14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Matteo Manasserolla selkeä tavoite talvikuukausille

Tom Watsonilla (61-v) on jo kutsu Mastersiin, Matteo Manasserolta odotetaan lisänäyttöjä © Getty Images

Tom

Matteo Manassero on hämmästyttänyt golfmaailmaa viimeisen parin kauden aikana. Hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana, vain reilun 16-vuoden ikäisenä Amateur Championshipin kesällä 2009. Muutamaa viikkoa myöhemmin hän sijoittui British Openissa 13:ksi, ja oli kahdella ensimmäisellä kierroksella kirittämässä Tom Watsonia samassa ryhmässä. Päättyvä kausi on ollut varsinaista ilotulitusta. Edelleen amatöörinä pelaten hän oli 36:s Mastersissa, syksyllä hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Euroopan Tourilla Castello Mastersin. Lisäksi hän oli Hong Kongissa toinen ja Sveitsissä kolmas.

Aivan omassa luokassaan Manassero on nuoria pelaajia vertailtaessa myös jatkoonpääsyjen osalta. Kahden vuoden aikana hän pelannut 25 kisaa ammattilaissarjoissa, vain kahdesti kisa on päättynyt karsiutumiseen.

Majorien pelaajalistoista ensimmäisenä valmistuu Masters. 91 nimeä on jo valmiina. Määrä lisääntyy vain mahdollisten PGA Tourin kisojen voittajien, sekä maaliskuun lopussa maailmanlistalla 50:n joukossa olevilla.

Manassero nyt 62:s.Tammi-maaliskuussa hänen pitäisi olla varsin terävänä noustakseen rajan oikealle puolelle. Varteenotettava vaihtoehto on sekin, että huhtikuun puolivälissä 18 vuotta täyttävä Manassero saa Augustaan villin kortin.

Molinarin

Italialaisten vuosi oli loistava. Francesco Molinari oli tasaisen varma koko kauden. Kaivattu voitto tuli lopulta Shanghaissa World Tourin kisassa. Maailmanlistalla hän on 16:s.

Edoardo Molinari palasi ET:lle loisteliaasti, kaksi voittoa Skotlannin kisoissa, maailmanlistalla hän on niukasti pikkuveljensä takana 18:na. Veljespari pelasi myös Ryder Cupissa Euroopan voittoisassa joukkueessa.

Ruotsalaisia Mastersin listoilla on toistaiseksi kolme ( Robert Karlsson, Henrik Stenson, Carl Pettersson). Tanskalaisia ei tällä tietoa mahdu Augustan viheriöille ensimmäistäkään. Mikko Ilonen on maailmanlistalla 194:s, hän tarvitsisi mukaan päästäkseen yhden voiton ja tämän lisäksi kaksi-kolme vankkaa sijoitusta kärkikymmenikköön kolmen seuraavan kuukauden aikana. Ilosen kisat käynnistyvät tammikuun 20:s Abu Dhabissa .

TEEMU TYRY

Mastersin 2011 osallistujat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje