11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroy pakkovoiton edessä

Kilpailun suosikit veivät Hong Kong Openin voittopokaalin risteilylle © Getty Images

Kilpailun

On melkoinen saavutus olla 22-vuotiaana hallitseva US Openin voittaja sekä maailmanlistan kakkonen. Silti Rory McIlroyn nimen perään liitetään helposti määritelmät tuhlaajapoika sekä ”looseri”. Voittoja on vähän, viimeisen kierroksen sekoiluja ja jäätymisiä reilut neljä vuotta kestäneellä ammattilaisuralla valtava määrä.

Rory McIlroy käytti tiistaina pitkät tovit mediatilaisuudessa kehuen maailmanlistan ykköstä Luke Donaldia. Englantilainen on maailmanlistalla omilla luvuillaan, hän vei myös jo PGA Tourin rahalistan ja vuoden pelaajatittelit. Sama varmistuu myös ET:lla jollei 22-vuotias McIlroy voita sekä Hong Kongissa että viikon kuluttua Dubaissa pidettäviä kisoja.

Hong Kongissa McIlroy on kuin kotonaan, hän vieraili kaupungissa jo vuonna 2005, ja on tästä lähtien ollut koukussa suurkaupungin ilmapiiriin. Hyvin on mennyt kolmella yrittämällä myös Hong Kong Openissa, mutta perisynti, otteen lipuaminen viimeisillä väylillä on ollut kouriintuntuvaa.

McIlroy on on sijoittunut kahdesti kakkoseksi, viimevuonna hän putosi päätöspäivänä paalupaikalta kuudenneksi. US Openin McIlroy vei näytöstyyliin kesällä, voittajaa hänestä ei kuitenkaan ole vielä sanan varsinaisessa merkityksessä kasvanut. Floppeja ratkaisun hetkillä on kuluvallakin kaudella paljon. Mastersin romahdus jää ikuisesti historiaan, sunnuntailta McIlroylla ja Graeme McDowellilta on kannettavanaan surullinen tarina World Cupin päätöskierrokselta jolle he lähtivät kahden lyönnin johdossa.

Hong Kongin kisan voitto tuottaa 341.000 euroa. Dubaista voittaja kuittaa noin 900.000. Nämä kaksi kisaa voittamalla McIlroy pakottaisi Luke Donaldin sijoittumaan kärjen tuntumaan Dubaissa, jottei pohjois-irlantilainen veisi rahalistan voiittoa. Tässä vaiheessa kaksi voittoa McIlroylle kuulostaa liian kovalta tavoitteelta, mutta mahdollista se toki on .

Granberg tavoittelee jatkopaikkaa

Hong Kongin kisan muita suosikkeja ovat mm. Ian Poulter, Edoardo Molinari, Padraig Harrington, Justin Rose, Y.E. Yang sekä Miguel Angel Jimenez.

Joonas

Joonas Granberg osallistuu neljännen kerran urallaan ET:n kilpailuun. Heinäkuinen voitto Aasian Tourin Malesian kisassa avasi portit kahden kiertueen yhteiskisoihin. Sveitsissä, Singaporessa ja viimeksi Malesiassa turkulainen on karsiutunut kahden kierroksen jälkeen. Jatkoonpääsy Hong Kongissa vaatisi kovan luokan suorituksen. Sitä helpottaa hiukan se, että mukana on vain 138 pelaajaa.

Voittonsa jälkeen Granberg on pelannut Suomen ulkopuolella seitsemän pelaajakatraaltaan tasokasta Aasian Tourin ja ET:n kisaa. Saldona on seitsemäs sija ja kuusi karsiutumista. Paineita menestykseen ei toki ole, sillä työpaikka Aasiassa on varmistettu vuoden 2013 loppuun asti. Silti jatkopaikka heikon jakson jälkeen maistuisi varmasti makealta kisassa, johon osallistuminen ennen kauden alkua oli ennen kauden alkua vain kaukainen unelma.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje