5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Ranskalaisyllättäjät painelivat Dubain finaalikisan paalulle – Välimäki jumbosijalla

Sami Välimäki ei saanut peliään kulkemaan Dubain finaalin avauskierroksella. Kuva: Getty Images

Pahimmissa skenaarioissa jopa Välimäen PGA Tour -kortti voi olla uhattuna.

Sami Välimäen uran toinen esiintyminen DP World Tourin finaaliturnauksessa käynnistyi alavireisesti. Hän käytti kiertueen Rolex-sarjaan kuuluvan DP World Tour Championshipin ensimmäiseen kierrokseen 77 lyöntiä, ja on viisi yli -tuloksellaan jaetulla 48. sijalla.

Birdiellä Jumeirahin golfkeskuksen Earth Coursella kierroksensa aloittaneen Välimäen avaus ajautui etuysillä kolmesti oikealle, kerran karheikkoon ja kaksi kertaa väyläbunkkeriin. Näistä seurasi bogey ja kaksi tuplabogia.

Jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla avaukset olivat pääsääntöisesti väylällä, mutta tulos jäi myös takaysillä piippuun, kun sekä lähestymiset että puttipeli kaipasivat terävyyttä.

Välimäki tarvitsee jatkossa ryhtiä otteisiinsa, jotta käytännössä varman oloinen PGA Tourin kortti ei luisu hänen käsistään. Kortti on luvassa pistelistan kymmenelle parhaalle pelaajalle, joilla ei ennestään Yhdysvaltain kiertueen pelioikeutta ole.

Ennustetun tilanteen mukaan hän on ”korttilistalla” yhdeksäntenä, takanaan Jorge Campillo (par). Ensimmäisenä listan top 10:een on pyrkimässä nyt Ryo Hisatsune (+1), joka jakaa 50 pelaajan joukossa 34. sijaa.

Jos Välimäki ei saa peliään raiteilleen, on edelleen mahdollista, että takaa-ajajat nousevat ohi ja kiinni korttiin. Avauskierros ei anna Välimäelle erityisen hyvää lähtökohtaa menestyksen tavoitteluun Dubaissa, mutta PGA Tourin kortin varmistamiseen riittäisi keskikastin sijoitus.

DP World Tourin finaaliturnauksesta puuttuu merkittävä jännitysmomentti, kun Rory McIlroy on jo varmistanut kokonaiskilpailun voiton. Tällä on selvästi vaikutusta DP World Tour Championshipin katsomotunnelmaan.

Viime viikolla Etelä-Afrikan kisassa väläytellyt Matthieu Pavon pelasi torstaina vahvasti. Kuva: Getty Images

Dubaissa pelataan kuitenkin ison turnauksen voitosta, ja tilanne tuloslistalla on tasainen. Turnauksen isoimmat tähdet pysyttelivät torstaina hieman taustalla. Paalupaikkaa 18 reiän jälkeen jakavat ranskalaisyllättäjät Julien Guerrier ja Matthieu Pavon sekä Tanskan Nicolai Højgaard (-5).

Kaikkiaan kymmenen kilpailijaa on kahden lyönnin sisällä kärjestä. Viktor Hovland (-3) mahtuu maailmanlistan top 10 -pelaajista kärkikymmenikköön, mutta Rory McIlroylle (-1) ja Jon Rahmille (par) jäi perjantaiksi parannettavaa.

Kumpikin pelasivat sisääntulossa epävarmasti ja viimeisen ysin tulos painui molemmilla yli parin.

Sami Välimäki aloittaa toisen kierroksensa perjantaina kello 10.49 Suomen aikaa seuranaan Hollannin Joost Luiten.

Lue seuraavaksi: DPWT:n mestaruus ratkesi ennen päätöskisaa, ja varmalta vaikuttaa myös Välimäen PGA Tour-kortti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (14 kpl)