11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

McIlroy häikäisi Dubaissa

Toistaiseksi ainoan ET-voittonsa Emiratesin kentällä ottanut Rory McIlroy janoaa uutta menestystä Dubaissa. © Getty Images

Kun PGA Tourilla käynnistyy torstaina Tiger Woodsin yhden entisen pääsponsorin AT&T:n nimikkokilpailu, ei ole yllätys, ettei hänen nimeään löydy turnauksen osallistujalistalta. Woods yrittää tällä viikolla kiillottaa yhä ruostuneen oloista kisakuntoaan Dubaissa, jonka kahdelle ensimmäiselle kierrokselle hän on saanut seurakseen todellisen laatukaksikon: Lee Westwoodin ja Martin Kaymerin.

Ensimmäinen kierros sujui odotetusti maailman tämän hetken kahden parhaan pelaajan määrätessä ryhmän tahdin. Woods oli jo alussa totutun epävarma tehtyään helpoista paikoista bogit ykkösellä ja nelosella. Ulosmenon +2 oli iso pettymys niin Tigerille kuin yleisöllekin.

Kierroksen jälkipuoliskolla Woodsin ilme oli jo kirkkaampi, vaikka kolmen birdien keskelle tullut tuplabogi nakersi yhä tuloksentekoa. Hän oli torstain kierroksellaan ensimmäisen kerran alle parin nostaessaan palloa reiästä 18:lla. Keskelle väylää suuntautunutta avausta seurasi upea jatkolyönti metrin päähän lipusta, eikä näyttävää eaglea estänyt mikään. Miltei vuoden ja kolme kuukautta voitoitta tarponut Woods (71) on avauskierroksen jälkeen 27:ntenä.

Vaikka Kaymerillakin (69) oli omat pienet hankaluutensa, vaikutti hänen pelinsä muuten varsin seesteiseltä. Yhdeksännen reiän tuplabogia saksalainen silti käynee illan aikana vielä mielessään muutaman kerran läpi. Saman tuloksen Kaymerin kanssa pelasi myös Westwood, vaikka hän ei enää loppusuoralle tultaessa näyttänyt sortuvan virheisiin.

Lopulta Westwoodin riesaksi koitui kolmas lyönti 18:lla – pitchi, joka meni hädin tuskin vesiesteen yli. Näin viheriön kulmalta vielä kolme kertaa lyönyt britti päästi hetki sitten viisi lyöntiä jäljessä olleen Woodsin jo kahden lyönnin päähän. Westwood ja Kaymer jakavat seitsemän muun pelaajan kanssa kymmenettä sijaa.

Hot

Hot again? Espanjalaiset ovat odottaneet Sergio Garcian uutta tulemista pitkään ja hartaasti. &copy Getty Images

Päivän nimi oli Rory McIlroy, jonka uran ensimmäinen ja ainoa Euroopan Tour -voitto on peräisin samasta turnauksesta kahden vuoden takaa. Hän teki torstaina hulppeat kahdeksan birdietä matkallaan tulokseen 65. Pientä haparointia mahtui silti 21-vuotiaan pohjoisirlantilaisenkin kierrokseen: seitsemännellä (päivän 16:s) tulleet kolme puttia ja lyhyen birdieputin missaus viimeisellä eivät luonnollisesti kuuluneet hänen käsikirjoitukseensa.

Loistava esitys McIlroylta joka tapauksessa. Mahdollinen voitto Omega Dubai Desert Classicissa nostaisi hänet maailmanlistan seuraavassa päivityksessä neljänneksi.

Kakkostilan jakavat Sergio Garcia ja Thomas Aiken tuloksellaan 67. Garcian yhdeksäs sija Qatarissa oli hänen parhaimpansa lähes vuoteen, joten hyvä alku myös Dubaissa saattaa enteillä espanjalaisen uutta tulemista. Maailmanlistalla 79:nneksi valahtanut Garcia tarvitsee tämän viikon kisasta voiton tai vähintään kakkossijan, mikäli mielii päästä mukaan ensi viikolla Arizonassa pelattavaan reikäpelin MM-turnaukseen.

Neljättä sijaa jakavien kuuden pelaajan joukosta löytyy mm. Victor Dubuisson, joka esitti jo Qatarissa (top-ten) mainioita otteita. 20-vuotias ranskalainen kuului vielä viime vuonna maailman terävimpään amatöörieliittiin, kunnes onnistui ensiyrityksellään saada karsinnoista paikan Euroopan Tourille. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Dubuissonista on kehkeytymässä Raphaël Jacquelinille, Gregory Bourdylle ja Gregory Havret’lle pikapuoliin varteenotettava haastaja Ranskan ykköspelaajaksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje