11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

DPWT:n mestaruus ratkesi ennen päätöskisaa, ja varmalta vaikuttaa myös Välimäen PGA Tour-kortti

Tämä kuva toistetaan sunnuntaina Dubaissa sillä erotuksella, että Rory McIlroy voi nostaa pystyyn myös viidennen sormen. Kuva: Getty Images.

DPWT:n pistelaskujärjestelmä vesitti loppuhuipennuksen.

Alkuun tylsä juonipaljastus: Rory McIlroy voitti DP World Tourin viime viikolla lyömättä lyöntiäkään. Siis osallistumatta viime viikolla pelattuun Nedbank Golf Challenge -kilpailuun ja ennen kauden päätöskilpailua, tällä viikolla Dubaissa pelattavaa DP World Tour Championshipiä.

Mitenkäs tässä nyt näin kävi? Sitä kysymystä pohdittaneen kiertueen päämajassa ja Dubain finaalikentän, Jumeirah Golf Estatesin kulmahuoneessa. Kauden loppuhuipennus kun latistui ennen kuin se edes alkoi.

Rory on pelannut kauden mittaan DPWT:llä yhdeksän kilpailua ja kerännyt 5164,47 pistettä. Se on yli 2000 enemmän kuin rankingissa toisena olevan Jon Rahmin pistepotti. Kun finaalin voitosta saa 2000 pistettä, on homma taputeltu.

Lohdutuksena kerrottakoon, että Rory nähdään kuitenkin mukana Dubaissa metsästämässä kolmatta finaalin voittoaan, hän oli ykkönen vuosina 2012 ja 2015, sillä onhan voittajalle tiedossa muhkeat kolme miljoonaa dollaria palkintorahaa, jonka päälle tulevat bonukset rankingin voitosta.

Kolmeen voittoon finaalissa on pystynyt vain Jon Rahm, joka oli paras myös viime vuonna. Tuolloinkin kauden kokonaiskilpailun voiton vei kuitenkin McIlroy, joka on ollut ykkönen myös vuosina 2015, 2014 ja 2012.

Sami Välimäki tekee kuluvalla kaudella suomalaista golfhistoriaa.

Suurin mielenkiinto taitaa vallitsevassa tilanteessa nyt kohdistua siihen, ketkä kuittaavat kauden päätteeksi PGA Tourin kortit. Ne ojennetaan kymmenelle parhaalle pelaajalle, joilla korttia ei vielä muuta kautta ole. Tässä vertailussa Sami Välimäki on ennen finaalia kuudentena, joten on erittäin todennäköistä, että Välimäen jo pari vuotta sitten ääneen lausuma tavoite PGA Tourin pelioikeudesta muuttuu sunnuntaina todeksi.

Toki on edelleen mahdollista, että takaa tullaan ohi. On kuitenkin sangen epätodennäköistä, että ohittajia löytyisi viisi. Rankingissa sijalla 17 oleva Saksan Paul Yannick on ensimmäisenä jäämässä ilman korttia. Hän on Välimäkeä 369,56 pistettä perässä. Se on enemmän kuin Yannick on kuluvalla kaudella pokannut yhdestäkään yksittäisestä kilpailusta. Vaadittavan pistemäärän saksalainen pokkaa hinaamalla itsensä vähintään kuudenneksi finaalissa, mutta sekään ei riitä, jos Välimäki sijoittuu edes keskikastiin.

Lisäksi kaikkien muidenkin takaa-ajajien olisi sijoituttava aivan kärkisijoille. Niin tuskin tapahtuu ja siksi sunnuntaina on suuren suomalaisen golfjuhlan aika!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

  JiiKoo says:

  Vaikka tuosta koko Tourin voittotaistelusta on jo rengas tyhjä kauden loppupuolen tylsän pisteansaintalogiikan vuoksi, jää itse kisaan suomalaisittain siltikin vielä huikean paljon jännitettävää! Jos neljä – viisi pelaajaa Välimäen alapuolelta PGA-kortin jahtausrankingissa iskevät itsensä reilusti kympin sakkiin itse finaalikisassa ja Samilla peli lipeää jostain kumman syystä tumman puhuvaksi ja hän vajoaa tuloslistalla ihan häntäpäähän, niin silloin himoittu PGA-kortti voi vielä livetä käsistä. En tosin siihen usko, mutta loppuviikon kisassa ei juuri muuta jännitettävää enää ole ja uskon vahvasti, että Sami pelaa kauden päätöskisan hyvin, sillä hänhän on todistettavasti viihtynyt ja pelannut hyvin tällä ilmansuunnalla aikaisemminkin. Onhan hänen molemmat ET-/DP World Tour -voittonsa tulleet juurikin Lähi-idästä, ensimmäinen Omanista ET-Tourin alokasvuonna maaliskuussa 2020 ja toinen Qatarista muuan viikko sitten. Vamos a la PGA!

  Sport Goofy says:

  Sen verran mitä Nedbankia tuli katsottua, niin MacIntyre tippui rahalistalla 8 -> 11 otettuaan bottom-10 sijoituksen. Dubaissa kun on vielä tuplapisteet tarjolla, niin ihan viimeisten joukkoon sijoittumisessa saattaa piillä jonkinlainen riski. Jos Välimäki pelaa keskijoukossa kuten Nedbankissa, niin sitten saa olla surkea tuuri että edellä kärjessä olisivat juuri ne pelaajat, jotka hänestä vielä ohi voivat mennä.

  Toki taso kovenee sitten PGA Tourilla niin paljon, että itseluottamuksen kannalta ihan kärkisijoitus Dubaista ei tekisi ollenkaan pahaa, varsinkin kun niitä ei tänä vuonna ole kovimman fieldin kisoissa tullut.

  ruukku says:

  50 pelaajan kisassa on pyöristetysti 3,04*10^64 mahdollista lopputulosta. Ohhan niitä tuloksia paljon, jolla Sami jäisi ulos, mutta on se silti todella epätodennäköistä. Jos kärjessä on useampi yllättäjä ja Sami hännillä sitten voi alkaa vähän jännittämään kortin puolesta.

  1 ja 2 sijalla voi kaikki nousta ohi
  3 sijalla voi teoriassa nousta sijalta 30 ohi
  4 sijalla sijalta 24
  5 sijalla sijalta 23
  6 sijalla sijalta 16, joka on viimenen PGA kortissa kiinni oleva pelaaja.

  JiiKoo says:

  Nyt kyllä näyttäisi tilanne aika pahalta Samin suhteen. Jaettu viimeinen sija voi huojuttaa melkein varmalta vaikuttanutta PGA-kortin saamista, mutta huomenna Sami korjaa tämän päivän virheet ja pelaa alle seitsemänkympin kierroksen!