo painuvan puroon, mutta pallo pomppasikin hämmästyttävästi vedessä olevista kivistä viereiselle puusillalle pyörähtäen pienellä sivukierteellä niukasti nurmen puolelle.

McIlroy mietti tämän jälkeen pitkään 155-metrisen lähestymisensä suuntaa, ja oli jo lyömässä kohti lippua. Sillan rakenteet tulivat kuitenkin sen verran lähelle, että hän päätti viime hetkellä ottaa varmemman reitin viheriölle tavoitellen tällä par-viitosella suosiolla kahden putin paria.

Hän saa olla erittäin tyytyväinen kierroksensa Jumeirahin golfkeskuksen Earth Coursella päättäneeseen pariin, sillä jo avaus oli päätyä samaiseen puroon. Tässäkin tapauksessa rantakivet pelastivat McIlroyn, kun peliväline yllättäen kimposi kuivalle maalle.

Mutta ei kahta ilman kolmatta. Edellistä seikkailua aiemmin, McIlroyn tiilyönti 13. reiällä aukesi oikealle, mutta maailmanlistan kakkoselle valkeni vasta pallon luona, miten ”tarkka” hänen sivalluksensa olikaan ollut. Pallo odotti pelaajaa maassa istuneen katsojan sylissä. Tuloksen 71 pelannut McIlroy ei kuitenkaan tässä tapauksessa pystynyt pelastamaan paria.

Jos ei McIlroyn pallo aivan jäänyt sillalle, Viktor Hovlandilla sen sijaan 17. reiällä jäi. Hänen tiilyöntinsä tällä par-kolmosella valui viheriön läpi, pomppasi pari kertaa uhmakkaasti ja pysähtyi griinin takana olleelle sillalle. Norjalainen chippasi pallonsa mestarillisesti parin metrin päähän lipusta, ja laittoi par-putin sisään.

Hovland (-3) jakaa DP World Tour Championshipissä seitsemättä sijaa. McIlroy (-1) löytyy sijalta T15.

Lue seuraavaksi: Ranskalaisyllättäjät painelivat Dubain finaalikisan paalulle – Välimäki jumbosijalla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje