16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroylla kalavelkoja maksettavana Sveitsissä

Back to business. Rory McIlroy on ollut kahdesti kärkipäässä Omega European Mastersissa. Joko on voiton aika? © Getty Images

Back

Ryder Cup karsinta käynnistyy torstaina Sveitsin Crans Sur Sierressa. Suuri joukko tähtiä on mukana kahdesta muustakin syystä.Järjestäjät maksavat starttirahaa useimpia muita kisoje enemmän. Crans Montanan kylässä on lisäksi oma idyllinen tunnelmansa. Kaiken lisäksi pallokin lentää ohuessa ilmanalassa noin 10 prosenttia normaalia pidemmälle.

Mukana ovat mm. Rory McIlroy, Darren Clarke, Martin Kaymer, Lee Westwood, Matteo Manassero sekä viimevuotinen ykkönen Miguel-Angel Jimenez.

Crans Sur Sierren kenttä on vuoristoisesta maastosta johtuen hyvin mielenkiintoinen. Palloa saa lyödä pitkälle, tärkeämpää on kuitenkin tarkkuus. Seve Ballesteros uusi pieniä viheriöitä aikoinaan mieleisekseen. Niitä voidaan luonnehtia hyvinkin vaativiksi.

Edellisvuonna voitosta kamppaili kolme pelaajaa, joilla kaikilla lähipeli on pelin parasta osa-aluetta. Miguel Angel Jimenez voitti, Edoardo Molinari oli toinen ja tuolloin vasta 17-vuotias Matteo Manassero kolmas.

Lee

Suurimman huomion tämänvuotisessa kisassa tulee kuitenkin saamaan Rory McIlroy, joka on US Openin jälkeen pelannut neljä kisaa ja sijoittunut vain kerran kymmenen joukkoon. PGA Championshipin jälkeen hän on parannellut rannettaan ja kannustanut tuoretta tyttöystäväänsä Caroline Wozniaskia tämän valmistautuessa US Openiin.

McIlroyn ranne on parantunut, mutta onko pohjois-irlantilainen täydessä pelikunnossa torstaina on toki iso arvoitus. Crans Sur Sierren kisaan McIroy tuli uransa ensimmäisenä vuonna täydellä höyryllä. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen 63 ja johti vielä ennen viimeistä päivää neljällä lyönnillä. Megatähden asemaan jo amatöörinä noussut nuorukainen ei kuitenkaan hallinnut sunnuntain paineita vaan joutui lopulta nöyrtymään uusinnassa rivimieheksi luokiteltavalle Ranskan Jean Francois Lucquinille. Vuonna 2009 McIlroy oli samassa kisassa seitsemäs, viimevuonna samaan áikaan hän pelasi USA:ssa Fedex Cupin finaalipelejä.

Granbergin debyytti kovassa seurassa

Joonas

Omega European Masters on myös Aasian Tourin kisa, ainoa laatuaan kun puhutaan tavallisista ET:n kisoista. Joonas Granberg käynnistää pelinsä torstaina kello 10.00 Suomen aikaa. Malesiassa Aasian Tourin kisan heinäkuussa voittanut turkulainen saa uransa ensimmäisen mahdollisuden näyttää taitojaan ET:lla ja pääsee todella kovaan seuraan. Samassa ryhmässä pelaavat kokeneet Uuden-Seelannin Mark Brown ja Ruotsin Niclas Fasth. Brown on kunnostautunut lähinnä kotiseuduillaan Uudessa-Seelannissa ja Australiassa, ansiolistalla on ET:lta voitto Johnnie Walker Classicissa.

Niclas Fasthin ura päätourilla ulottuu jo 90-luvun alkupuolelle. Voittoja on vakuuttavasti kuusi, uran arvokkain suoritus British Openin kakkostila vuonna 2001 toi lisäksi paikan Ryder Cupiin.

Granberg on Aasian Tourin rahalistalla korkeimmalla oleva eurooppalainen (12.). Menestys Sveitsissä parantaisi entisestään asemia. Caddienä toimii Granbergia valmennusasioissa paljon konsultoinut Timo Rauhala.

Sveitsissä on ollut aiempina vuosina hyvää suomalaismenestystä. Mikko Ilonen oli vuonna2006 hienosti seitsemäs ja varmisti silloin tuolla kisalla kortin seuraavalle kaudelle. Viimevuonna Ilonen 65-67-76-66) oli lopullisella tuloslistala yhdeksäs. Avauspäivän jälkeen hänen edellään oli vain Matteo Manassero, toisen päivän jälkeinen sijoitus oli neljäs. Notkahdus kolmantena päivänä ei vienyt virettä, neljäs oli taas ryhdikästä peliä.

Granberg pääse syksyllä pelaamaan ET:n ja Aasian Tourin yhteiskisoissa myös Singaporessa ja Hong Kongissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje