11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroy pommitti kärkeen Dubaissa

Rory McIlroy ja Tiger Woods kättelivät toisiaan veljellisesti ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kuva: All Over Press

Viime kaudella varjojen mailla kyntänyt Rory McIlroy oli päivän nimi Dubaissa käynnistyneessä kovatasoisessa ET-turnauksessa. McIlroy pelasi avauskierroksella tuloksen 63, joka oli kaksi lyöntiä parempi kuin toisena olevalla Edoardo Molinarilla. Pohjoisirlantilaisen virheetön kierros sisälsi yhden eaglen ja seitsemän birdietä.

”Pelasin todella hyvin tiiltä griinille, ja draivit sujuivat jälleen. Taisin missata vain pari väylää ja yhden viheriön”, McIlroy sanoi. ”Otin täyden hyödyn irti hyvistä avauksistani, näin minun tarvitsee tehdä myös kolmena seuraavana päivänä.”

Lehdistön joukosta kuultuun kysymykseen, kuinka lähellä parastaan McIlroy oli torstaina, tähti vastasi: ”Hyvin lähellä. Olen pelannut tänä vuonna pari hyvää kierrosta. Tämä oli vähän parempaa kuin Abu Dhabissa, ja olen hyvin luottavainen pelini suhteen.”

Torrey Pinesissä vuoden 2014 ensimmäisen kilpailunsa pelannut Tiger Woods tekee McIlroylle seuraa kahdella ensimmäisellä kierroksella. Woods karsiutui Farmers Insurance Openin toisessa cutissa, mutta tällä viikolla on odotettavissa parempaa.

Woods löi kierroksen alkupuolella muutaman vinon avauksen, mutta oli siitä huolimatta kierroksen puolivälissä tilanteessa neljä alle. Tigerin lyöntipeli oli jatkossa parempaa, mutta reiät 1-9 (Woodsin sisääntulo) toivat hänelle pelkkiä pareja. Maailmanlistan ykkönen jakaa kisassa kymmenettä sijaa tuloksellaan 68.

Woods lyhentänyt backsvingiään

”Pelasin tänään ihan hyvin, vaikka olisin voinut tehdä pari birdietä enemmän”, Woods sanoi. ”En lyönyt yhtään huonoa puttia, lopussa pallo ei vain rullannut parhaalla tavalla.”

Woods myös paljasti, että hän on lukuisten polvioperaatioidensa vuoksi pyrkinyt ajamaan sisään lyhyempää backsvingiä yhteistyössä valmentajansa Sean Foleyn kanssa.

”Olen aina pelannut parastani lyhyemmällä svingillä. Nuorempana backsvingini oli vieläkin lyhyempi kuin nyt. Ainoa ero on siinä, etten pysty käyttämään sitä enää samalla tavalla hyödykseni”, Woods sanoi.

”Minulla oli tapanani sivaltaa polvellani liikkeen lopussa saadakseni voimaa lyöntiin. Jos tekisin nyt samalla tavalla, tuhoisin polveni. Se on yksi niistä syistä, miksi polveani on leikattu niin paljon.”

Toisena olevan Edoardo Molinarin takana on tasaista, sillä italialaista jahtaa lyönnin päässä viisi pelaajaa. Mikko Ilonen ja Roope Kakko (69) jakavat avauspäivän jälkeen 17. sijaa, eroa kärkeen on viisi lyöntiä.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje